Котенце, много добре си изглеждаш, искам и аз така да бъда!
Килограмите са ми проблем от доста време. Първо в пубертета се смятах за дебела, но това отмина заедно с особената възраст, защото осъзнах, че всъщност съм си ОК. После изведнъж много рязко отслабнах, оказа се здравословен проблем, с който се борих около 3 години ( не беше анорексия, а ендокринно заболяване, да не си помислите нещо

). Влезнах в ремисия и стигнах идеални килограми за ръста ми от 1.70 м - 54 кг с тенденция за леко покачване в определени моменти, но после бързо си ги връщах без диети, просто за по 1-2 седмици намалях сладкото и пакетираните боклуци като чипс, солети и т.н. После имах два рецидива на болестта, но ги хващахме навреме и не съм се превръщала отново в скелет, запазвах си теглото.
Сега с бременността качих 11 кг и буквално се търкалям. Никога не съм била толкова дебела.

Предполагам, че около 4-5 кг ще отпаднат след раждането, с другите ще се боря постепенно, дано не се окажат проблем.

Притеснява ме коремът, който винаги е имал ужасния навик да се издува при всяко минимално похапване, а през нощта да спада и сутрин се будех с плосък корем. Сега не знам дали ще имам отново щастието да се видя с плосък корем, макар и само сутрин.
Но съм съгласна с Котето - гени е всичко. Ако ти е заложено да си дебел/а, нищо не помага - всички диети, фитнес и т.н. имат йо-йо ефект, ако ги спреш. А да си цял живот на диета просто не е живот.

Затова най-добре всеки да си свикне с мисълта че е такъв, какъвто е и да се опита да се харесва, защото иначе ще има да страда за няма нищо. Естествено не говоря за случаите на затлъстяване или пък прекалено отслабване - тогава трябва да се борим, защото следват неприятни последици.
Някой спомена за хранителни добавки - по-далеч от тях е моето мнение. Могат много да навредят, а в повечето случаи положителният им ефект е само временно явление, което трае докато се употребяват.