Файлът е на Работния плот. Отварям терминала от шорткъта, да не би да не го отварям правилно?Mozo написа: Вто Юли 23, 2019 10:03Manlaro е по-бърз и по-лек. Щом Mint върви, ще върви и Manjaro, още повече, че ти ще използваш същата графична среда. Дали ползваш Cinnamon от Mint или Cinnamon от Manjaro няма голямо значение. Само ще изглежда по малко по-различен начин, защото всеки разработчик си ги прави да изглеждат така, както му харесват. Да не говорим, че никой не те кара да си затриваш Mint, а да направиш дуъл буут. Кеф ти едното, кеф ти другото.ragnarson написа: Вто Юли 23, 2019 02:14 Не знам дали за лаптопът ми е подходящо Manjaro, а и свикнах на Линукс Минт и си го харесвам.
Защото не си отворил терминал в директорията, където се намира архивътragnarson написа: Вто Юли 23, 2019 02:14 Да но ми изкарва грешка още прии нямам идея къде е товаКод за потвърждение: Избери целия код
tar -xvf jdk-8-linux-x64.tar.gz![]()
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Проблем с подкарване на Forge в Майнкрафт
Re: Проблем с подкарване на Forge в Майнкрафт
Приятелю, навиваш ме да се откажа от Mint, който ти ми предложи, и да го сменя с Manjaro, който пак ти ми предложиMozo написа: Вто Юли 23, 2019 10:17 Така, заиграх се да видя точно как тръгва при Arch-базираните, ако решиш да инсталираш някоя от дистрибуциите, за да играеш:
Инсталираме openjdk 8:
Настройваме осма версия да е по подразбиране, ако има инсталирана друга версия:Код за потвърждение: Избери целия код
sudo pacman -S jre8-openjdk
Проверяваме коя версия се използва по подразбиране:Код за потвърждение: Избери целия код
sudo archlinux-java set java-8-openjdk/jre
Получаваме, че се използва осма версия:Код за потвърждение: Избери целия код
archlinux-java status
Играта тръгва, но от start-forge.sh или start.sh, които се намират в папка game. Работа за около 40 секундиКод за потвърждение: Избери целия код
java-12-openjdk java-8-openjdk/jre (default)![]()
Как мога да ънинсталирам всичко, свързано с Java? Има ли специален код или просто махам всичко, за което имам съмнение, че работи с Java?Mozo написа: Вто Юли 23, 2019 10:23 За Mint можеш да пробваш следното:
Ънинсталираш всичко, свързано с Java. След това добавяш PPA:
и инсталираш:Код за потвърждение: Избери целия код
sudo add-apt-repository ppa:openjdk-r/ppa
и за всеки случай:Код за потвърждение: Избери целия код
sudo apt install openjdk-8-jdk openjdk-8-jre
Няма как да пробвам, защото ми трябва чиста инсталация, но би трябвало да стане.Код за потвърждение: Избери целия код
sudo apt install oracle-java8-set-default
Синаптик има ли го в Mint или трябва да го дръпна?yogle написа: Вто Юли 23, 2019 12:05 В убунту върви, единствено от синаптик трябваше да инсталирам правилната java
И пускаш Minecraft_1.12.2Forge.
Какво имаш предвид под лаптоп с две видео карти ?ragnarson написа: Вто Юли 23, 2019 20:16
....Та въпросът ми е подходящ ли е Manjaro за лаптоп с две видео карти?
Имаш вградена видео карта в процесора и имаш отделна видеокарта на nvidia ?
Да командите може да не са едни и същи в manjaro и в mint, но винаги може да питаш тук.
Да едната е Intel Hd, другата е Nvidia.тед написа: Вто Юли 23, 2019 20:23Какво имаш предвид под лаптоп с две видео карти ?ragnarson написа: Вто Юли 23, 2019 20:16
....Та въпросът ми е подходящ ли е Manjaro за лаптоп с две видео карти?
Имаш вградена видео карта в процесора и имаш отделна видеокарта на nvidia ?
Да командите може да не са едни и същи в manjaro и в mint, но винаги може да питаш тук.
Прав си, но с моите питания имам чувството, че започвам да ставам досаден.
Код за потвърждение: Избери целия код
sudo apt-get install synapticНяма да има никакъв проблем че си с 2 видео карти, и аз съм с 2 видео карти една в процесора и една отделна, но аз съм с настолен компютър, инсталираш си nvidia видео драйвера и няма никакви проблеми.ragnarson написа: Вто Юли 23, 2019 20:25
Да едната е Intel Hd, другата е Nvidia.
Ще ти дам един съвет, инсталирай си cherrytree , програма в която можеш да си водиш записки, четеш тук раздела за linux и си записваш което може да ти потрябва някога, команди / разни трикове и тем подобни, защото е трудно да се помнят всичките команди.
Ето една примерна снимка от моята cherrytree:

Всичко което е в жълто са команди и трябва да се изпълнят в терминала, а това е само един раздел, в ляво се вижда още колко много раздели има и в тях е пълно с разни команди.
Manjaro Cinnamon на лаптоп с дискретно видео(или както се изрази две видео карти) върви, като бясенragnarson написа: Вто Юли 23, 2019 20:16Приятелю, навиваш ме да се откажа от Mint, който ти ми предложи, и да го сменя с Manjaro, който пак ти ми предложиMozo написа: Вто Юли 23, 2019 10:17 Така, заиграх се да видя точно как тръгва при Arch-базираните, ако решиш да инсталираш някоя от дистрибуциите, за да играеш:
Инсталираме openjdk 8:
Настройваме осма версия да е по подразбиране, ако има инсталирана друга версия:Код за потвърждение: Избери целия код
Проверяваме коя версия се използва по подразбиране:Код за потвърждение: Избери целия код
archlinux-java status
Играта тръгва, но от start-forge.sh или start.sh, които се намират в папка game. Работа за около 40 секундиКод за потвърждение: Избери целия код
Когато ми обясняваше за разликите между двете и как при Mint се пише един ред код за инсталация на Wine, а при Arch се пишат три думи, ме нави за Arch на мига
. Тогава обаче ми каза, че е по-добре Mint, защото съм с две видео карти. Та въпросът ми е подходящ ли е Manjaro за лаптоп с две видео карти?
Година бях на Mint лоша дума няма да казвам, но манджарото е класа над ментата...поне за мен

Съветваш ме да се прехвърлям смело, значи?sokoban написа: Вто Юли 23, 2019 21:03Manjaro Cinnamon на лаптоп с дискретно видео(или както се изрази две видео карти) върви, като бясенragnarson написа: Вто Юли 23, 2019 20:16Приятелю, навиваш ме да се откажа от Mint, който ти ми предложи, и да го сменя с Manjaro, който пак ти ми предложиMozo написа: Вто Юли 23, 2019 10:17 Така, заиграх се да видя точно как тръгва при Arch-базираните, ако решиш да инсталираш някоя от дистрибуциите, за да играеш:
Инсталираме openjdk 8:
archlinux-java status
Когато ми обясняваше за разликите между двете и как при Mint се пише един ред код за инсталация на Wine, а при Arch се пишат три думи, ме нави за Arch на мига
. Тогава обаче ми каза, че е по-добре Mint, защото съм с две видео карти. Та въпросът ми е подходящ ли е Manjaro за лаптоп с две видео карти?
Година бях на Mint лоша дума няма да казвам, но манджарото е класа над ментата...поне за мен
![]()
Cherrytree ми го каза още в началото и съм много доволен от него. Може и да се прехвърля на Manjaro, тогава. Не се оплаквам от Mint, но Manjaro си го бях харесал още от началото.тед написа: Вто Юли 23, 2019 20:44 Инсталиране на synapticКод за потвърждение: Избери целия код
sudo apt-get install synapticНяма да има никакъв проблем че си с 2 видео карти, и аз съм с 2 видео карти една в процесора и една отделна, но аз съм с настолен компютър, инсталираш си nvidia видео драйвера и няма никакви проблеми.ragnarson написа: Вто Юли 23, 2019 20:25
Да едната е Intel Hd, другата е Nvidia.
Ще ти дам един съвет, инсталирай си cherrytree , програма в която можеш да си водиш записки, четеш тук раздела за linux и си записваш което може да ти потрябва някога, команди / разни трикове и тем подобни, защото е трудно да се помнят всичките команди.
Ето една примерна снимка от моята cherrytree:
Всичко което е в жълто са команди и трябва да се изпълнят в терминала, а това е само един раздел, в ляво се вижда още колко много раздели има и в тях е пълно с разни команди.
Е щом е безотговорно...
Пробвах, но не разбрах нещо. Как мога да инсталирам точно Java 6?yogle написа: Вто Юли 23, 2019 21:13 @ ragnarson предложих ти работещо решение за убунту базирани системи. Пробва ли, или си чешем пръстите?
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблем с ъпдейт на EndeavourOS
от Montoya » Сря Юни 25, 2025 06:48 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 10 Отговори
- 9779 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Юни 26, 2025 23:04
-
-
-
Проблем с компакт диск
от ArchEnemy » Пет Яну 23, 2026 11:34 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 138 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Яну 23, 2026 23:58
-
-
-
Проблем с видео дрйавер за AMD
от cprog » Чет Ное 13, 2025 09:49 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 1468 Преглеждания
-
Последно мнение от cprog
Вто Ное 18, 2025 11:15
-
-
-
Проблем с ъпдейт на CachyOS
от kracode » Чет Сеп 25, 2025 10:28 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 4 Отговори
- 976 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Пет Окт 03, 2025 18:10
-
-
-
Имате ли проблем със шрифта в Ментата?
от бат-начо » Пон Юли 28, 2025 20:36 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 3 Отговори
- 1274 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Вто Юли 29, 2025 13:32
-