Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

КДЕ - продължение на изчезналата тема

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
sokoban
Пристрастéн
Пристрастéн

Re: КДЕ - продължение на изчезналата тема

Мнение от sokoban »

Mozo написа: Пон Сеп 23, 2019 19:42 Доста добри новини, браво :headbang: :headbang: :headbang:

Можеш да им репортнеш бъга, за да го оправят този проблем :)
В гитхъб са го репортнали вече няколко човека :)
Прочетено: 6387 пъти
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Супер е, че си се оправил с този проблем и то без да се отказваш от KDE :hello1:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Веднъж като свикнеш и разбереш колко много дава, трудно можеш да се върнеш на нещо друго :evil3:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Пон Сеп 23, 2019 23:38 Веднъж като свикнеш и разбереш колко много дава, трудно можеш да се върнеш на нещо друго :evil3:
Да, дава ти часове и дни, прекарани в опити да свършиш работата на програмистите на КДЕ и да им оправиш бъговете, които те е трябвало да оправят. :lol: #-o
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Айде стига, всяка среда има бъгове.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Вто Сеп 24, 2019 00:37 Айде стига, всяка среда има бъгове.
Да, но КДЕ бие всички останали по брой бъгове. :lol:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Но пък предлага най-много неща, нормално е :thumbright:
Изображение
Аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

Бъг за един не винаги е бъг за друг, така че и бройката е относителна,
За теб например е бъг, че vlc не помни докъде е плейвал или че не можеш да ползваш една и съща
клавишна комбинация при вече не помня какви условия беше писал.

Важното в случая е, че за разработващите vlc това не му влиза във функциите като stream програма, а че може да се ползва като обикновен плеър е стечение на обстоятелствата донякъде.

Смисълът е, че не всичко, което хората наричат бъг е бъг конкретно за KDE, но и по принцип.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

cprog написа: Вто Сеп 24, 2019 07:41 Бъг за един не винаги е бъг за друг, така че и бройката е относителна,
За теб например е бъг, че vlc не помни докъде е плейвал или че не можеш да ползваш една и съща

Важното в случая е, че за разработващите vlc това не му влиза във функциите като stream програма, а че може да се ползва като обикновен плеър е стечение на обстоятелствата донякъде.

Смисълът е, че не всичко, което хората наричат бъг е бъг конкретно за KDE, но и по принцип.
Това за VLC не е бъг, а мързел на разработчиците. Има разлика! В SMPlayer си има функция да помни прогреса на видеото.
Бъг е да си заключил иконите в КДЕ, да реснеш компа и после десктопът ти да е с 500 пиксела по-дълъг от монитора, половината ти икони да са отишли на майната си (нищо, че са били заключени), другата половина са си разбъркали реда като на тото и за да подредиш всичките икони обратно, трябва да ги отключиш и още 10 мин. да се занимаваш с глупости, защото някой в КДЕ знае само да добавя нови бъгове, но не и да ги оправя...
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Ако не е Роко, ще си ти :lol:
Как само при теб ги има тези проблеми и как ги пишеш тези глупости - не знам :lol:
Аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

Валсо написа: Вто Сеп 24, 2019 15:06
cprog написа: Вто Сеп 24, 2019 07:41 Бъг за един не винаги е бъг за друг, така че и бройката е относителна,

Това за VLC не е бъг, а мързел на разработчиците. Има разлика! В SMPlayer си има функция да помни прогреса на видеото.
Бъг е да си заключил иконите в КДЕ, да реснеш компа и после десктопът ти да е с 500 пиксела по-дълъг от монитора, половината ти икони да са отишли на майната си (нищо, че са били заключени), другата половина са си разбъркали реда като на тото и за да подредиш всичките икони обратно, трябва да ги отключиш и още 10 мин. да се занимаваш с глупости, защото някой в КДЕ знае само да добавя нови бъгове, но не и да ги оправя...
SMplayer не е VLC.
Програмистите на VLC са изпислаи повече код и то на топ ниво от мен и теб.
Така че меко казано не ги мързи.

Май само Шейкър ме разбра, че не може да претрупваш едно приложение с функции.
И че когато не се вписва в идеята на приложението не ги влагаш.

Точно по тази логика да няма по дефолт икони на десктопа при Gnome не е бъг, а решение.
Дали го харесвам е друг въпрос.
@sokoban май имаше подобен проблем с декстопа, а той там си беше от драйвера
не от средата.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Shaker написа: Вто Сеп 24, 2019 15:16 Ако не е Роко, ще си ти :lol:
Как само при теб ги има тези проблеми и как ги пишеш тези глупости - не знам :lol:
За съжаление тук е прав. Plasma има огромен проблем с иконите и понякога ги размесва дори и при заспиване на монитора, което е скандално зле. И проблемите всъщност са два - единият просто ти променя реда на иконите и ги качва с един ред нагоре, а другият, е че ей сега по средата на монитора мога да си сложа един текстови файл и утре да го намеря горе в средата. Пуснал съм бъг, описал съм всичко - глас в пустиня. А мен наистина адски много ме дразни всеки ден да си подреждам иконите при рестарт или заспиване на монитора (не винаги, прави го, когато си поиска) и е абсурдно толкова яка среда да има толкова тъп бъг...
Офтопик:
Но колкото и да ме дразни това, няма никакъв начин да ме откажат :mrgreen: Друго вече не мога да ползвам, защото съм свикнал с неща, които ги няма никъде другаде - ни при Linux, ни при Windows :evil3:
Изображение
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Валсо написа: Вто Сеп 24, 2019 15:06 Бъг е да си заключил иконите в КДЕ, да реснеш компа и после десктопът ти да е с 500 пиксела по-дълъг от монитора, половината ти икони да са отишли на майната си (нищо, че са били заключени), другата половина са си разбъркали реда като на тото и за да подредиш всичките икони обратно, трябва да ги отключиш и още 10 мин. да се занимаваш с глупости
Сериозно бъркаш за какво "заключване" става въпрос, иконите са подравнени от резолюцията т.е. ако резолюцията се смени и една икона се пада извън нея трябва или да се премести или да се направи слайдер, за да я достигнеш. За преместването зависи от иконите около нея (т.е. може да доведе до каскадно преместване на всички) и когато пак има такива, които няма да се виждат ще има слайдер. Аз, лично, икони на десктопа не използвам, отвратителна лайняндска черта, стартирам програма с alf+f2 или ако си на десктопа директно започваш да пишеш и то си излиза.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Много добре знам за какво заключване става въпрос - заключваш ги на дадената позиция, за да не могат да се местят. Обаче те пак си се местят, въпреки това! И хвани прочети поста на Мозо (директно над твоя), вместо да ми разправяш и ти като другите как нищо не съм разбирал и само при мен се било случвало.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Без никаква промяна в резолюцията иконите си ходят където си поискат. И това, че някой не използва някаква функция, не означава ,че други не я ползват и не означава, че трябва да остане бъгава :p
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”