В гитхъб са го репортнали вече няколко човекаMozo написа: Пон Сеп 23, 2019 19:42 Доста добри новини, браво![]()
![]()
![]()
Можеш да им репортнеш бъга, за да го оправят този проблем![]()
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
КДЕ - продължение на изчезналата тема
Re: КДЕ - продължение на изчезналата тема
Супер е, че си се оправил с този проблем и то без да се отказваш от KDE 
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Веднъж като свикнеш и разбереш колко много дава, трудно можеш да се върнеш на нещо друго 

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Да, дава ти часове и дни, прекарани в опити да свършиш работата на програмистите на КДЕ и да им оправиш бъговете, които те е трябвало да оправят.Mozo написа: Пон Сеп 23, 2019 23:38 Веднъж като свикнеш и разбереш колко много дава, трудно можеш да се върнеш на нещо друго![]()
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Да, но КДЕ бие всички останали по брой бъгове.
Бъг за един не винаги е бъг за друг, така че и бройката е относителна,
За теб например е бъг, че vlc не помни докъде е плейвал или че не можеш да ползваш една и съща
клавишна комбинация при вече не помня какви условия беше писал.
Важното в случая е, че за разработващите vlc това не му влиза във функциите като stream програма, а че може да се ползва като обикновен плеър е стечение на обстоятелствата донякъде.
Смисълът е, че не всичко, което хората наричат бъг е бъг конкретно за KDE, но и по принцип.
За теб например е бъг, че vlc не помни докъде е плейвал или че не можеш да ползваш една и съща
Важното в случая е, че за разработващите vlc това не му влиза във функциите като stream програма, а че може да се ползва като обикновен плеър е стечение на обстоятелствата донякъде.
Смисълът е, че не всичко, което хората наричат бъг е бъг конкретно за KDE, но и по принцип.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Това за VLC не е бъг, а мързел на разработчиците. Има разлика! В SMPlayer си има функция да помни прогреса на видеото.cprog написа: Вто Сеп 24, 2019 07:41 Бъг за един не винаги е бъг за друг, така че и бройката е относителна,
Бъг е да си заключил иконите в КДЕ, да реснеш компа и после десктопът ти да е с 500 пиксела по-дълъг от монитора, половината ти икони да са отишли на майната си (нищо, че са били заключени), другата половина са си разбъркали реда като на тото и за да подредиш всичките икони обратно, трябва да ги отключиш и още 10 мин. да се занимаваш с глупости, защото някой в КДЕ знае само да добавя нови бъгове, но не и да ги оправя...
Ако не е Роко, ще си ти 
Как само при теб ги има тези проблеми и как ги пишеш тези глупости - не знам
Как само при теб ги има тези проблеми и как ги пишеш тези глупости - не знам
SMplayer не е VLC.Валсо написа: Вто Сеп 24, 2019 15:06Това за VLC не е бъг, а мързел на разработчиците. Има разлика! В SMPlayer си има функция да помни прогреса на видеото.cprog написа: Вто Сеп 24, 2019 07:41 Бъг за един не винаги е бъг за друг, така че и бройката е относителна,
Бъг е да си заключил иконите в КДЕ, да реснеш компа и после десктопът ти да е с 500 пиксела по-дълъг от монитора, половината ти икони да са отишли на майната си (нищо, че са били заключени), другата половина са си разбъркали реда като на тото и за да подредиш всичките икони обратно, трябва да ги отключиш и още 10 мин. да се занимаваш с глупости, защото някой в КДЕ знае само да добавя нови бъгове, но не и да ги оправя...
Програмистите на VLC са изпислаи повече код и то на топ ниво от мен и теб.
Така че меко казано не ги мързи.
Май само Шейкър ме разбра, че не може да претрупваш едно приложение с функции.
И че когато не се вписва в идеята на приложението не ги влагаш.
Точно по тази логика да няма по дефолт икони на десктопа при Gnome не е бъг, а решение.
Дали го харесвам е друг въпрос.
@sokoban май имаше подобен проблем с декстопа, а той там си беше от драйвера
не от средата.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

За съжаление тук е прав. Plasma има огромен проблем с иконите и понякога ги размесва дори и при заспиване на монитора, което е скандално зле. И проблемите всъщност са два - единият просто ти променя реда на иконите и ги качва с един ред нагоре, а другият, е че ей сега по средата на монитора мога да си сложа един текстови файл и утре да го намеря горе в средата. Пуснал съм бъг, описал съм всичко - глас в пустиня. А мен наистина адски много ме дразни всеки ден да си подреждам иконите при рестарт или заспиване на монитора (не винаги, прави го, когато си поиска) и е абсурдно толкова яка среда да има толкова тъп бъг...Shaker написа: Вто Сеп 24, 2019 15:16 Ако не е Роко, ще си ти
Как само при теб ги има тези проблеми и как ги пишеш тези глупости - не знам![]()
Офтопик:

Сериозно бъркаш за какво "заключване" става въпрос, иконите са подравнени от резолюцията т.е. ако резолюцията се смени и една икона се пада извън нея трябва или да се премести или да се направи слайдер, за да я достигнеш. За преместването зависи от иконите около нея (т.е. може да доведе до каскадно преместване на всички) и когато пак има такива, които няма да се виждат ще има слайдер. Аз, лично, икони на десктопа не използвам, отвратителна лайняндска черта, стартирам програма с alf+f2 или ако си на десктопа директно започваш да пишеш и то си излиза.Валсо написа: Вто Сеп 24, 2019 15:06 Бъг е да си заключил иконите в КДЕ, да реснеш компа и после десктопът ти да е с 500 пиксела по-дълъг от монитора, половината ти икони да са отишли на майната си (нищо, че са били заключени), другата половина са си разбъркали реда като на тото и за да подредиш всичките икони обратно, трябва да ги отключиш и още 10 мин. да се занимаваш с глупости
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Много добре знам за какво заключване става въпрос - заключваш ги на дадената позиция, за да не могат да се местят. Обаче те пак си се местят, въпреки това! И хвани прочети поста на Мозо (директно над твоя), вместо да ми разправяш и ти като другите как нищо не съм разбирал и само при мен се било случвало.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Без никаква промяна в резолюцията иконите си ходят където си поискат. И това, че някой не използва някаква функция, не означава ,че други не я ползват и не означава, че трябва да остане бъгава 

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 0 Отговори
- 11 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Мар 31, 2026 11:25
-