Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
Re: Линукс лафче
Един най-известните ютубъри с видео за линукс. Само за няколко дена има над милион гледания
- Fernando Sucre
- Почетен член

Валсо написа: Сря Фев 26, 2020 18:35 Бях тръгнал да пиша "тия не може да са толкова зле", но после се сетих за скорошния бисер на "системните администратори" на Бозиндоус, че той не можел да се хакне, ...
А един приятел, който е сисадмин на линукс в една фирма и където ползват корпоративно издание на убунту пък каза, че ако има някакъв проблем, то той се решава за часове, а не за дни и седмици, както е при Бозиндоус. Служебните им лаптопи са с Бозиндоус 10 и каза, че в някои случаи чакат със седмици да се сети някой от Микрошит България да дойде да оправи нещата.
Та на кое викат "добра поддръжка", че не ми е ясно...![]()
Тук ми отключи спомени.
Имаше случай, няколко седмици търсехме проблем на Windows-ки сървър. Усещането за обща безпомощност, липса на напредък, препроверяване на опциите по хиляди менюта и хиляди пъти, липса на хинтове в мрежата ще го помним пре-дълго.
Разбира се, имаше смечкаващи вината обстоятелства - ние не бяхме сисадмини, не сме ползвали поддръжка и накрая се оказа че проблемът не е само там. Просто основният проблем беше там и ни забави страшно много.
За мен идеалната поддръжка е когато можеш сам да си решиш проблема. Дори и да ти трябва няколко пъти повече време. Смятам че Линукс е по-близо до това състояние.
- elementaryos
- Почетен член

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Oh, no it's just rebooting
Няма шанс говното, то е ясно, а Arch отново показва превъзходството си

Няма шанс говното, то е ясно, а Arch отново показва превъзходството си

Още нещо интересно за Ryzen геймингът.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Ооо, Mesa като цяло е по-добър от затворения драйвър на Windows и от доста време вади по-добри резултати
Един графичен панел им липсва...

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Май ще се окаже, че Анарки (Арч) верно не е за всеки. Един искаше да го пробва, дадох му темата, където съм обяснил как се инсталира, че даже и видео има и пак нещо е оплескал. Имам съмнения, че изобщо не е гледал ни видео, ни тема, а е карал както му падне и се е докарал до средата на нищото. Аз никога не съм виждал такива екрани (долната снимка). А щом начинаещ като @vencito е успял да го инсталира безпроблемно, значи темата си е съвсем ясна и разбираема какво и как се прави.

https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Явно има талант. Като пробва всичко и нищо не става да прочете инструкцията. 
-
kracode
- Редовен потребител

По-горното мнение се споменава за драйвера на видеокартата.Аз не съм слагал драйвер mesa

Игрите си вървят прилично,но заслужава ли си да се инсталира този mesa driver (да не скапе нещо) и как се прави?С gygabite rx5700xt съм.
Сега го погледнах в octopi,той бил инсталиран -обърквам се нещо:)

Игрите си вървят прилично,но заслужава ли си да се инсталира този mesa driver (да не скапе нещо) и как се прави?С gygabite rx5700xt съм.

mint debian
-
Alfonsu
- Редовен потребител

Този нетбук е с Атом процесор от миналото и не поддръжа 64 битова архитектура, съвсем възможно е заради това да не му се е получило на човека.Валсо написа: Сря Мар 04, 2020 14:26 Май ще се окаже, че Анарки (Арч) верно не е за всеки. Един искаше да го пробва, дадох му темата, където съм обяснил как се инсталира, че даже и видео има и пак нещо е оплескал. Имам съмнения, че изобщо не е гледал ни видео, ни тема, а е карал както му падне и се е докарал до средата на нищото. Аз никога не съм виждал такива екрани (долната снимка). А щом начинаещ като @vencito е успял да го инсталира безпроблемно, значи темата си е съвсем ясна и разбираема какво и как се прави.
![]()
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Манджароkracode написа: Сря Мар 04, 2020 17:26 По-горното мнение се споменава за драйвера на видеокартата.Аз не съм слагал драйвер mesa
![]()
Абсолютно, няма как да станеAlfonsu написа: Сря Мар 04, 2020 18:23Този нетбук е с Атом процесор от миналото и не поддръжа 64 битова архитектура, съвсем възможно е заради това да не му се е получило на човека.Валсо написа: Сря Мар 04, 2020 14:26 Май ще се окаже, че Анарки (Арч) верно не е за всеки. Един искаше да го пробва, дадох му темата, където съм обяснил как се инсталира, че даже и видео има и пак нещо е оплескал. Имам съмнения, че изобщо не е гледал ни видео, ни тема, а е карал както му падне и се е докарал до средата на нищото. Аз никога не съм виждал такива екрани (долната снимка). А щом начинаещ като @vencito е успял да го инсталира безпроблемно, значи темата си е съвсем ясна и разбираема какво и как се прави.
![]()

Няма как да го няма иначе няма да имаш графикаkracode написа: Сря Мар 04, 2020 17:26 По-горното мнение се споменава за драйвера на видеокартата.Аз не съм слагал драйвер mesa
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Вероятно се е инсталирал сам като зависимост с нещо друго, той не е забелязал и затова да си мисли, че не е слагал такъв.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Явно ще се минава на Strawberry, че Одейшъсът от няколко месеца насам започна да вади ужасен звук, почти като в зората на Уинамп. Само да можех да разбера как да го накарам бутонът за волумето да променя волумето на самия плеър, а не на системата и ще е перфектен!
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Експериментче със 7zip за линукс
от Валсо » Нед Ное 02, 2025 19:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 4 Отговори
- 572 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Пет Ное 07, 2025 14:49
-
-
-
Колко гигабайта ви е линукс инсталацията?
от Валсо » Вто Сеп 09, 2025 22:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 4902 Преглеждания
-
Последно мнение от stany
Съб Сеп 20, 2025 00:20
-
-
-
Одит на фирмени компютри с Линукс
от wannaBe » Вто Фев 24, 2026 19:41 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 15 Отговори
- 621 Преглеждания
-
Последно мнение от beggginer
Сря Мар 04, 2026 17:44
-
-
- 12 Отговори
- 783 Преглеждания
-
Последно мнение от ROKO__
Съб Ное 29, 2025 09:47
-
-
Undefault Opera в линукс - неудобното решение, което Опера изтри от форума им
от Валсо » Сря Яну 07, 2026 01:44 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 2 Отговори
- 182 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Сря Яну 07, 2026 04:58
-