Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Това полезно ли е?
Re: Това полезно ли е?
Уж имаше железобетонен хардуер, пък не може да кара и една умряла виртуалка, на която да извършваш всичките си вуду магии.
На някой може да му върши работа (най-вече на тоя, който го е сътоворил, ей тъй, без нищо няма да го прави), но на тебе едва ли. Не разбрах - търсиш лесно решение по инсталиране на "най-якия" Арч ли? Няма такъв, той си е те, тоя - за някои най-якото парче, за други не става за чеп за зеле. Ако (ако, забележи) е бил за всеки защо са му махнали инсталатора, който е ставал за всеки....? А сега разни "добри хора" се опитват "леко" да променят идеята. Е ... все още се опитват, успех им желая.
На някой може да му върши работа (най-вече на тоя, който го е сътоворил, ей тъй, без нищо няма да го прави), но на тебе едва ли. Не разбрах - търсиш лесно решение по инсталиране на "най-якия" Арч ли? Няма такъв, той си е те, тоя - за някои най-якото парче, за други не става за чеп за зеле. Ако (ако, забележи) е бил за всеки защо са му махнали инсталатора, който е ставал за всеки....? А сега разни "добри хора" се опитват "леко" да променят идеята. Е ... все още се опитват, успех им желая.
Последно промяна от бат-начо на Чет Яну 07, 2021 21:16, променено общо 1 път.
Прочетено: 382 пъти
Селски, Начо Селски.
- Fernando Sucre
- Почетен член

Този скрипт представлява модифицирана инсталация на Arch Linux. Явно на човекът му писнало да прилага специфични промени при преинсталация и си е направил такъв скрипт.
Не е безопасно. Дори не е препоръчително. Приблизителния превод на описанието е следния:
Код за потвърждение: Избери целия код
# If someone linked you to this script as a way to install Arch, don't.
# This script is not user friendly - a single mistake can format your drive.
# It's heavily personalized, so it is likely to do something you do not want.
Ако някой ви е дал този скрипт, като начин да инсталирате Arch, не го ползвайте.
Този скрипт не е подходящ за новаци - една грешка може да форматира вашият диск.
Той е силно персонализиран, така че е вероатно да прави нещо, което не искате.
Не е подходящо да се въвежда скрипт в терминала. По принцип е възможно, но е много по-подходящо да се запише като файл, който после да се изпълни.
Ако не разбирате английски ползвайте преводача на Google - в много от случаите ще помогне.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1 ... 0%B0%D1%87
https://translate.google.com/
Ето, например, как изглежда машинният превод на Google:
# Ако някой ви е свързал с този скрипт като начин за инсталиране на Arch, не го правете.
# Този скрипт не е удобен за потребителя - една грешка може да форматира вашето устройство.
# Той е силно персонализиран, така че е вероятно да направите нещо, което не искате.
Забелязвам, че скриптът криптира дискът. Тази практика върши работа главно за външни дискове или лаптопи, които могат да бъдат откраднати. Иначе може да доведе до разни неудобства, забавяне или повишено износване на SSD устройството, които са нежелателни.
По принцип Arch не е нужно да бъде преинсталиран често. Щом авторът е направил такова помощно средство, това говори за някакъв по-специфичен случай в който едва ли ще попаднете.
Бат Начо е прав - ако главната цел е да експериментирате, то безопасно и удобно е да го правите на виртуална машина. Той и за другите неща е прав, но няма да се спирам на тях...
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0 ... 0%BD%D0%B0
- elementaryos
- Почетен член

@Fernando Sucre не мисля, че се инсталира по бавно.
Когато имам време си експериментирам на свободен диск с различни дистрибуции.
Арча с всички програми и настройки ми отнема не повече от 30-40минути. Отделно от това
правя бекъп и ако нещо се скапе, го връщам за секунди.
Когато инсталирам друго дистро, чакането ми се струва повече. Отделно "другото" дистро ми качва
много програми които не са ми нужни и губя време да ги махна.
Арча с всички програми и настройки ми отнема не повече от 30-40минути. Отделно от това
Когато инсталирам друго дистро, чакането ми се струва повече. Отделно "другото" дистро ми качва

- Fernando Sucre
- Почетен член

Абсолютно мога да го повярвам, че може да бъде инсталиран дори по-бързо от 90% от дистрибуциите. Аз съм му фен все още и бивш дългогодишен ползвател. Обаче, като не си го качвал от няколко години и не помниш наизуст какво и къде - трябва да си припомниш. А и понякога сменят това онова по дистрото и сетъпа, та тярбва малко време. И да за около 40 минути докарвам базова инсталация със спокойно темпо, може би дори до работен плот. Само че не и да съм завършил настройките - това ми отнема няколко часа за базовите неща и още няколко дни до комфортно ниво. Това е защото не експериментирам често и нямам добри процедури за бързо вдигане от нулата.elementaryos написа: Чет Яну 07, 2021 18:11 @Fernando Sucre не мисля, че се инсталира по бавно.
Да има го този ефект, особено при Прозореца много срадат в момента. Но при повечето нормални и особено при сериозните дистрибции не бих казал че пречи.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Че на мен за всяка дистрибуция ми трябват над два месеца за настройките
На времето и с Говняндоус беше така, така че съм тежък случай 

Инсталация - половин час.
Донастройка - половин месец
Донастройка - половин месец
- Fernando Sucre
- Почетен член

Да.Mozo написа: Чет Яну 07, 2021 20:06 Че на мен за всяка дистрибуция ми трабват над два месеца за настройките![]()
![]()
На времето и с Говняндоус беше така, така че съм тежък случай
![]()
Добре е да знам, че не съм единственият повреден.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Учени обясниха защо отслабването невинаги е полезно
от Mozo » Вто Авг 26, 2025 13:06 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 365 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo