Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Re: Линукс лафче

Мнение от бат-начо »

Why and WTF?! - Вхай ми е ясно кво значи, ВъТъФъ-то не ми е много ясно, но ако приемем че си говорим на "високопарен човешки език", то тва, май, ще рече "долна реч" и ... яс , аку съм прав де, директност ти режем връзките към клона и падаш по физиономия и се размазваш на плочките, без прочие (което са и направили).
Та, Мозос (тва е на гръцки) е прав - това, което ние си мислим за "нормален език", май не е такъв. Т.е. езика във фейса и другите социалности ... води до промяна на езика на писане (и мислене), което пречи да се погледнеш обективно отстрани.

:toothy10: П.П. Звучи ми като Гео Милевото "започва трагедията", някак си.
Прочетено: 632101 пъти
Селски, Начо Селски.
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

По-скоро си е Алеко Константиновото Булгар, но да..
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

Мнение от Fernando Sucre »

Валсо написа: Сря Мар 24, 2021 22:39 ... Единствено ги питах кратко и ясно "Why and WTF?!". ...
Еми, ти ако ги почнеш така...
beggginer написа: Чет Мар 25, 2021 02:38 По-скоро си е Алеко Константиновото Булгар, но да..
Те пък са по-големи перверзници! :lol:
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Вчера в личните съобщения в Туитър. Поводът - този мод (за който има теми и на други места, не само тук): viewtopic.php?f=60&t=130931

С превод от английски:
Юзър (Ю): Как го направи този мод?
Аз (А): Лесно.
Ю: Може ли да ме научиш как да си правя такива модове?
А: Не ставам за учител. Но ще ти трябват някои програми - ГИМП, Пинта и Колорпейнт.
Минава някакво време и получавам отговор.
Ю: Не намирам другите две програми, само първата.
А: Еми нормално, само първата е компилирана и за уиндоус.
Ю: Е ти как направи мода, като ги няма програмите?
А: Казах ти - лесно. За има-няма 5 минути.
Ю: Ама ти... Мак ли ползваш?
А: Не. Линукс.
Ю: А... какво е това?
А: Еми операционна система, много по-добра от уиндоус или от мак.

Днес разговорът продължава, явно е търсил какво е линукс. Не знам какво е намерил, но...:
Ю: Това Линукс много сложно нещо! Ти с команди ли прави мода?
А: Не. С програмите, които ти казах.
Ю: А на уиндоус можеш ли да направиш мода?
А: Защо? Нали си го свали вече?
Ю: За да ми покажеш как става.
А: Вече ти казах, че не ставам за учител. Освен това в уиндоус нямам идея какво да правя, за стане модът.

Емоджитата, които изписа след това, биха могли да са еквивалент на jaw down: Изображение

Смешното е, че аз наистина нямам идея какво да правя в уиндоус, за да направя мода под него. Знам принципа, но не и как да стане, защото Фотошит дори и да има опция за прецизно изрязване и "вмъкване от файл", аз нямам идея къде да я търся из менютата. :lol: Да не говорим, че избирането на нов фон на изображение е адски усложнено там.
Накрая реши, че понеже модът бил правен под линукс, нямало да му върви в играта. Понеже ми беше писнало от юзъра и исках да ми се маха от главата, не му казах, че е просто един DDS файл и ще работи под всякаква ОС и го оставих да си мисли обратното... :lol:
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Pinta си я има за Уйн от времето когато ползвах ХП и досега, а kolourpaint може да се намери и за Уйн, но не знам как работи. Като инфо само.
Селски, Начо Селски.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Потребителите са адски тъпи. Затова и Windows е най-разпространената ОС, какво да се прави...
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

бат-начо написа: Пон Мар 29, 2021 18:40 Pinta си я има за Уйн от времето когато ползвах ХП и досега, а kolourpaint може да се намери и за Уйн, но не знам как работи. Като инфо само.
Пинта може и да я има, но 100% е орязана откъм функции. Сега не се сещам коя друга програма бях намирал за уиндоус (оригинално правена за линукс), на която ѝ липсваха половината функции и общо взето беше безполезна.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Пинта използува моно (и ако го няма - то и нея няма да я има). А пък какво е тва моно (и защо не е стерео) - не знам.
Селски, Начо Селски.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

бат-начо написа: Пон Мар 29, 2021 22:24 Пинта използува моно (и ако го няма - то и нея няма да я има). А пък какво е тва моно (и защо не е стерео) - не знам.
Моно е open source фреймуърк, подобно на микрошитския .Net. А защо се казва моно, а не стерео, и аз нямам идея.
Аватар
Fernando Sucre
Почетен член
Почетен член

Мнение от Fernando Sucre »

Валсо написа: Пон Мар 29, 2021 22:33
Моно е open source фреймуърк, подобно на микрошитския .Net. А защо се казва моно, а не стерео, и аз нямам идея.
Не че обичам да вървя след всеки юзер и да мажа. :lol: Но си струва дообяснението, защото е интересна технология, а и от гледна точка на историята и политиката в софтуера. :toothy10:

Първо и най-важното фреймуърка не е само подобен на .net, а фактически е нещо като независим порт на .net.
Което пък е свързано с историята на C# и Java. Значи много отдавна една корпорация почнала да ползва свой порт на Java, което не се харесало на другата корпорация, издаваща Java. И така двете почнали да се ръфат по капиталистически тертип. :lol: След което, не помня вече как завършил казусът, но едната корпорация с по-голяма популярност по нашите земи, взела вместо порт на Java, да издава нов и по-хубав програмен език - C#. И било по-хубав и по-нов и по-успешен език. След което, съвсем по библейски обявила, че няма да е само език, а цяла екосистема. И било .net. Или както е по-популярен в програмните и Linux среди - дот Нот. След това корпорацията обявила, че няма да е само екосистема, а пътят и истината в компютрите за следващите поне 100 години. Но не било писано да стане, въпреки многото усилия. Явно защото от корпорацията не били баш пророци. :lol: И явно защото байткод машината не успявала да достави нужната производителност на слаби процесори. Дори по-важното, навлезли следващата генрация програмни езици, които могат да се компилират. И следващата генерация скриптови езици, някои от които дори могат да компилрат до чисти програми. И така изобщо идеологията на Java взела да изглежда стара.

Но в процеса на експеназия на C# се намесили мъченици, които обявили че старите езици в Linux са в дефицит. И само система подобна на дот нот е бъдещето. Или щели да буйстват, да скачат от забранени места, неподходящи височни или по друг начин да се принасят в жертва на прогреса. :lol: Така на сцената изгрял mono. И Мигел де Иказа. Те са хем така, хем иначе. Изобщо много особени, даже и на технологично равнище.
А що е моно, вместо стерео - ами сигурно щото постоянно изпитват някакви дефицити. :lol: Нямам представа. :lol:
Последно промяна от Fernando Sucre на Съб Апр 03, 2021 13:15, променено общо 1 път.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Било "el mono", маймун му е любимо животно, явно, на Икасата.
Селски, Начо Селски.
Аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член

Мнение от hunter4o83 »

Единствената дистрибуция която ми разпознава видео картата без грешка :clap: \:D/ :hello1:

Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

А на бас, че всяка една актуална дистрибуция може да ти разпознае видео картата :p
Изображение
Аватар
hunter4o83
Почетен член
Почетен член

Мнение от hunter4o83 »

Mozo написа: Съб Апр 10, 2021 01:19 А на бас, че всяка една актуална дистрибуция може да ти разпознае видео картата :p
На бас че без излишни гимнастики не става ;)
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Картата не е нищо особено, нито драйвера, трябва да работи навсякъде. Освен ако не си пускал някакви дърти Дебиан-и или подобни от преди 5г.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”