Та, Мозос (тва е на гръцки) е прав - това, което ние си мислим за "нормален език", май не е такъв. Т.е. езика във фейса и другите социалности ... води до промяна на езика на писане (и мислене), което пречи да се погледнеш обективно отстрани.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
Re: Линукс лафче
Why and WTF?! - Вхай ми е ясно кво значи, ВъТъФъ-то не ми е много ясно, но ако приемем че си говорим на "високопарен човешки език", то тва, май, ще рече "долна реч" и ... яс , аку съм прав де, директност ти режем връзките към клона и падаш по физиономия и се размазваш на плочките, без прочие (което са и направили).
Та, Мозос (тва е на гръцки) е прав - това, което ние си мислим за "нормален език", май не е такъв. Т.е. езика във фейса и другите социалности ... води до промяна на езика на писане (и мислене), което пречи да се погледнеш обективно отстрани.
П.П. Звучи ми като Гео Милевото "започва трагедията", някак си.
Прочетено: 632101 пъти
Селски, Начо Селски.
По-скоро си е Алеко Константиновото Булгар, но да..
- Fernando Sucre
- Почетен член

Еми, ти ако ги почнеш така...
Те пък са по-големи перверзници!
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Вчера в личните съобщения в Туитър. Поводът - този мод (за който има теми и на други места, не само тук): viewtopic.php?f=60&t=130931
С превод от английски:
Юзър (Ю): Как го направи този мод?
Аз (А): Лесно.
Ю: Може ли да ме научиш как да си правя такива модове?
А: Не ставам за учител. Но ще ти трябват някои програми - ГИМП, Пинта и Колорпейнт.
Минава някакво време и получавам отговор.
Ю: Не намирам другите две програми, само първата.
А: Еми нормално, само първата е компилирана и за уиндоус.
Ю: Е ти как направи мода, като ги няма програмите?
А: Казах ти - лесно. За има-няма 5 минути.
Ю: Ама ти... Мак ли ползваш?
А: Не. Линукс.
Ю: А... какво е това?
А: Еми операционна система, много по-добра от уиндоус или от мак.
Днес разговорът продължава, явно е търсил какво е линукс. Не знам какво е намерил, но...:
Ю: Това Линукс много сложно нещо! Ти с команди ли прави мода?
А: Не. С програмите, които ти казах.
Ю: А на уиндоус можеш ли да направиш мода?
А: Защо? Нали си го свали вече?
Ю: За да ми покажеш как става.
А: Вече ти казах, че не ставам за учител. Освен това в уиндоус нямам идея какво да правя, за стане модът.
Емоджитата, които изписа след това, биха могли да са еквивалент на jaw down:
Смешното е, че аз наистина нямам идея какво да правя в уиндоус, за да направя мода под него. Знам принципа, но не и как да стане, защото Фотошит дори и да има опция за прецизно изрязване и "вмъкване от файл", аз нямам идея къде да я търся из менютата.
Да не говорим, че избирането на нов фон на изображение е адски усложнено там.
Накрая реши, че понеже модът бил правен под линукс, нямало да му върви в играта. Понеже ми беше писнало от юзъра и исках да ми се маха от главата, не му казах, че е просто един DDS файл и ще работи под всякаква ОС и го оставих да си мисли обратното...
С превод от английски:
Юзър (Ю): Как го направи този мод?
Аз (А): Лесно.
Ю: Може ли да ме научиш как да си правя такива модове?
А: Не ставам за учител. Но ще ти трябват някои програми - ГИМП, Пинта и Колорпейнт.
Минава някакво време и получавам отговор.
Ю: Не намирам другите две програми, само първата.
А: Еми нормално, само първата е компилирана и за уиндоус.
Ю: Е ти как направи мода, като ги няма програмите?
А: Казах ти - лесно. За има-няма 5 минути.
Ю: Ама ти... Мак ли ползваш?
А: Не. Линукс.
Ю: А... какво е това?
А: Еми операционна система, много по-добра от уиндоус или от мак.
Днес разговорът продължава, явно е търсил какво е линукс. Не знам какво е намерил, но...:
Ю: Това Линукс много сложно нещо! Ти с команди ли прави мода?
А: Не. С програмите, които ти казах.
Ю: А на уиндоус можеш ли да направиш мода?
А: Защо? Нали си го свали вече?
Ю: За да ми покажеш как става.
А: Вече ти казах, че не ставам за учител. Освен това в уиндоус нямам идея какво да правя, за стане модът.
Емоджитата, които изписа след това, биха могли да са еквивалент на jaw down:
Смешното е, че аз наистина нямам идея какво да правя в уиндоус, за да направя мода под него. Знам принципа, но не и как да стане, защото Фотошит дори и да има опция за прецизно изрязване и "вмъкване от файл", аз нямам идея къде да я търся из менютата.
Накрая реши, че понеже модът бил правен под линукс, нямало да му върви в играта. Понеже ми беше писнало от юзъра и исках да ми се маха от главата, не му казах, че е просто един DDS файл и ще работи под всякаква ОС и го оставих да си мисли обратното...
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Pinta си я има за Уйн от времето когато ползвах ХП и досега, а kolourpaint може да се намери и за Уйн, но не знам как работи. Като инфо само.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Потребителите са адски тъпи. Затова и Windows е най-разпространената ОС, какво да се прави...

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Пинта може и да я има, но 100% е орязана откъм функции. Сега не се сещам коя друга програма бях намирал за уиндоус (оригинално правена за линукс), на която ѝ липсваха половината функции и общо взето беше безполезна.бат-начо написа: Пон Мар 29, 2021 18:40 Pinta си я има за Уйн от времето когато ползвах ХП и досега, а kolourpaint може да се намери и за Уйн, но не знам как работи. Като инфо само.
Пинта използува моно (и ако го няма - то и нея няма да я има). А пък какво е тва моно (и защо не е стерео) - не знам.
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Моно е open source фреймуърк, подобно на микрошитския .Net. А защо се казва моно, а не стерео, и аз нямам идея.бат-начо написа: Пон Мар 29, 2021 22:24 Пинта използува моно (и ако го няма - то и нея няма да я има). А пък какво е тва моно (и защо не е стерео) - не знам.
- Fernando Sucre
- Почетен член

Не че обичам да вървя след всеки юзер и да мажа.Валсо написа: Пон Мар 29, 2021 22:33
Моно е open source фреймуърк, подобно на микрошитския .Net. А защо се казва моно, а не стерео, и аз нямам идея.
Първо и най-важното фреймуърка не е само подобен на .net, а фактически е нещо като независим порт на .net.
Което пък е свързано с историята на C# и Java. Значи много отдавна една корпорация почнала да ползва свой порт на Java, което не се харесало на другата корпорация, издаваща Java. И така двете почнали да се ръфат по капиталистически тертип.
Но в процеса на експеназия на C# се намесили мъченици, които обявили че старите езици в Linux са в дефицит. И само система подобна на дот нот е бъдещето. Или щели да буйстват, да скачат от забранени места, неподходящи височни или по друг начин да се принасят в жертва на прогреса.
А що е моно, вместо стерео - ами сигурно щото постоянно изпитват някакви дефицити.
Последно промяна от Fernando Sucre на Съб Апр 03, 2021 13:15, променено общо 1 път.
- hunter4o83
- Почетен член

- hunter4o83
- Почетен член

На бас че без излишни гимнастики не ставаMozo написа: Съб Апр 10, 2021 01:19 А на бас, че всяка една актуална дистрибуция може да ти разпознае видео картата![]()
Картата не е нищо особено, нито драйвера, трябва да работи навсякъде. Освен ако не си пускал някакви дърти Дебиан-и или подобни от преди 5г.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Експериментче със 7zip за линукс
от Валсо » Нед Ное 02, 2025 19:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 4 Отговори
- 572 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Пет Ное 07, 2025 14:49
-
-
-
Колко гигабайта ви е линукс инсталацията?
от Валсо » Вто Сеп 09, 2025 22:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 4900 Преглеждания
-
Последно мнение от stany
Съб Сеп 20, 2025 00:20
-
-
-
Одит на фирмени компютри с Линукс
от wannaBe » Вто Фев 24, 2026 19:41 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 15 Отговори
- 617 Преглеждания
-
Последно мнение от beggginer
Сря Мар 04, 2026 17:44
-
-
- 12 Отговори
- 780 Преглеждания
-
Последно мнение от ROKO__
Съб Ное 29, 2025 09:47
-
-
Undefault Opera в линукс - неудобното решение, което Опера изтри от форума им
от Валсо » Сря Яну 07, 2026 01:44 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 2 Отговори
- 181 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Сря Яну 07, 2026 04:58
-