tmp_ZMx2fK6aL4 написа: Сря Апр 06, 2022 07:54
.....
На systemd кърнелът му е виновен, а на Пьотеринг - Торвалдс му пречил
Сега пък
нова изцепка на червените фесове - БИОС-ът им пречил :
https://www.phoronix.com/scan.php?page= ... ecate-BIOS
За мен червените фесове са по-гнусни и от Майкрософт, защото всячески се опитват да узурпират Линукс с натресени от тях малотрайни и малоценни технологии.
Докато към Майкрософт не мога да имам претенции, защото си е тяхна ОС и си е тяхна работа как ще си я развиват.
Кръстоносният поход е да разкарат
всички 32-битови системи. Може би защото на Интел им пречи, може би защото по-лесно и по-красиво се пише само за един чешит разрядност. А може би защото новите програмисти не могат да работят по мулти-платформени системи, когато се различават толкова драматично. Или защото 32 битовите системи на Интел, магат да изпълняват и 16 битов код, което се превъща в пълен кошмар. Изобщо причини много, а BIOS им е легнал на пътя. Прогрноза - след Fedora, първи ще го шкартират от Arch. Изобщо има определени пътища, които корпорациите следват, когато искат силово да наложат нещо. Може би е по-добре да излязат и нормално да кажат - още пет години и стига толкова. Но някак не е „хибридно“, не съответства на епохата.
Аз имам претенции, когато пускат ексклузивни технологии и едноврменно ги правят „стандарт“. Изобщо са ми писнали удушваческите им методи. Като искаш да си номер едно, трябва да имаш някакви положителни принципи и да се придържаш към тях.
Червените шапки ме дразнят на моменти, но поне досега не са се оказвали толкова вредни.
Корпорацията иска да екстерминира всичко, което може да стъпи на някаква нищожна част от бизнеса им.
Shaker написа: Сря Апр 06, 2022 15:12
.....
Важното е XFCE и LXQt да са непокътнати. Знам ти мнението за KDE, няма смисъл от коментар. Дори и да залитнат към systemd изцяло, то теб няма да те интересува това
KDE няма шанс да се хване с екклузивна, чужда технология. Тъй като софтуерът им е високо приоритетно
мулти-платформен. Преди са издавали даже за Win, но се отказаха, защото технологически не ги допускат.
Трябва да се мисли и за пост-ситем-д. Може да се появи по-добра алтернатива. Не може всичко да се преправя отново.