Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Linux игри - подкарване и инсталиране
Re: Linux игри - подкарване и инсталиране
Смених winetricks файла с новата версия и успях да инсталирам riched20 но пак не ми открива excel.exe и winword.exe като се опитам да ги стартирам. Мисля че проблема е при самата инсталация на офиса защото инсталацията завършва с това съобщение:

Прочетено: 253284 пъти

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Работи си чудесно, следвай стъпките, които са описани в торента:

Следвам инструкциите но ми дава грешка при инсталирането. Пробвах на MX Linux и Linux Mint.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Да, сега пробвах на Mint, дъни се при инсталацията и нямам идея защо. Arch all the way 

Не използвам Arch така че при мен Office 2013 явно няма да тръгне. Но Office 2007 тръгна. Само че имам проблем с размера на шрифта на менютата. Опитах да увелича размера по този начин:
След това в graphics увеличих dpi стойността, но това не увеличи размера на шрифта. Не знам ако префикса на Office 2007 е 32 битов дали не трябва по друг начин да стартирам winecfg?
Код за потвърждение: Избери целия код
WINEPREFIX=/home/user/Downloads/Office2007 winecfgRe: Linux игри - подкарване и инсталиране
Оказа се че в папката winetools има файл winecfg с който успях да уголемя интерфейса на Office 2007. Не знам защо не стана по стандартния начин.
Но Office 2007 има проблем със spellcheck. Седи постоянно на български. Ако го направя на английски и след това започна да пиша на английски пак се връща на български.
Но Office 2007 има проблем със spellcheck. Седи постоянно на български. Ако го направя на английски и след това започна да пиша на английски пак се връща на български.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Хич не си стигнал до префикса така. Изолираният префикс си има winecfg:
/winetools/winecfg.

Използвай Onlyoffice, достатъчно добър е за всеки и със сигурност по-добър от Office 2007.
/winetools/winecfg.
А трябва, както и сам виждаш, само проблеми с deb-ианските
Използвай Onlyoffice, достатъчно добър е за всеки и със сигурност по-добър от Office 2007.

Предпочитам debian пред arch. OnlyOffice го имам инсталиран, но искам да имам и MS Office. Ще пробвам да инсталирам Office 2016 или 2013 чрез Bottles или PlayOnLinux.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Няма нито една причина това да е така освен ако не обичаш бавни, чупливи и неработещи неща

За мен дебиан и по стабилен от арч. И apt инсталира по бързо пакети отколкото yay от aur където е повечето софтуер за арч.
След като по голяма част от софтуера е в aur няма как да го инсталираш с pacman. Иначе pacman може и да е малко по бърз от apt.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Явно не си чувал за trizen, yay и другите AUR пакетни мениджъри, с които можеш да си инсталираш каквото искаш от AUR.ArchEnemy написа: Сря Сеп 21, 2022 10:41 След като по голяма част от софтуера е в aur няма как да го инсталираш с pacman.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
yay и trizen са доста по бавни от pacman и apt.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Естествено, пакетите се компилират от сорс. И за Windows да компилираш, пак е бавно, няма значение дистрибуцията при компилиране, а бързината на диска, процесора и RAM паметта.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблем с grub след инсталиране на Arch Linux
от ArchEnemy » Чет Май 14, 2026 09:10 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 77 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Съб Май 16, 2026 00:19
-
-
-
Иран скастри Тръмп за психологическите му игри със санкциите
от Mozo » Пон Юни 30, 2025 13:23 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 454 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Юни 30, 2025 13:23
-
-
-
Черна дупка на "Капитан Андреево": Игри, филми и сериали, вместо засилен контрол на тонове храни с пестициди
от Mozo » Сря Юни 03, 2026 11:28 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 6 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Юни 03, 2026 11:28
-
-
-
Избор на Linux дистрибуция
от iNfAmous93 » Нед Яну 04, 2026 12:18 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 73 Отговори
- 2547 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Вто Фев 03, 2026 13:38
-
-
-
Два EFI дяла на харда и инсталация на Linux
от blankcat » Чет Фев 12, 2026 01:56 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 20 Отговори
- 412 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
Вто Фев 17, 2026 11:31
-