Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Как да изтрием Линукс?  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Re: Как да изтрием Линукс?

Мнение от бат-начо »

Ммм нито Уйн, нито Убунту залагат на само един аспект (този, който вадите), за да са с пет коза в повече от другите. Т.е. вие мислите, че мислите правилно :toothy10: . И как тъй света е устроен - нещото, което не става, е нещото което е вървежно. Да става дума за БГ - би било понятно (ний сме опаки), ама то в цел свят.

В добавка - с удоволствие бих ползвал ESM от Убунту за други хора, мои познати и приятели, които нямат познания и използват морално остарели хардуери. Кой, пак - кой го предлага това в днешно време, Арч ли? Та спрете се, или си сменете хората с които общувате, огледайте се най-малко, слезте на Земята - хората които използват нормален/морално остарял хардуер са в пъти повече от тия, дето хвърлят пари за последния писък на модата. Кой ги обгрижва? А, да, кой да е Линукс харчи/работи с по-малко от Уйн... Дали? И няма значение как работи, бавен ли е, на "онези" всичкото им е бавно.
Прочетено: 5545 пъти
Селски, Начо Селски.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

бат-начо написа: Пет Юли 07, 2023 20:29 Да става дума за БГ - би било понятно (ний сме опаки), ама то в цел свят.
Ми то всичко, дето не става е най-вървежно - не само у нас, ами и по света. Сите филми, сериали, ТВ предавания и прочее най-големи малоумщини са най-гледани, от което си правя извода, че масово хората са тъпи овце. :lol:
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

бат-начо написа: Пет Юли 07, 2023 20:29 Ммм нито Уйн, нито Убунту залагат на само един аспект (този, който вадите), за да са с пет коза в повече от другите. Т.е. вие мислите, че мислите правилно :toothy10: . И как тъй света е устроен - нещото, което не става, е нещото което е вървежно. Да става дума за БГ - би било понятно (ний сме опаки), ама то в цел свят.

В добавка - с удоволствие бих ползвал ESM от Убунту за други хора, мои познати и приятели, които нямат познания и използват морално остарели хардуери. Кой, пак - кой го предлага това в днешно време, Арч ли? Та спрете се, или си сменете хората с които общувате, огледайте се най-малко, слезте на Земята - хората които използват нормален/морално остарял хардуер са в пъти повече от тия, дето хвърлят пари за последния писък на модата. Кой ги обгрижва? А, да, кой да е Линукс харчи/работи с по-малко от Уйн... Дали? И няма значение как работи, бавен ли е, на "онези" всичкото им е бавно.
Ммм, не съм съгласен, има много читави среди, но да отказват хората с убунтовското недоразумение, е грубо. Не говорим за дистрибуции, не говорим за хардуер, говорим за DE-та. Не може да ти трябва търд парти програма, за да можеш да си промениш клавишната комбинация за смяна на клавиатурния лейаут. Не може да не можеш да добавяш шорткът на десктопа - ей така ги отказват. И мен биха отказали.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Пет Юли 07, 2023 23:56 Ммм, не съм съгласен, има много читави среди, но да отказват хората с убунтовското недоразумение, е грубо.
Точно затова Микрошит решиха да унищожат убунту - защото то беше най-популярното, а ония продажници от Микроникал им помагат.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Тъжното от цялата работа е, че авторът няма никакво желание да подкара играта, но пък за сметка на това съм сигурен, че ще тръби с пълно гърло как от Linux нищо не става и ще тщеслави Windows... А са наистина няколко елементарни стъпки, не разбирам :sad:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Съб Юли 08, 2023 11:09 Тъжното от цялата работа е, че авторът няма никакво желание да подкара играта, но пък за сметка на това съм сигурен, че ще тръби с пълно гърло как от Linux нищо не става и ще тщеслави Windows... А са наистина няколко елементарни стъпки, не разбирам :sad:
То като няма мозък в главата, нищо не можеш да направиш. Всичките бозаджии се пишат "големи шефове", като този от снимката, ама акъл за 5 пари няма. Над 2 седмици не може да се отърве от "тъпия линук" през 2006 година. 2 седмици!!! :toothy10: :toothy10: :toothy10:

Изображение

https://www.kaldata.com/forums/topic/39 ... ent-407414
razorramon
Регистриран

Мнение от razorramon »

Кви шефове бе момчета? На 32 съм със 6 дневна работна седмица. Нямам време да си цъкам по цял ден като вас. Инсталирах fake time преди да подкарам играта и няма ефект. Нищо не излиза. Вече и Манджарото не се пуска. Просто седи на черен екран. 😆
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Правилно, покастри ги! Но .. ако искаш да ръчкаш, то си го искаш. Постепенно се отучавам да не ставам в 4, щото тогава, още от ученик, най-ми се удава запомнянето, като ставането не зависи от часа на лягане. Е, ако си легна в 3 - няма да стана в 4 ами в 5 примерно, но сутрешното джуркане в мрежата след кафето си ми е в реда на нещата.
:toothy10: А пък съм бил на 50 и ..., кога минаха, бе.

В добавка - и аз бих постъпил като тебе, щом нещо афиширано, че ако направиш едно и две - ще стане три - не сработи. Но не бих питал. Требе ножа да е опрял до кокал, за да попитам. (Изключение има, естествено, затова имах и две регистрации в един западнал днес форум, но на времето не беше така, та чак имах и едноседмичен бан, справедлив разбира се, по някогашните стандарти.)
Последно промяна от бат-начо на Нед Юли 09, 2023 07:21, променено общо 2 пъти.
Селски, Начо Селски.
Аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

Мнение от tmp_ZMx2fK6aL4 »

Още ли го триете тоя Линукс, бе!
Но защо и пък и OP да го трие?!
Нека черният екран му напомня, че се е нахендирил на Маджаро! :toothy10:
Hardware: Windows 11 Incompatible Certified!
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Не го е махнал още. Бил е на работа и днес (като мен). Подготвя се да го отсвири.
Но не е "типичния разбирач" на Уйн (какъвто се опитват да го вменят). Иначе, подразбира се, не би питал, нали.
Селски, Начо Селски.
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

tmp_ZMx2fK6aL4 написа: Съб Юли 08, 2023 16:03 Още ли го триете тоя Линукс, бе!
Но защо и пък и OP да го трие?!
Нека черният екран му напомня, че се е нахендирил на Маджаро! :toothy10:
Неслучайно т'ва нещо го наричам "Манджа с грозде". :lol: OP ще е късметлия, ако Манджата не му е прецакала MBR на диска. Тогава съвсем ще се отврати от линукс, заради некадърността на Манджарците.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

razorramon написа: Съб Юли 08, 2023 12:53 Кви шефове бе момчета? На 32 съм със 6 дневна работна седмица. Нямам време да си цъкам по цял ден като вас. Инсталирах fake time преди да подкарам играта и няма ефект. Нищо не излиза. Вече и Манджарото не се пуска. Просто седи на черен екран. 😆
Какво направи, за да стане на черен екран? Ъпдейтна или нещо друго? Интересно ми е, защото имам едно Manjaro на над 8 години, само се ъпгрейдва и още работи. Да не говорим, че е на РС с Nvidia карта и минало през четири машини, две от котио пък с интелско видео. Все още работи, мога да го пусна отдалечено, да го снимам :lol: :lol: :lol:

Ок, дай му шанс, инсталирай наново или просто инсталирай Mint Cinnamon 21.1, виждаш го от моя скрийншот, че бачка без ядове. Инсталирай faketime, стартирай и играй. Ако не тръгва, стартираш от терминал и даваш грешката тук, за да го мислим. Задължително обаче трябва да инсталираш драйвъра за видео картата. Ако си с AMD или Intel, не правиш нищо, ако си с Nvidia, просто отваряш драйвър мениджъра, избираш препоръчаната версия и цъкаш на инстал - да не се ходи дори в интернет, става точно с три клика. Рестартираш и си готов. За Mint инсталацията на faketime е по следния начин:

Код за потвърждение: Избери целия код

sudo apt install faketime
И това е, наистина е елементарно и искрено ме учудва кое не се получава, просто няма къде да сбъркаш.
Изображение
razorramon
Регистриран

Мнение от razorramon »

Инсталирах нещо за Нвидия явно. И за мен беше шок. 🤣
Имам Флашка с Минт, нооо ме притеснява допълнителния партишън за swap, и най - вече къде да инсталирам буутлоудъра. Не искам да прецакам windows, защото нямам време и желание после на ново да преинсталирам всичко. Иначе съм отделил 30гб за Линукс и съм изтеглил и разархивирал играта. Само че искам да ми остане windows на всяка цена.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

За Ментата - ако не направиш swap дял при инсталирането, "то" ще си направи автоматично swap-файл (май 2 гигабайта, или пък беше един) и той ще си е част от файловата система. По-късно, ако толкова държиш да няма нищо със swap в името - ще можеш да го изтриеш, НО ПЪРВО ПОПИТАЙ ИЛИ СЕ КОНСУЛТИРАЙ как да го направиш.
Селски, Начо Селски.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да, отдавна вече няма нужда от swap файл, ако нямаш такъв, както каза Начо, ОС си създава swap файл с големина 2GB, който след това можеш да оразмериш, но не е толкова важно като при Windows. Аз например нямам swap и квоооо :twisted:

Преди да тръгнеш да правиш нещо питай, елементарно е, просто е мааалко по-различно. Трябваше просто да ни дадеш един скрийншот от драйвърния мениджър на Manjaro и да ти кажем какво да инсталираш. Инсталирай Mint Manjaro (или нещо Arch-базирано) и давай стъпка по стъпка, елементарно е, не се предавай, после ще се кефиш :thumbright:

Кажи първо с UEFI ли или с MBR, за да ти кажем как да инсталираш, за да не затриеш скъпоценния Windows. И още нещо - 30GB са малко. Тая игра ще трябва да я сложиш на NTFS, а това са допълнителни действия, за да може Linux да го чете този дял. Не, че е трудно, за мен е работа за пет секунди, но нека не усложняваме нещата за теб. Най добре е да имаш още един дял, който да е в някаква нейтив Linux файлова система и там да метнеш играта. Да, вариант е и да направиш само един, достатъчно голям, за да побере играта. Но е голяма, слон си е, много гигабайти на кило :lol: :lol: :lol:
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”