И аз такаcybercop написа: Вто Апр 16, 2024 11:55 Свикнах да не пипам нещата, които работят и ми се изпари ентусиазма да експериментирам.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Вашият десктоп
Имам две инсталации, адски некадърно е. Дори не можеш д Alt+Shift по подразбиране да го настроя на хората. Трябва да инсталираш добавка за подобни елементарни неща. Да не говорим за менюта, за контекстни менюта, няма НИЩО. Тотална трагедия е. И като се сетя, че всеки новак инсталира първо това извращение и направо ми става лошо колко хора са отказали

Прочетено: 376072 пъти

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Защо мислиш, че канелата я свалих обратно на 5.2.7? От 5.4.0 ѝ е*ават майката отвсякъде, а 6.0 е направо 'rest in peace, Cinnamon".cybercop написа: Вто Апр 16, 2024 11:55 Свикнах да не пипам нещата, които работят и ми се изпари ентусиазма да експериментирам.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

И твоето ще е до време. След известен период ще ти започнат проблемите и ще трябва да мислиш за миграция. Най-вероятно към Windows...

Гледам, още дъвчите версиите, коя каква е.... Канелата не ми е крашвала, първите минути след инсталацията. КДЕ-тo ми крашна още преди да отворя бира. Мисля, че беше плазма 4, тая шаренката. 5-цата май стана една кисела и бледа от към палитра. Убунту също ми е крашвало без видима причина, на нова инсталация.
Относно красота, по-хубаво от 7цата(сори, че я намествам) и MacOS не съм виждал.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Така де, така - вадиш ми впечатления отпреди 5 години. Звучи супер несериозно, нали се сещаш? macOS е гаден, скърпен, грозен боклук.s197 написа: Вто Апр 16, 2024 21:22 Гледам, още дъвчите версиите, коя каква е.... Канелата не ми е крашвала, първите минути след инсталацията. КДЕ-тo ми крашна още преди да отворя бира. Мисля, че беше плазма 4, тая шаренката. 5-цата май стана една кисела и бледа от към палитра. Убунту също ми е крашвало без видима причина, на нова инсталация.Относно красота, по-хубаво от 7цата(сори, че я намествам) и MacOS не съм виждал.

- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран

А това е Федора 40:

Гаси фесаците!
И тия определят тенденциите в Линукс десктопа.

Гаси фесаците!
И тия определят тенденциите в Линукс десктопа.

Последно промяна от tmp_ZMx2fK6aL4 на Чет Апр 18, 2024 16:14, променено общо 1 път.
Hardware: Windows 11 Incompatible Certified!
- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран

Ама що да е ужас?
Не оценяваш ли сюрреализма на червените ъгълчета на прозореца?
Не оценяваш ли сюрреализма на червените ъгълчета на прозореца?
- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран

Мъка си е Федората и винаги си е била - тестовото дистро на RH връз потребителите мy.
Даже още по-зле - не Федората са тези, които промотират от естетична гледна страна новите си технологии.
Правят го Убунту - хем по-безбъгавo спрямо Федора, хем естетически в пъти по-добре окомплектовани вариации - Убунту, Неон, Лубунту - визуaлно удоволствие.
Даже още по-зле - не Федората са тези, които промотират от естетична гледна страна новите си технологии.
Правят го Убунту - хем по-безбъгавo спрямо Федора, хем естетически в пъти по-добре окомплектовани вариации - Убунту, Неон, Лубунту - визуaлно удоволствие.
Когато инсталирах Fedora 39, инсталаторът ми се счупи два пъти при ръчната настройка на дяловете. Но понеже съм упорит, накрая успях да инсталирам заветната Fedora. После имах проблеми с nvidia драйвера, че не зареждаше, ама там по някакво чудо тръгна.
- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран

Tъй като темата е за Ky, днес съм на охро-лилаво-виолетова вълна,
Ку десктоп размишления в Gnome 46 Ubuntu-guest в Plasma 6 Neon-host:

Ку десктоп размишления в Gnome 46 Ubuntu-guest в Plasma 6 Neon-host:

Нещо много ми хареса това GNOME, май ще мигрирам от Сусе с KDE към Fedora без KDE. Изключих прехваленото "Blur My Shell" за прозорците, защото лагът беше гаден. Инсталирах няколко добавки, които са ми нужни. Единствено ми липсва "Dash To Dock', защото е несъвместим все още с GNOME 46, но ще го преживеем. Понеже съм с "Windows навици" и не съм толкова "на ти" с прекрасната филофия на GNOME, то я опропастих да изглежда на Windows, но се надявам да ми е простено от тези с правилните навици.
Представям ви Fedora 40 с средата по подразбиране - GNOME. Постарал съм се да разкарам някои Qt софтуер и да намеря GTK алтернативи:

Представям ви Fedora 40 с средата по подразбиране - GNOME. Постарал съм се да разкарам някои Qt софтуер и да намеря GTK алтернативи:

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Изключително ми е дървено. Дори само като инсталирах Mission Center и GNOME Resources и направо ми се отщя да живея. Не се бъзикам - на вид е горе-долу, докато не почнеш да го ползваш. Само като тръгнеш да го оразмеряваш и можеш да се спукаш от смях. Адското дърво. GTK, бате...

- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран

А що не ползваш и двете - KDE и Gnome паралелно - според настроението за деня...Shaker написа: Пет Апр 19, 2024 12:15 Нещо много ми хареса това GNOME, май ще мигрирам от Сусе с KDE към Fedora без KDE. Изключих прехваленото "Blur My Shell" за прозорците, защото лагът беше гаден. Инсталирах няколко добавки, които са ми нужни. Единствено ми липсва "Dash To Dock', защото е несъвместим все още с GNOME 46, но ще го преживеем. Понеже съм с "Windows навици" и не съм толкова "на ти" с прекрасната филофия на GNOME, то я опропастих да изглежда на Windows, но се надявам да ми е простено от тези с правилните навици.
Към момента "уиндоуските ти навици" си личат.
При мен в Gnome-а - само системни екстеншъни идващи с дистрото.

Dash-to-Panel в комбинация с Arc Menu. Второто съм го сложил, защото ако имам много инсталирани неща и търся нещо за което не му се сещам името, да прелиствам като гламав не си е работа. Нормално каквото го стартирам го правя през клавиатурата за освежаване на паметта вместо да маумунясвам с мишка. Нали Gnome-ът е интелегентен и колкото повече пъти стартираш една програма, толкова повече се предвижва напред в списъка за избор по първи няколко букви.
От Dash-to-Panel оставям визуализацията само на старираните програми, никви излишни пинясвания - тва е Gnome! Програмата на фокус е подчертана, другите с точки/квадрати, имат повече - начи повече инстанции за съответната.
Отдясно:
- прогнозата за времето, най-важното нещо;
- клавиатурата;
- една иначе абсолютно излишна котка да ми подскача за ритъм на работа, показвайки CPU натоварването;
- една полу-излишна камера за запис на екрана, щото запис се пуска и с PrintScr;
- системното меню.
Естествено индикатори за всякакви старирани и мнинимизрани програми в таскбара - чрез TopIconsPlus.
Естествено празен тапет.
Това е - аскетичен на външен вид десктоп за максимален пърформанс и да няма разсейки и Kу
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Персонализиране на десктоп, икони и др...
от larix » Чет Дек 25, 2025 11:32 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 315 Преглеждания
-
Последно мнение от larix
Нед Дек 28, 2025 11:33
-
-
-
Фирмен каталог за Вашият успешен бизнес.
от sogomonyan » Чет Фев 12, 2026 20:58 » в Спам, спам, спам!!! - 0 Отговори
- 75 Преглеждания
-
Последно мнение от sogomonyan
Чет Фев 12, 2026 20:58
-