Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Shaker
Доктор
Доктор

Re: Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми

Мнение от Shaker »

С тази команда си изкача при мен диалогът на GNOME (горната ми снимка на екрана). Изобщо не ми излизат нито това на Qt, нито KDialog.
Пробвай да махнеш KDialog, но едва ли ще има някакъв резултат...
Прочетено: 40981 пъти
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

@Mozo , така и така си прецакан с KDialog, може ли направо да го използваш? Гледам, че предлага повече неща от zenity и yad.

Давам ти пример:
1. "Любимото" ти нещо се отваря с kdialog --getexistingdirectory. Виж, дали можеш да го замениш с тези по-долу, ама тези за долните са за файлове, а getexistingdirectory е куцо :sad:
Изображение

2. kdialog --getopenfilename
Изображение

3. kdialog --getsavefilename
Изображение
Поздрав и с последното:
Изображение

Виж и тази документация:
https://develop.kde.org/docs/administration/kdialog/
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Shaker написа: Пет Апр 04, 2025 20:22 Пробвай да махнеш KDialog, но едва ли ще има някакъв резултат...
Ааа, не, за всичко друго освен за този скрипт и Firefox си го ползвам :)
Shaker написа: Пет Апр 04, 2025 20:36 @Mozo , така и така си прецакан с KDialog, може ли направо да го използваш? Гледам, че предлага повече неща от zenity и yad.

Давам ти пример:
1. Любимото ти се отваря с kdialog --getexistingdirectory
Изображение

2. kdialog --getopenfilename
Изображение

3. kdialog --getsavefilename
Изображение
Поздрав и с последното:
Изображение
Благодаря ти, но не работи така - чудесно се отваря, хубав диалог, всичко точно, но не можеш да избереш папката и да натиснеш да продължиш нататък, към избор на снимка. Цъкаш на директорията, натискаш Open и не се случва нищо. Направи ми впечатление, че не се изписва името, не може да го вземе. Написах го, но отново не я избра и да продължа нататък, а просто я отвори да видя какво има вътре. Може би защото целият скрипт е обвързан със zenity, за да може да се отвори на всеки един компютър после готовият продукт, а не само на компютри, кито имат kdialog.

Зарадвах се, но за кратко. Благодаря ти за усилията PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
Аватар
cprog
Почетен член
Почетен член

Мнение от cprog »

Може би аз не разбирам проблема, но само вмятам, че това при мен селектира текущата директория без проблем:

Код за потвърждение: Избери целия код

kdialog --getexistingdirectory .
Редакция: Прочетох по-горе сега и разбрах
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

@bvbfan, можеш ли да обясниш на този пич точно какъв е проблемът, че си най-наясно?

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=501900

Благодаря :)
Изображение
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Оправиха го, аз репортнах на пича, дето работеше по нова версия, в 6.14 ще е оправено, може да не пишеш повече.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

bvbfan написа: Вто Апр 08, 2025 18:32 Оправиха го, аз репортнах на пича, дето работеше по нова версия, в 6.14 ще е оправено, може да не пишеш повече.
То хубаво, ама онзи ме разпитва, не е лошо да му кажеш, щото и той се питва явно да помогне :) Благодаря ти :headbang: :headbang: :headbang:

Иначе много са им бавни циклите, а не щат да бекпортват. Нещо е оправено, а хората стоят и чакат още месец и половина, не ми се струва много правилно :-k 6.14 излиза чак на 9-и май :???:
Изображение
Аватар
elementaryos
Почетен член
Почетен член

Мнение от elementaryos »

Излезе Plasma 6.3.5
Изображение
Първи впечатления след около час :mrgreen:
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Първо впечатление, забива ми мишката все едно се закача на екрана в колче, прекъсва и се свързва към безжичната мрежа, за 5 минути толкова
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Това от 6.3.5 ли? Аз за щастие нямам нови проблеми, но не са оправили старите :mrgreen:
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Да, сутринта обнових и след рестарта такива работи се получават. Дори гледам, сега след обяд бях оставил лаптопа и мишката, разпаднало е връзката с нея, блутут е мишката, а до сега откакто я имам тая мишка година и половина, не я гася, тя заспива, но като я размърдам веднага реагира на екрана
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Аз използвам Bluetooth мишка и нямам абсолютно никакви проблеми с 6.3.5 или с каквото и да е по-ранна версия. Възможните варианти са няколко:

а) Ефирът на 2.4 GHz е запълнен с рутери и по този начин ти заглушават сигнала между мишката и компютъра. Преди 4-5 години като използвах Wi-Fi на 2.4 GHz и теглех някакъв файл, то мишката буквално спираше да работи, докато не се изтегли файлът.

б) Проблемен BlueZ след ъпдейт. Напълно е възможно.

в) Мишката да сдава багажа.

Единственият начин за тест е или да пробваш на друга среда, или ако имаш Windows, да видиш как е там положението. Не ми се вярва да е от KDE, защото както тази среда, така и другите използват BlueZ като бекенд. Самите графични среди показват просто информация, която идва от BlueZ, както и някакви базови графични настройки, които управляват BlueZ.
Аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член

Мнение от bvbfan »

Няма нищо общо с KDE
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Много голямо съвпадение ще е да не е от KDE...
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Нямах време тия дни, но от малкото което остана да тествам, разбрах, че проблемът не е от КДЕ, батерията на мишката беше паднала на 20 процента, деа и батерията не можа да изкара 2 години :evil4:
Безжичната не ми е прекъсвала скоро, може би прекъсваше на рутера който беше 2,4 гхц мрежа, но на 5 гхц не ми е прекъсвал още
AsusVivoBook17
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”