Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Имате ли проблем със шрифта в Ментата?
Имате ли проблем със шрифта в Ментата?
Попаднах на това поведение на Ментата при изобразяване на шрифтовете. И мнение там как да се реши. Не знам дали действа. Аз никога не съм имал такъв проблем. Добре, на последните версии (22+) изглеждат малко тънки на почти квадратен екран, ако е подразбиращия шрифт.
Прочетено: 1272 пъти
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Имате ли проблем със шрифта в Ментата?
Не само при Mint, която и дистрибуция да хванеш и да ѝ инсталираш Cinnamon, е същото. А при Firefox е трагедия. Иначе била много яка среда, ама като почнеш от такива проблеми и липата на елементарни неща, по-добре не
Прилагал съм го това, че без него наистина е зле, работи
Прилагал съм го това, че без него наистина е зле, работи

Пък аз си мислех, че било това 
"Thinner Ubuntu fonts
A more modern slimmer version of the Ubuntu font family is now shipped as standard.
Going back to the old fonts is possible by downloading the old fonts package and refusing updates for it. For more information read https://askubuntu.com/questions/1465216 ... buntu-font. "
"Thinner Ubuntu fonts
A more modern slimmer version of the Ubuntu font family is now shipped as standard.
Going back to the old fonts is possible by downloading the old fonts package and refusing updates for it. For more information read https://askubuntu.com/questions/1465216 ... buntu-font. "
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Аз нямам такъв проблем. Шрифтът по подразбиране (който май се казва Убунту) никога не ми е харесвал и затова съм го сменил. И на лаптопа, и на компа вкъщи (все Канели, само версиите различни) темата и шрифтът са едни и същи и такъв проблем няма.

https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Защо sudo rm работи по различен начин в Арч и в ментата?
от Валсо » Пон Сеп 08, 2025 23:35 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 1605 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
Пон Сеп 15, 2025 18:15
-
-
-
Тръмп с ултиматум към ЕС: Имате срок до 4 юли да изпълните търговското споразумение
от Mozo » Пет Май 08, 2026 13:26 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 2 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Май 08, 2026 13:26
-
-
- 0 Отговори
- 213 Преглеждания
-
Последно мнение от шони
Сря Юни 11, 2025 20:21
-
-
Проблем с ъпдейт на CachyOS
от kracode » Чет Сеп 25, 2025 10:28 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 4 Отговори
- 974 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Пет Окт 03, 2025 18:10
-
-
-
Проблем с ъпдейт на EndeavourOS
от Montoya » Сря Юни 25, 2025 06:48 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 10 Отговори
- 9779 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Юни 26, 2025 23:04
-