Тва е точно като с руската пропаганда - толкова много години Майкрософт пропагандира именно това - че Linux не става, сложен е и Windows е най-доброто и удобно нещо, че хората твърдо вярват в тези лъжи, без да имат никакви аргументи и без дори да са виждали Linux. Тъжно е, но това е действителонстта. Дори един от директорите им го беше нарекъл, че е рак. Жалки, смешни клоуни.Mouse написа: Пон Сеп 01, 2025 07:48 Срещам доста скептични и направо неприятни изказвания от различни хора, не специалисти, когато им кажа че съм на Линукс.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse [РЕШЕНА]
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse
Хубаво, но това са фундаментални неща и нямат нищо общо с Linux. Ще ти го обясня просто - това си е файлова система за CD-та и няма значение файловете вътре какви са. Щом операционната система има поддръжка за тази файлова система, значи ще види и файловете в нея, независимо дали са за Windows, Linux, FreeBSD, Android и пр., това са просто данни, които CD-то трябва да прочете. Дали ще ги отвори е съвсем друг въпрос, но ще ги прочете. А, повярвай ми, Linux има поддръжка на сто пъти повече файлови системи от кирливия Windows. И така, това са елементарни неща и независимо дали се занимаваш само с Windows, трябва да ги знаеш

Прочетено: 30106 пъти

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
@Mozo когато имаш време да ми покажеш как чистеше браузъра. Не е спешно. Сега чистих тези, които ги има в старт менюто. Тогава не можах да запомня почти нищо. Мишката я движиш със скорост над 4 маха, че опитвайки се да я сLедя ме хваща морска боLест.
Така с картинки, по бебешки иLи по-точно - по бабешки
ИзпоLзвам това защото кLавиша не работи.
Мерси

Така с картинки, по бебешки иLи по-точно - по бабешки
ИзпоLзвам това защото кLавиша не работи.
Мерси
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Мойто е на ангийски, но може и успях. Върна ме да се Lогна отново в Камитата.
Ужас. Сега всички пароLи Lи съм си зендосаLа?
Ужас. Сега всички пароLи Lи съм си зендосаLа?
Плъхолюбител

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Бат Начо - мъртав си !!!!
Сега не мога да вLяза никъде. Що Lи те посLушах, а не изчаках Мозо. Как може да даваш такива тъпи съвети бе човек и то точно на мен

Сега не мога да вLяза никъде. Що Lи те посLушах, а не изчаках Мозо. Как може да даваш такива тъпи съвети бе човек и то точно на мен
Плъхолюбител

Не трие паролите. Чисти хринологията на джуркането. В зависимост кои отметки си сложила - изчиства от малко до повече.
А те е върнало отначало, щото е изтрило и "бисквитките" на Камината (ония неща, дето се използват при влизане в сайт).
А те е върнало отначало, щото е изтрило и "бисквитките" на Камината (ония неща, дето се използват при влизане в сайт).
Селски, Начо Селски.
- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Не се прави така бе човече!бат-начо написа: Чет Сеп 18, 2025 20:31 Не трие паролите. Чисти хринологията на джуркането. В зависимост кои отметки си сложила - изчиства от малко до повече.
Да си видяL някога Мозо да ме е вкарваL в задънена уLица както теб. И какво направи? Обърка ме тотано! Не давай повече съвети!
Плъхолюбител

Малко е странно да се караш на някой, който се е опитал да помогне, честно казано.Mouse написа: Чет Сеп 18, 2025 20:34Не се прави така бе човече!бат-начо написа: Чет Сеп 18, 2025 20:31 Не трие паролите. Чисти хринологията на джуркането. В зависимост кои отметки си сложила - изчиства от малко до повече.
Да си видяL някога Мозо да ме е вкарваL в задънена уLица както теб. И какво направи? Обърка ме тотано! Не давай повече съвети!
И по-добрия съвет е, не трий такива неща - няма да натежат.
Триенето си е винаги опасна работа.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Не знам защо те мъчи Мозо (всъщност - знам).
Сега ще говоря неразбираемо:
Но дори цялата ти система да е на Китайски има начин всяко едно нещо в менюто да го стартираш на Български, Македонски или какъвто език се поддържа и има инсталиран. В допълнение - Файърфокса дори и на Уиндоус може да си го пуснеш на какъвто език искаш, и Гугъл Хрома също. Тъй като ползваш Гугъл за търсене е без значение дали ще е на Английски Лисика. В допълнение - на Английски се прави и оставя когато се правят и доста други неща (не вярвам Мозо да ги е направил, пък и се иска и знаене от ползващия) с идея да се сведе до минимум създаването на профил на ползващия от следящите сайтове.
Освен това smplayer или пък vlc (не знам с кое те е оставил Мозо) пак могат да са на БГ (доколкото е преведен интерфейса). И т.н.
Ха сега кажи, че езиковата ти проверка при писане в уеб браузъра не е инсталирана или е на ингилизки за (уж) заблуда и ще ръкопляскам.
Сега ще говоря неразбираемо:
Но дори цялата ти система да е на Китайски има начин всяко едно нещо в менюто да го стартираш на Български, Македонски или какъвто език се поддържа и има инсталиран. В допълнение - Файърфокса дори и на Уиндоус може да си го пуснеш на какъвто език искаш, и Гугъл Хрома също. Тъй като ползваш Гугъл за търсене е без значение дали ще е на Английски Лисика. В допълнение - на Английски се прави и оставя когато се правят и доста други неща (не вярвам Мозо да ги е направил, пък и се иска и знаене от ползващия) с идея да се сведе до минимум създаването на профил на ползващия от следящите сайтове.
Освен това smplayer или пък vlc (не знам с кое те е оставил Мозо) пак могат да са на БГ (доколкото е преведен интерфейса). И т.н.
Ха сега кажи, че езиковата ти проверка при писане в уеб браузъра не е инсталирана или е на ингилизки за (уж) заблуда и ще ръкопляскам.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Не е имала претенции браузърът да е на български, а и на мен също ми е по-удобно на английски.
Маус, нищо не ти е изтрито, само бисквитките са ти изтрити, което те разлогва от сайтовете, но паролите са си там, просто се вписваш обратно и готово. Не се карай на Бат Начо, точно така се чисти, друг начин няма
Маус, нищо не ти е изтрито, само бисквитките са ти изтрити, което те разлогва от сайтовете, но паролите са си там, просто се вписваш обратно и готово. Не се карай на Бат Начо, точно така се чисти, друг начин няма

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Не се карам @cprog просто така се паникьосах, че несъзнатено изострих тона, за което се извинявам. Направо изпаднах в паника като се оказа, че и в ГугъL ми иска някаква пароа, която не я знам иLи не я помня.cprog написа: Пет Сеп 19, 2025 00:21 Малко е странно да се караш на някой, който се е опитал да помогне, честно казано.
И по-добрия съвет е, не трий такива неща - няма да натежат.
Триенето си е винаги опасна работа.
Знам това, но се оказа, че няма бъгарски. Най-бизкия език беше руския, за това и си останах на ангLийски, че съм му свикнаLа.бат-начо написа: Пет Сеп 19, 2025 00:27 Но дори цялата ти система да е на Китайски има начин всяко едно нещо в менюто да го стартираш на Български, Македонски или какъвто език се поддържа и има инсталиран.
На се карам, пак пиша - паникьосах се, а знаеш каква паника съм. Направо изтрещях когато се оказа, че не мога да вяза във ФБ, в YT, JMail и други. Иска нещо дето не го схващам, пък на друго устройство и докато стопLя, че другото устройство е тъпия теLефон се изприщих някоLко пъти. Направо ортикария ме хвана.Mozo написа: Пет Сеп 19, 2025 01:59 Не е имала претенции браузърът да е на български, а и на мен също ми е по-удобно на английски.
Маус, нищо не ти е изтрито, само бисквитките са ти изтрити, което те разлогва от сайтовете, но паролите са си там, просто се вписваш обратно и готово. Не се карай на Бат Начо, точно така се чисти, друг начин няма![]()
А и това нямаше нищо общо с това, което ти направи когато го чисти. Не мога да повторя действията ти, но знам от къде тръгна и как прибизитеLно го направи. За това исках пътя по картинки. Така ще си имам някъде, пазя си го и не питам за него, а си го търся и сама да си го направя. Тук питам за неща, които не знам. НаLи за това е темичката ми, да си ровя из нея когато нещо стане.
Така че sorry @бат-начо - просто ти обясняваш на високо ниво, което за мен е китайски. За теб е най-еLментарното, но за мен е супер неразбираемо. И като стане нещо мъ-ъ-ъ-ничко извън това, което знам и съм до тук. Панирам се и забарвям на кой свят съм. Та не съм искаLа да се карам, просто ме хванаха щурите че не мога да се оправя и губя неща.
Плъхолюбител

Не може най-близкия език да е руски. Руски е защото имаш такъв филтър на ublock-a (предполагам). От много време езика се сменя с два клика (стига да знаеш къде
). А пък ако го няма предложен, пак от същото място се добавя.
Не ти се сърдя, яд ме е че не искаш и грам да положиш умствен труд.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Аз просто изчистих кеша, но ти не пипай без нужда, това не е нещо, което се чисти регулярно, а при проблеми.Mouse написа: Пет Сеп 19, 2025 08:17 А и това нямаше нищо общо с това, което ти направи когато го чисти. Не мога да повторя действията ти, но знам от къде тръгна и как прибизитеLно го направи.
Тоя скил ѝ е на грандмастър левълбат-начо написа: Пет Сеп 19, 2025 10:10 Не ти се сърдя, яд ме е че не искаш и грам да положиш умствен труд.

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Е да, ама аз не знам от къде.бат-начо написа: Пет Сеп 19, 2025 10:10 Не може най-близкия език да е руски. Руски е защото имаш такъв филтър на ublock-a (предполагам). От много време езика се сменя с два клика (стига да знаеш къде). А пък ако го няма предложен, пак от същото място се добавя.
И наистина не ми се поLагат вече усиLия да уча нови неща. Уморена съм.
Не знаех това за кеша и няма повоче да пипам и питам, а второто изречение нищо не ми говори.Mozo написа: Пет Сеп 19, 2025 11:01 Аз просто изчистих кеша, но ти не пипай без нужда, това не е нещо, което се чисти регулярно, а при проблеми.
Тоя скил ѝ е на грандмастър левъл![]()
Плъхолюбител

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Синът ми донесе някакво маLко DeLL-че и сега ще го пробвам, но този моят, фLигстонския, за посLеден път го давам за ремонт. Търся си друг. Чак ноември ще сменят Lаптопа на сина ми в сLужбата и ще ми го купи неговия, че е най-запазен. За тогава, евентуано, @Mozo ще имаш Lи възможност да го минеш на Linux? Това маLкото ще го поLзвам както си е така, но ако е за винаги не ми се занимава да уча отново бозата. Please!
Плъхолюбител

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Кубунту, лаптоп с външен монитор
от wannaBe » Вто Дек 02, 2025 15:59 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 8 Отговори
- 583 Преглеждания
-
Последно мнение от wannaBe
Сря Дек 03, 2025 16:00
-
-
- 8 Отговори
- 523 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Съб Яну 10, 2026 22:42
-
-
След ужасяващата катастрофа в София: Една смърт и много въпроси
от Mozo » Съб Авг 16, 2025 12:27 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 311 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Съб Авг 16, 2025 12:27
-
-
-
Внимание, родители! Реформа в детските градини и ясли поставя много въпроси
от Mozo » Сря Фев 25, 2026 11:43 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 16 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Фев 25, 2026 11:43
-
-
-
Въпроси и отговори: Всичко, което е нужно да знаем за изборите на 19 април (СНИМКИ и ВИДЕО)
от Mozo » Пет Апр 03, 2026 11:44 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 12 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Апр 03, 2026 11:44
-