Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

По света и у нас - Линукс новините.

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: По света и у нас - Линукс новините.

Мнение от Mozo »

Явно наистина си пиша абсолютно сам и за тоя дето духа. Щом дори и вие не си направихте труда да погледнете тук, каузата е обречена :tard: :tard: :tard:
Прочетено: 628301 пъти
Изображение
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Е, може някой да го е видял и да не ти е отговорил просто. В събота между 17 и 23 ч....
Както и да е, AI не само изяде рефератите, има шибани AI агенти, които си имат собствени блогове и скрейпват нета и си превеждат и сами съдържанието, подреждат си го и си преценяват какво да пуснат като статия в блога/платформата. :banghead:
Много е страшно вече и трябва да се държим, най-малкото заради доброто старо време. :sick:
Копирането на линкове от тук към Калдата също не мисля, че ще помогне кой знае колко. Нито ако пусна на някого у Дискорд линк. Всеки си има Feedly и зомбира каквото си е настроил. Или там Google Feeds или Facebook...
Просто дойдоха други времена :sad:
Те новото поколение вече не използват много компютри, някои не знаят дори какво е САЙТ, само APP... :sad:
Въпроса е в комюнитито. Аз съм израснал тук и ми е на сърце.
Виж замунда комюнитито е огромно. Опитват се да отидат някъде, да направят нещо, страдат, ама те пак са ни набори.
Машината за контрол работи, целите се постигат, интернет става все по-невълнуващо и комерсиално място за тези от нашето време. Вече не е forums.data.bg
Всичко започна толкова бързо да се променя, че никой не знае какво може да излезе утре като новина, технология, breakthrough... 2012-та примерно излизаха 20 нови технологии и важни новини на месец, сега излизат 20 на час.
Както се вълнувах да следя всичко преди, сега ми идва малко невъзможно. Това едновременно е тъжно и връзка към новата реалност. :???:
ArchEnemy
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от ArchEnemy »

Mozo написа: Съб Фев 21, 2026 16:25
Моля всички потребители да се опитат да ни помогнат, влизайте, четете новините, споделйте линкове например в Калдата, нека ни научат хората, защото AI изяде рефератите и вече нямаме никакви приходи. Писането на тези материали е голям труд и като вляза след два дни в някой материал и видя, че е прочетен три пъти, ми прилошава... Ако не искате да затворим, помогнете ни.
Благодаря ви!
Не знам дали в твоя случай може да помогне, но zamunda бяха сложили банери към страница на търговец в olx. Предполагам че се бяха разбрали да им плаща за реклама или процент от печалбата. Може да пробваш да се свържеш с търговец който продава стока от която биха се интересували посетителите на kaminata, например лаптопи, телефони и друга електроника, и сложи банери в сайта. Също, сложи банер с призив за дарение и няколко опции за дарение: paypal, revolut и други, сложи и биткойн адрес.

Рекламите от google adsense вече не носят ли приходи?
Nikola_
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Nikola_ »

Mozo нe си пишеш сам! Прочетох и разбрах написаното. Направих и няколко кръгчета из сайта software.kaminata.net. Разбира си ефект от това едва ли е имало защото рекламите са блокирани. В калдата работа аз нямам.
И така, явно са дошли времена в които комюнитито ако иска да продължи да е комюнити ще трябва да се бръкне лично с някава дребна сума. С оглед на горното колко пари е годишната издръжка на форума?
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Zeroadhesion написа: Нед Фев 22, 2026 03:43 Е, може някой да го е видял и да не ти е отговорил просто. В събота между 17 и 23 ч....
Както и да е, AI не само изяде рефератите, има шибани AI агенти, които си имат собствени блогове и скрейпват нета и си превеждат и сами съдържанието, подреждат си го и си преценяват какво да пуснат като статия в блога/платформата. :banghead:
Много е страшно вече и трябва да се държим, най-малкото заради доброто старо време. :sick:
Копирането на линкове от тук към Калдата също не мисля, че ще помогне кой знае колко. Нито ако пусна на някого у Дискорд линк. Всеки си има Feedly и зомбира каквото си е настроил. Или там Google Feeds или Facebook...
Просто дойдоха други времена :sad:
Те новото поколение вече не използват много компютри, някои не знаят дори какво е САЙТ, само APP... :sad:
Въпроса е в комюнитито. Аз съм израснал тук и ми е на сърце.
Виж замунда комюнитито е огромно. Опитват се да отидат някъде, да направят нещо, страдат, ама те пак са ни набори.
Машината за контрол работи, целите се постигат, интернет става все по-невълнуващо и комерсиално място за тези от нашето време. Вече не е forums.data.bg
Всичко започна толкова бързо да се променя, че никой не знае какво може да излезе утре като новина, технология, breakthrough... 2012-та примерно излизаха 20 нови технологии и важни новини на месец, сега излизат 20 на час.
Както се вълнувах да следя всичко преди, сега ми идва малко невъзможно. Това едновременно е тъжно и връзка към новата реалност. :???:
Така е, нещата се промениха страшно много, но си има сайтове като Калдата, които тепат. И Гугъл страшно много ги обича. А това с пускането на линк не е така - когато имаш линк на силен доймен, това дава голяма тежест на SEO. Иначе всяка една статия я шервам във Фейсбук, но няма абсолютно никакъв ефект...
ArchEnemy написа: Нед Фев 22, 2026 09:46
Mozo написа: Съб Фев 21, 2026 16:25
Моля всички потребители да се опитат да ни помогнат, влизайте, четете новините, споделйте линкове например в Калдата, нека ни научат хората, защото AI изяде рефератите и вече нямаме никакви приходи. Писането на тези материали е голям труд и като вляза след два дни в някой материал и видя, че е прочетен три пъти, ми прилошава... Ако не искате да затворим, помогнете ни.
Благодаря ви!
Не знам дали в твоя случай може да помогне, но zamunda бяха сложили банери към страница на търговец в olx. Предполагам че се бяха разбрали да им плаща за реклама или процент от печалбата. Може да пробваш да се свържеш с търговец който продава стока от която биха се интересували посетителите на kaminata, например лаптопи, телефони и друга електроника, и сложи банери в сайта. Също, сложи банер с призив за дарение и няколко опции за дарение: paypal, revolut и други, сложи и биткойн адрес.

Рекламите от google adsense вече не носят ли приходи?
За да носят приходи, трябва да има посещения, а те спряха, защото на никого не са нужни вече реферати, AI им ги пише. Относно търговците - малко е омагьосан кръг - за да се съгласи някой търговец, трябва да имаш яко посещения. Едно време правехме по 15-16К на ден, а сега - тройно надолу, като поне 1/3 от този трафик са ботове. Трагично е.
Nikola_ написа: Нед Фев 22, 2026 09:54 Mozo нe си пишеш сам! Прочетох и разбрах написаното. Направих и няколко кръгчета из сайта software.kaminata.net. Разбира си ефект от това едва ли е имало защото рекламите са блокирани. В калдата работа аз нямам.
И така, явно са дошли времена в които комюнитито ако иска да продължи да е комюнити ще трябва да се бръкне лично с някава дребна сума. С оглед на горното колко пари е годишната издръжка на форума?
Не искам никой да се бърка, просто някак си да популризираме новините. Няма чак толкова много подобни сайтове, та мисля, че имаме място под слънцето и ние. Ама така да пиша всеки ден по 8 часа, да ни четат трима човека и никой да не ни зане, е мега тъпо :sick:
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

AppArmor подобренията вече са в Linux Kernel 7.0:

https://software.kaminata.net/it-novini ... ernel-7-0/
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Linux Kernel 7.0 подготвя основата за Rust 1.95:

https://software.kaminata.net/it-novini ... rust-1-95/
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Емулаторът Ghostty получи поддръжка за скролбар:

https://software.kaminata.net/it-novini ... -skrolbar/
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

BleachBit 5.1.0 Beta носи нови защити, по‑интелигентно почистване и по‑широка съвместимост:

https://software.kaminata.net/it-novini ... mestimost/
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Rudra: нов лончър за GNOME, който предоставя бързина и персонализация:

https://software.kaminata.net/it-novini ... alizatsia/
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Hyper‑V на Майкрософт получава полезни подобрения при Linux Kernel 7.0:

https://software.kaminata.net/it-novini ... ernel-7-0/
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Valve разработчик подготвя още поправки за по‑старите AMD GPU под Linux:

https://software.kaminata.net/it-novini ... pod-linux/
Изображение
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

Zeroadhesion написа: Нед Фев 22, 2026 03:43 Всичко започна толкова бързо да се променя, че никой не знае какво може да излезе утре като новина, технология, breakthrough... 2012-та примерно излизаха 20 нови технологии и важни новини на месец, сега излизат 20 на час.
Според мен се променя по бавно, новини има повече, ама реални скокове, не. Примерно XP- Виста-Седем-Осем, големи промени. От 10 към 11 го усещам като все тая. Смарт телефоните скачаха всяка година, сега е ето малко по-добра камера и по-добра батерия от миналата година. Стигнахме някакво плато според мен
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Linux Kernel 7.0-rc1 дебютира с впечатляващ набор от новости:

https://software.kaminata.net/it-novini ... t-novosti/
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Red Hat пусна Tuned 2.27 с подобрено адаптиране на Linux към различни натоварвания:

https://software.kaminata.net/it-novini ... ovarvania/
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”