Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Вашият десктоп
Леле
И как е? Аз пробвах преди около 7-8 месеца и направо ми разказа играта на мултибуут сетъпа, цял час оравях бакии и оттогава не искам да го пробвам повече

Вярвам ти. Защото хващат нещо готово и "го огъват" да им удисва. Отначало го правят "дървено" и с времето се научават как е правилно. Но им нямам доверие, че и което са се научили, дали пак го правят правилно.
Селски, Начо Селски.
Абе не знам,ама мене ме кефи.Добре си е. 
- elementaryos
- Почетен член

Досега не я бях пробвал със Plasma ,впечатлението ми е много добро,ама много много добро,класика в жанра ,ще видим по-нататъка.

- elementaryos
- Почетен член

Едно ново дистро ( всъщност старо, но няма никаква информация за старото в distro...)
Става дума за Argent Linux. Дистро, базирано на Gentoo с Calamares инсталатор. Инсталацията е супер бърза и елементарна, и след няма и 10 минути получаваш работещо gentoo но с някои забележки разбира се
На мен не ми допада, че е systemd ( свикнах с openrc). Другото което е хем хубаво, хем не- разчитат основно на бинарни пакети. Имат и собствено репо. Но за съжаление явно нямат ресурс за постоянно обновяване и някои пакети поизостават
Иначе е направено много добре. Харесва ми

Забравих да кажа - идва голо като пушка. има само konsole firefox spectacle ark vlc
Няма и sudo
Като цяло е интересно и ми харесва.
п.п вижда се- не са променили всичко - разпознава се като gentoo но са добавили собствено репо и доста настройки под капака
Става дума за Argent Linux. Дистро, базирано на Gentoo с Calamares инсталатор. Инсталацията е супер бърза и елементарна, и след няма и 10 минути получаваш работещо gentoo но с някои забележки разбира се
На мен не ми допада, че е systemd ( свикнах с openrc). Другото което е хем хубаво, хем не- разчитат основно на бинарни пакети. Имат и собствено репо. Но за съжаление явно нямат ресурс за постоянно обновяване и някои пакети поизостават
Иначе е направено много добре. Харесва ми

Забравих да кажа - идва голо като пушка. има само konsole firefox spectacle ark vlc
Няма и sudo
Като цяло е интересно и ми харесва.
п.п вижда се- не са променили всичко - разпознава се като gentoo но са добавили собствено репо и доста настройки под капака

Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- elementaryos
- Почетен член

Не разбирам, какво искаш да кажеш- Както се вижда на втората снимка, го инсталирам и след това sudoers и потребителя е пълноценен
Тук са спестили времето за инсталация, но с цената на доста компромиси, които на мен лично не ми харесват. Иначе за някой, който не иска да инсталира няколко часа, а за минути да има работеща система за проба е идеално

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
А как ТОЧНО инсталираш sudo, когато няма sudo, а именно sudo се изисква, за да инсталираш пакет, вкл. и sudo?elementaryos написа: Сря Фев 25, 2026 08:29 Не разбирам, какво искаш да кажеш- Както се вижда на втората снимка, го инсталирам
https://t.me/linuxtalkbg
- elementaryos
- Почетен член

Сериозно ли задаваш този въпрос?Валсо написа: Чет Фев 26, 2026 13:28А как ТОЧНО инсталираш sudo, когато няма sudo, а именно sudo се изисква, за да инсталираш пакет, вкл. и sudo?elementaryos написа: Сря Фев 25, 2026 08:29 Не разбирам, какво искаш да кажеш- Както се вижда на втората снимка, го инсталирам![]()
![]()
командата su - чувал ли си я?

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Персонализиране на десктоп, икони и др...
от larix » Чет Дек 25, 2025 11:32 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 315 Преглеждания
-
Последно мнение от larix
Нед Дек 28, 2025 11:33
-
-
-
Фирмен каталог за Вашият успешен бизнес.
от sogomonyan » Чет Фев 12, 2026 20:58 » в Спам, спам, спам!!! - 0 Отговори
- 75 Преглеждания
-
Последно мнение от sogomonyan
Чет Фев 12, 2026 20:58
-