Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Интересен въпрос...
Интересен въпрос...
Как се буутва жив образ на таблет? Чета тук за мобилните дистрибуции та ми стана интересно да пробвам някоя на таблета си а иначе сега съм се навил за Линукс таблет със сим карта ама у нас няма такива неща ;(
Прочетено: 1030 пъти
- Fernando Sucre
- Почетен член

Re: Интересен въпрос...
Най-много да си го развалиш. Както казва Мозо, ако е някакъв x86_64 по-има шанс да стане.petie написа: Пон Юни 23, 2025 17:45 Как се буутва жив образ на таблет? Чета тук за мобилните дистрибуции та ми стана интересно да пробвам някоя на таблета си а иначе сега съм се навил за Линукс таблет със сим карта ама у нас няма такива неща ;(
Но не си играй, ако такава функционалност се поддържа полу-официално.
Разбирай в някаква кофти документация на една-две малко популярни дистрибуции.
Хм, май не става както при компютрите нищо че уж можело да буутнеш Линукс от sd card или от лан при postmarketOS
:(
:(
При телефони и таблети е много заключена историята
- Fernando Sucre
- Почетен член

И са с много различни boot loader-и. Примерно на Росбери не е нито EFI, нито BIOS. Но е много хитро и добре измислено. При другите бордове и компютри, обикновено е 10 пъти по-зле.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Не съм правил такова нещо, защото не ползвам таблети (и едва ли някога ще съм чак толкова отчаян, за да почна да ги ползвам), но си го представям така:petie написа: Пон Юни 23, 2025 17:45 Как се буутва жив образ на таблет? Чета тук за мобилните дистрибуции та ми стана интересно да пробвам някоя на таблета си а иначе сега съм се навил за Линукс таблет със сим карта ама у нас няма такива неща ;(
флашка с ventoy (ако изобщо съществува ARM Ventoy) с USB-A към USB-C, за да можеш да я закачиш към таблета. Рестарт, буут меню, ако изобщо съществува такова нещо в таблетите и подкарване от флашката във (вероятно) EFI режим.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 9 Отговори
- 601 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Ное 20, 2025 17:07
-
-
Тръмп: Смяната на режима в Куба е въпрос на време
от Mozo » Пет Мар 06, 2026 12:27 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 20 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Мар 06, 2026 12:27
-
-
-
Асен Василев: Истинският въпрос на бюджета не са 3% дефицит, а как ще се разпределят 7 млрд. евро
от Mozo » Пон Юни 01, 2026 13:15 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 3 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Юни 01, 2026 13:15
-
-
-
Уиткоф: Преговорите между Русия и Украйна вече са сведени до един-единствен въпрос (ВИДЕО)
от Mozo » Чет Яну 22, 2026 13:37 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 20 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Яну 22, 2026 13:37
-
-
- 25 Отговори
- 1181 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
Вто Окт 21, 2025 20:03