грешка: неуспех в задаването на транзакцията (файлове в конфликт)
libxml2: /usr/lib/libxml2.so.16 съществува в файловата система
qt6-base: /usr/lib/libQt6Core.so.6 съществува в файловата система
v4l-utils: /usr/bin/edid-decode съществува в файловата система (собственост на edid-decode-git)
v4l-utils: /usr/share/man/man1/edid-decode.1.gz съществува в файловата система (собственост на edid-decode-git)
linux-firmware-nvidia: /usr/lib/firmware/nvidia/ad103 съществува в файловата система
linux-firmware-nvidia: /usr/lib/firmware/nvidia/ad104 съществува в файловата система
linux-firmware-nvidia: /usr/lib/firmware/nvidia/ad106 съществува в файловата система
linux-firmware-nvidia: /usr/lib/firmware/nvidia/ad107 съществува в файловата система
Пълна олигофрения!
Прочетено: 404 пъти
https://t.me/linuxtalkbg Мързелът е двигател на прогреса. Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Не е олигофрения, просто си с няколко години назад с инфото. Нарочно се премахна триенето на файлове, за да може потребителят да прегледа какво ще се презапише и какви промени ще доведе това. Ако не искаш да разглеждаш нищо, при такива редки случаи, просто изпълняваш:
Mozo написа: Съб Яну 24, 2026 15:10
Нарочно се премахна триенето на файлове
Премахнали са селективно. След пълния ъпгрейд се оказах без конфигурация на cpupower и трябваше да я създавам наново.
И други неща от /etc изчезнаха, които после трябваше да възстановявам. Да казвам ли на коя корпорация ми напомня това поведение?
https://t.me/linuxtalkbg Мързелът е двигател на прогреса. Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Обикновено прави pacnew файлове, не се е случвало да ми затрие конфиг файл.
Иначе за по-горния случай говорехме за вече съществуващи библиотеки - тогава не ги трие и ти дава да ги прегледаш и да си прецениш дали да ги триеш. Ако не ти пука - командата, която ти дадох и газ
Mozo написа: Съб Яну 24, 2026 15:10
Не е олигофрения, просто си с няколко години назад с инфото. Нарочно се премахна триенето на файлове, за да може потребителят да прегледа какво ще се презапише и какви промени ще доведе това. Ако не искаш да разглеждаш нищо, при такива редки случаи, просто изпълняваш:
Mozo написа: Пон Яну 26, 2026 00:48
Argh е когато ти го ползваш, при мен си е Arch и работи безупречно.
Със сигурност никога не си удрял Error 404, 429 и подобни в pacman. Знаем че ще отречеш. Кръв повръща назад не връща.
Ще отречеш и за hijack на репотата.
Отричаш и за конфликтните файлове. Отричаш и за проблемите с ключовете за подписване на репо/пакет.
Това са неща с които може да се живее принципно. Ама ми писна последната година и със всичките им Out of Service да търся заобиколни решения. Зорлем ме върнаха на Gentoo :>
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 990 Pro 2TB NVME x2, Western Digital Red 1TB, Super Flower Leadex VII 1000W Platinum
ОС: Calculate Linux
Със сигурност никога не си удрял Error 404, 429 и подобни в pacman. Знаем че ще отречеш. Кръв повръща назад не връща.
Отричаш и за конфликтните файлове. Отричаш и за проблемите с ключовете за подписване на репо/пакет.
Това са неща с които може да се живее принципно. Ама ми писна последната година и със всичките им Out of Service да търся заобиколни решения. Зорлем ме върнаха на Gentoo :>
Това са някакви частни проблеми с някои хранилища на Arch, pacman е пакетен менажер и може да бъде на всяка дистрибуция и реално е най-добрият или поне един от най-добрите.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
Това са някакви частни проблеми с някои хранилища на Arch, pacman е пакетен менажер и може да бъде на всяка дистрибуция и реално е най-добрият или поне един от най-добрите.
Който не винаги контролира добре поведението си.
Пък за по по най-добри, е вече субективно.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 990 Pro 2TB NVME x2, Western Digital Red 1TB, Super Flower Leadex VII 1000W Platinum
ОС: Calculate Linux
bvbfan написа: Пон Яну 26, 2026 07:56
Не просто не са абсурди, абсурдно е каквото правиш ти, пакетът, който се опитваш да инсталираш, ще счупи системата ти с голяма вероятност.
nvidia драйвър, който работи без проблем близо 10 години, сега изведнъж "чупел" системата, защото олигофрените изведнъж са решили да пробутват пакет, който е 10 пъти по-малък от затворения драйвър на енвидия и който е безполезен абсолютен боклук. После кажи, че нямало абсурди...
Валсо написа: Пон Яну 26, 2026 13:09
защото олигофрените изведнъж са решили да пробутват пакет
Кои са тези олигофрени? Вече всички използват този драйвър, дори в Mint, при това доста отдавна. Това, че ти живееш в миналото, не променя света около теб. Екипът на Arch също препоръчва използването на open драйвъра. Или ние разбираме повече от тях? Самите NVIDIA препоръчват използването на open драйвъра, защото вече не разработват активно затворения и защото отвореният вече надминава по възможности и новости затворения и това е необратимо. Ако не ти харесва нещо, купуваш си AMD.
Mozo написа: Пон Яну 26, 2026 16:49
Кои са тези олигофрени?
Тия, дето решават кой драйвър ще се ползва в арч.
Не ме интересува кой го ползвал тоя драйвър, щом с него нито една игра за уиндоус не тръгва (и само плюят какви ли не грешки), значи е боклук. Докато с 555.58 я познай дали има игра, дето да не тръгне...
Абсолютно всички игри ми тръгват и съм с последната версия. Всички дистрибуции вече използват open драйвъра. Да ти снимам клипче на Linux Mint как с последна версия на open драйвъра подкарвам каквото ми кажеш? Щото съм тествал вече сигурно над 10 000 игри и всичко работи.
Вече те посъветвах един път, ще го направя пак - инсталирай си готова и настроена ОС и ще видиш как всичко ще ти върви и с последния open драйвър и тогава ще разбереш, че грешката не е в драйвъра, а в теб