Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Защо пробегът не е единственият фактор за поддръжката на автомобила

Разни там колички, камиончета, багерчета и други на колелета :p .
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Защо пробегът не е единственият фактор за поддръжката на автомобила

Мнение от шони »

Повечето шофьори се фокусират върху пробега като основен индикатор за износване на двигателя и, разбира се, за да определят кога да сменят двигателното масло. Не по-малко важен обаче, а понякога дори по-значим, е режимът на работа на автомобила. Същият пробег – например 10 000 км – може да „струва“ на двигателя съвсем различно натоварване в зависимост от това как и къде са изминати тези километри: на магистралата, в града или в условия на кратки пътувания с чести стартирания на двигателя.
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... avtomobila
Прочетено: 254 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Защо пробегът не е единственият фактор за поддръжката на автомобила

Мнение от Mozo »

Знаем го това, но няма огкъде да знаем какво е правил предишният джигит. Аз знам за моята кола и за себе си - горката е карана 99% в градски условия и вече 17 години при мен (общо 28) служи вярно, а двигателят още не е пипан PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Ситуацията е съвсем различна в големите градове с натоварен трафик, чести спирания и кратки пътувания от 5-10 км.
Предишната ми работа беше на едва 1.5-2 километра от нас, а репетиционната на 3. И така 11 години...
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Re: Защо пробегът не е единственият фактор за поддръжката на автомобила

Мнение от Montoya »

Ами ние затова казваме на клиентите 250 максимум 300 мото часа, обаче ги мързи да смятат. По принцип за градско в София средната скорост е 25 до 35 км/ч зависи от маршрутите и часовете на придвижване. Та 300 мото часа са 7500 до 9000 км. При движение по магистрала са над 20 хил км.
Аз моето понеже е мешано го сменявам на 10 хил км защото пак се връзват около 300 мото часа
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Авто-мото”