Всеки автомобил трябва да сменя акумулатора от време на време. Висококачествената батерия обикновено издържа 5-6 години, но понякога излиза от строя много по-рано. Причината често се крие в несъответствието между капацитета на новия акумулатор и параметрите, препоръчани от производителя. Как се отразява това на работата на автомобила?
Последици от нисък капацитет на акумулатора
Ако инсталирате акумулатор с капацитет по-нисък от препоръчителния, той няма да може да осигури достатъчно захранване. В резултат на това се появяват следните проблеми:
• Бързо изтощаване на батерията по време на кратки пътувания.
• Проблеми със стартирането на двигателя през студения сезон - особено при по-стари автомобили с голям пробег.
• Периодично „замръзване“ на електрониката и нестабилна работа на бордовите системи.
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... kapatsitet
Прочетено: 243 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Какво се случва, ако поставите акумулатор с грешен капацитет?
Какво се случва, ако поставите акумулатор с грешен капацитет?
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Какво се случва, ако поставите акумулатор с грешен капацитет?
Още от едно време знам - до 10 амперчаса в повече са допустими. Най-добре е да се поставя акумулатор с капацитет, предписан от производителя. Така и правя.

На моите коли винаги съм слагал акумулатор по размер, най големия, който мога да набутам в кутията
Пасата съм го карал и със 100 амперов акумулатор, въпреки че беше за 44 ампера по книжка.
Щом може да се монтира по голям, не е проблем, алтернаторът е проектиран да компенсира електрониката в автомобила и няма значение колко е голям капацитетът на батерията
Пасата съм го карал и със 100 амперов акумулатор, въпреки че беше за 44 ампера по книжка.
Щом може да се монтира по голям, не е проблем, алтернаторът е проектиран да компенсира електрониката в автомобила и няма значение колко е голям капацитетът на батерията
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
И аз съм на тоя принцип. Сменям ли, слагам по-голям винаги, независимо от колата. Така като стои по седмица или повече без да се пали, паля спокойно, но от второ даване на контакт, със спрени климатици, светлини, консуматори. Пусти навициMontoya написа: Пет Юли 25, 2025 07:35 На моите коли винаги съм слагал акумулатор по размер, най големия, който мога да набутам в кутията![]()
Като млад и зелен шофьор не го правех, докато не преебах ламбда сонда и електрониката на дросел клапа на една Ц класа зимата от бързо студено палене. Оборотите веднага започнаха да играят, чека светна. Абе въобще, разбрах защо не се прави така..
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
По 2 от сателитите на Мъск падат всеки ден. Какво се случва?
от Mozo » Пон Окт 13, 2025 13:39 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 184 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Окт 13, 2025 13:39
-
-
-
Какво ще се случва с България след влизане в еврозоната?
от Mozo » Пон Ное 10, 2025 13:26 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 119 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Ное 10, 2025 13:31
-
-
-
Какво се случва, ако звезда погълне черна дупка
от Mozo » Пон Юни 08, 2026 12:49 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 3 Преглеждания
-