Срещата на върха в Анкъридж (щата Аляска) между американския президент Доналд Тръмп и руския диктатор Владимир Путин днес, 15 август (започва в 22 ч. българско време) е едно от събитията на годината. Залогът е бъдещето на суверенна европейска държава, нападната през февруари 2022 г. от по-големия си съсед, а държавният глава на САЩ вече е дал да се разбере пред европейските лидери и пред самия украински президент Володимир Зеленски, че няма да прави споразумения с Путин по териториални въпроси, без в тях да е включен и Киев. Самият Зеленски няма да участва в срещата.
Вчера следобед Доналд Тръмп говори пред медиите в Белия дом за събитието и ето какви са основните акценти от изявлението му:
Тръмп заяви, че ако не беше президент, Путин "много по-скоро би... превзел цяла Украйна", добавяйки: "Но аз съм президент и той няма да си играе с мен".
Доналд Тръмп каза, че ще разбере в първите няколко минути дали той и Путин ще имат "добра среща". Уточни, че в противен случай тя "ще приключи много бързо".
Целта на преговорите, каза държавният глава на САЩ, е да "подготви почвата" за друга среща - с руския лидер и украинския президент Володимир Зеленски.
В интервю за Fox News Radio по-рано през деня Тръмп заяви, че ако срещата е "добра", ще се обади на Зеленски, за да уговори друга, но добави, че има "25% вероятност тази среща да не бъде успешна".
Американският президент каза, че ще трябва да има "отстъпки" по отношение на границите между Русия и Украйна и териториите. "САЩ ще наложат санкции, ако срещата завърши зле", смята той.
"Войната в Украйна е вероятно най-трудна за спиране. Путин знае, че съм най-трудният противник, с когото някога се е сблъсквал. Мисля, че ще сключи сделка, мисля, че иска да сложи край на това", допълни Тръмп. Междувременно Кремъл заявява, че на срещата на върха между Русия и САЩ няма да бъдат подписвани документи.
https://www.actualno.com/europe/toj-nja ... 83863.html
Прочетено: 98 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
"Той няма да си играе с мен": Големият коз на Тръмп срещу Путин и как диктаторът ще отклони вниманието от мира в Украйна
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: "Той няма да си играе с мен": Големият коз на Тръмп срещу Путин и как диктаторът ще отклони вниманието от мира в Укр
Двама луди на среща, боже опази...

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Ултиматумът на Тръмп изтече, а Украйна не се отказва от земите си въпреки Путин. Силна резолюция за мира в ЕС
от Mozo » Пет Ное 28, 2025 12:54 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 131 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Ное 28, 2025 12:54
-
-
-
Без да иска Тръмп се изпусна колко близо е до мира в Украйна (ОБЗОР - ВИДЕО)
от Mozo » Чет Авг 07, 2025 13:36 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 124 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Авг 07, 2025 13:36
-
-
-
Козината и нравът на Тръмп: Пак Зеленски е виновен за мира в Украйна. Руският плам на фронта гасне (ОБЗОР - ВИДЕО)
от Mozo » Чет Яну 15, 2026 11:31 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 29 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Яну 15, 2026 11:31
-
-
- 0 Отговори
- 100 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Ное 27, 2025 11:52