Генералният директор на Българската национална телевизия (БНТ) Емил Кошлуков, който от три години управлява извън мандат, изпрати официално изявление към медиите, в което директно напада Съвета за електронни медии (СЕМ) и го обвинява, че не изпълнява окончателното съдебно решение от 1 август, в което съдът постанови, че предварителното изпълнение от СЕМ, с което се "узаконява" прекратяване на процедурата за първия конкурс, е нелегитимно. "На 10 септември Съветът за електронни медии отново показа истинското си лице – арогантно, безцеремонно и политически зависимо. Вместо да изпълни окончателно съдебно решение, СЕМ предпочете да ме обругае, да ме сочи с пръст и да се представя за жертва. Това не е регулатор, а партиен придатък, който превърна безсилието си в театър на абсурда.", пише Кошлуков.
Според него СЕМ нарушава закона, но едновременно с това членовете му се чувстват заплашени. "Когато аз настоявам за върховенство на закона, за тях това е "заплаха". Когато гражданин търси правата си в съда, това било "натиск". Да, така е – в техния речник демокрацията е натиск, а беззаконието е ред", заявява директорът на БНТ.
https://www.actualno.com/society/emil-k ... 94534.html
Прочетено: 49 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Емил Кошлуков заплашва СЕМ с полиция и прокуратура: "Това не е регулатор, а партиен придатък"
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
СЕМ отхвърли отчета на Кошлуков за БНТ, призоваваха го да се оттегли от поста си
от Mozo » Чет Окт 09, 2025 13:19 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 80 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Окт 09, 2025 13:19
-
-
-
Радев назначава партиен дарител за областен управител на София?
от Mozo » Сря Май 13, 2026 13:10 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 6 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Май 13, 2026 13:10
-
-
- 0 Отговори
- 60 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Дек 18, 2025 13:07
-
- 0 Отговори
- 50 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Дек 01, 2025 13:29
-
-
Кметът на "Люлин": Уведомих двама от ръководството на ПП, че висш партиен кадър ми предлага подкуп
от Mozo » Сря Юни 25, 2025 11:46 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 63 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Юни 25, 2025 11:46
-