Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

В Испания глобяват с 200 евро за използване на огледалото на сенника на колите дори и на светофар

Нещо, което ви е направило впечатление и искате да споделите своето мнение.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

В Испания глобяват с 200 евро за използване на огледалото на сенника на колите дори и на светофар

Мнение от Mozo »

Чакаме на светофарите, спускаме сенника, отваряме огледалото и проверяваме външния си вид. За дамите, често огледалцето се използва за освежаване на червилото или просто проверка как е косата. Подобно поведение зад волана вече се наказва в Испания с глоба от 200 евро. Тя се налага дори, когато чакате на светофара, посочва испанската пътна администрация (DGT).

Самият сенник не е проблемът. Той е там с основателна причина - да блокира отблясъците, когато слънцето е ниско при зазоряване или здрач. Проблемът е малкото огледало вътре. DGT казва, че твърде много шофьори го използват, докато колата се движи или стои на светофари. цели 5 процента от инцидентите в Испания са свързани с липса на внимание, когато очите на водача не са напълно фокусирани върху пътя.

Наказанието е в същата категория като консумацията на храна зад волана, проверката на съобщенията на мобилно устройство или ровичкане по навигацията по време на шофиране.

https://www.24chasa.bg/biznes/article/21440888
Прочетено: 94 пъти
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Re: В Испания глобяват с 200 евро за използване на огледалото на сенника на колите дори и на светофар

Мнение от Montoya »

В Испания са забранени всякакви разговори по телефон по време на шофиране, дори и с хендсфрий. Преди години бяха доста учуден от тази забрана, докато не разбрах, че говорейки по телефона по време на шофиране въпреки слушалката в ухото която ползвах изобщо не съм концентриран в шофирането, а повечето концентрация отива в разговора.
Да го кажем така, отивам на работа, минавам през 14 светофара и ако не говоря по телефона помня кой светофар какъв цвят е бил, какви коли е имало покрай мен, минал ли е някой на жълто, пешеходци, автобуси, абе много данни помня, обаче ако съм говорил по телефона тази част от пътя ми е пълна мъгла.
От тогава, а това са повече от десетина години изхвърлих слушалката и ако разговорът е важен спирам някъде в страни на безопасно място и говоря, ако не мога да спра, просто не вдигам. За 10 години само 2 пъти ми се е случвало да говоря на високо говорител от телефон на стойката поради неотложност и липса на място за спиране
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Любопитни новини”