Чакаме на светофарите, спускаме сенника, отваряме огледалото и проверяваме външния си вид. За дамите, често огледалцето се използва за освежаване на червилото или просто проверка как е косата. Подобно поведение зад волана вече се наказва в Испания с глоба от 200 евро. Тя се налага дори, когато чакате на светофара, посочва испанската пътна администрация (DGT).
Самият сенник не е проблемът. Той е там с основателна причина - да блокира отблясъците, когато слънцето е ниско при зазоряване или здрач. Проблемът е малкото огледало вътре. DGT казва, че твърде много шофьори го използват, докато колата се движи или стои на светофари. цели 5 процента от инцидентите в Испания са свързани с липса на внимание, когато очите на водача не са напълно фокусирани върху пътя.
Наказанието е в същата категория като консумацията на храна зад волана, проверката на съобщенията на мобилно устройство или ровичкане по навигацията по време на шофиране.
https://www.24chasa.bg/biznes/article/21440888
Прочетено: 94 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
В Испания глобяват с 200 евро за използване на огледалото на сенника на колите дори и на светофар
Re: В Испания глобяват с 200 евро за използване на огледалото на сенника на колите дори и на светофар
В Испания са забранени всякакви разговори по телефон по време на шофиране, дори и с хендсфрий. Преди години бяха доста учуден от тази забрана, докато не разбрах, че говорейки по телефона по време на шофиране въпреки слушалката в ухото която ползвах изобщо не съм концентриран в шофирането, а повечето концентрация отива в разговора.
Да го кажем така, отивам на работа, минавам през 14 светофара и ако не говоря по телефона помня кой светофар какъв цвят е бил, какви коли е имало покрай мен, минал ли е някой на жълто, пешеходци, автобуси, абе много данни помня, обаче ако съм говорил по телефона тази част от пътя ми е пълна мъгла.
От тогава, а това са повече от десетина години изхвърлих слушалката и ако разговорът е важен спирам някъде в страни на безопасно място и говоря, ако не мога да спра, просто не вдигам. За 10 години само 2 пъти ми се е случвало да говоря на високо говорител от телефон на стойката поради неотложност и липса на място за спиране
Да го кажем така, отивам на работа, минавам през 14 светофара и ако не говоря по телефона помня кой светофар какъв цвят е бил, какви коли е имало покрай мен, минал ли е някой на жълто, пешеходци, автобуси, абе много данни помня, обаче ако съм говорил по телефона тази част от пътя ми е пълна мъгла.
От тогава, а това са повече от десетина години изхвърлих слушалката и ако разговорът е важен спирам някъде в страни на безопасно място и говоря, ако не мога да спра, просто не вдигам. За 10 години само 2 пъти ми се е случвало да говоря на високо говорител от телефон на стойката поради неотложност и липса на място за спиране
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Окончателно: Вече ще глобяват с до 2000 евро за дискриминация
от Mozo » Чет Мар 12, 2026 12:51 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 9 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Мар 12, 2026 12:51
-
-
-
Българската мафия бълва перфектно фалшиво евро в Испания
от Mozo » Пет Дек 26, 2025 13:30 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 71 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Дек 26, 2025 13:30
-
-
-
Шофьорът на автобуса, в който се вряза Виктор Илиев: Помня само червения светофар
от Mozo » Пет Фев 27, 2026 11:57 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 11 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Фев 27, 2026 11:58
-
-
-
Караш умно - застраховката пада на 102 евро от 204 сега, но за безразсъдните скача на 600 евро
от Mozo » Пон Мар 30, 2026 12:34 » в Любопитни новини - 2 Отговори
- 19 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Мар 31, 2026 11:07
-
-
-
Чадър под 4 евро, но цял ден на сянка на плажа може да струва и 60 евро (Графика)
от Mozo » Пон Май 11, 2026 13:08 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 5 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Май 11, 2026 13:08
-