Клипът на телеграфната агенция е качен още същата вечер в ютюб канала й. На него около 1:20 минута се вижда в гръб момче с лилаво яке с жълти ръкави, което замеря отдръпващите се в този момент полицаи. С такова яке е и младежът от репортаж на Би Ти Ви, в който майката на Николай Десислава Алексиева твърди, че е познала ареста на сина си. На клипа на БТА не се вижда друго подобно цветно облекло. Публикуваме клипа с разрешение на БТА. Вижте го тук:
Случаят, за който "24 часа" писа бе разискван днес дори в парламента при изслушването на вътрешния министър Даниел Митов. Той първо бе разказан на трибуната от депутатката от ДБ Елисавета Белобрадова. Впоследствие тя покани и майката Десислава Алексиева да разкаже за случката в парламента.
21-годишният младеж първо е пострадал от полицейски удари с палка в главата и е потърсил помощ в ИСУЛ. Впоследствие се е върнал в района на протеста, където е бил арестуван, разказа майката Десислава Алексиева.
"Бях в пето полицейско управление. Бях жив свидетел на това как полицията потъпква правата на всички задържани, как момичета бяха връзвани на пейката и стояха така цяло денонощие. Синът ми е с травма на главата и е бит в пето управление на полицията. Въпреки травмата на главата има спомен кои са били номерата на двамата биещи го полицаи. Те са спрели да го бият тогава, когато е влязъл цивилен полицай и е казал: "Спрете, защото тук има камери". Очакваме от медиите и полицията да изискат тези записи", разказа Алексиева. Тя отрича синът ѝ да е провокатор.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21845958