Точно преди година Доналд Тръмп застана в градината на Белия дом и обяви най-мащабния пакет мита на Съединените щати от десетилетия.
Президентът нарече 2 април "Ден на освобождението". Обещанията бяха подобаващо грандиозни: прераждане на американската индустрия, трилиони долари за хазната, завръщане на местните производители на територията на страната и увеличаване на работните места.
Дванадесет месеца по-късно обаче резултатите са много по-скромни от реториката.
Дългът расте, а митата паднаха пред Върховния съд
Въпреки твърденията на Тръмп, че митата ще свият федералния дълг, през март той надхвърли 39 трилиона долара. Същевременно приходите наистина са нараснали, като Министерството на финансите е отчело 195 милиарда долара за фискалната 2025 г. спрямо 77 милиарда година по-рано.
Въпреки това обаче, бюджетният дефицит е намалял съвсем леко - от 1,82 на 1,78 трилиона долара, пише MarketWatch.
През февруари 2026 г. Върховният съд на САЩ постанови, че митата са незаконни, наложени на база Закона за извънредните икономически правомощия от 1977 г., чийто обхват не позволява подобни мерки. Администрацията бързо въведе заместващи вносни такси по Раздел 122 от Закона за търговията от 1974 г., но и те вече са оспорени пред съда.
https://money.bg/economics/predi-godina ... cheli.html
Прочетено: 22 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Преди година Тръмп обяви търговска война на целия свят. Кой спечели?
Re: Преди година Тръмп обяви търговска война на целия свят. Кой спечели?
Аз не знам какво правят там разни сенатори и други такива администрации, та тоя си развява коня както си иска.
Мисля че му е време за импийчмънт
Мисля че му е време за импийчмънт
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Reform UK би предизвикала търговска война с ЕС с по-лоши последици от митата на Тръмп
от Mozo » Вто Мар 17, 2026 12:08 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 7 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Мар 17, 2026 12:08
-
-
-
Тръмп: Oтварям завинаги Ормузкия проток, правя го за целия свят
от Mozo » Чет Апр 16, 2026 12:55 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 4 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Апр 16, 2026 12:55
-
-
-
Колко струва достъпът до интернет по целия свят и у нас
от Mozo » Пон Сеп 22, 2025 12:59 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 201 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Сеп 22, 2025 13:01
-
-
-
Шефът на отбраната на Германия: Русия никога да не допуска, че може да спечели война срещу НАТО
от Mozo » Пет Ное 07, 2025 13:11 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 149 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Ное 07, 2025 13:11
-
-
- 0 Отговори
- 72 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Окт 28, 2025 12:38