Родителите на ученици от 8 до 12 години ще имат право на по-гъвкави форми на работа през лятната ваканция, за да се справят с грижите за децата, когато не са на училище. Председателят на социалната комисия в парламента Деница Сачева (ГЕРБ) обяви, че ще внесе такива промени в първите дни на септември. Промените трябва да са в Кодекса на труда и да дадат право и на родителите на ученици от 8 до 12 години да предлагат на работодателя гъвкаво работно време или работа от разстояние по време на лятната ваканция. Сега такава възможност има само за родители на деца до 8-годишна възраст.
"И аз като много майки прекарвам ваканцията, гледайки детето си. Имам безценната помощ на майка ми, но въпреки това знам колко е трудно. Още повече, че голяма част от бабите също работят и не могат да помагат постоянно. Много родители пишат и на мен, и на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, че през лятото се изправят пред огромни трудности с грижата за децата си", мотивира инициативата си Сачева.
https://www.segabg.com/hot/category-bul ... akanciyata
Прочетено: 99 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Повече родители да работят онлайн през лятната ваканция: Предложение
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Във Франция през 2025-а закриха повече предприятия, отколкото откриха
от Mozo » Вто Фев 10, 2026 11:31 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 29 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Фев 10, 2026 11:31
-
-
-
Двойно повече случаи за 2 седмици, отколкото за 5 години: Все повече болни от морбили, инфекцията настъпва към София
от Mozo » Чет Апр 02, 2026 11:33 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 4 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Апр 02, 2026 11:33
-
-
-
Красимир Вълчев: Не се предвижда удължаване на междусрочната ваканция
от Mozo » Чет Яну 22, 2026 14:27 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 22 Преглеждания
-