"Ставаме свидетели как Борисов капитулира пред Пеевски и му предава властта. Това недемократично и нелегитимно действие се извършва пред очите на хората, но не и със съгласието на избирателите, вкл. тези на ГЕРБ, които не са гласували за партията на Пеевски. Трябва най-сетне да се разбере, че избирателите не са крепостни." Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев в четвъртък малко след като за втори ден парламентът не заработи, поради липсващ кворум и заради трусовете в управлението след брифинга на лидера на ГЕРБ във вторник.
По думите на държавния глава никой не си е позволявал да се държи толкова унизително с българския министър-председател, визирайки репликите на Борисов към Росен Желязков във въпросния монолог, разигран драматично пред парламентарната група. "Основната фигура в парламентарната република - председателят на парламента - е сведена до плод и зеленчук. Целият този моноспектакъл бе триумф на ненормалността в българската политика. Властта не е в институциите, а в двама души, които си я разменят - това не може да продължава повече", обяви още Румен Радев.
На въпрос как би противодействал той на политическото статукво, президентът за първи път спомена словосъчетанието "моята партия", неволно или не: "Моята партия, моят т.нар. нов политически проект, са българските граждани и аз ще продължа да отстоявам техните интереси с всички средства, които ми е отредила българската конституция", каза Радев.
Охраната
След като депутатите приеха на първо четене ключови промени в закона за службите, с които искат да отнемат правомощията на президента да ползва служебни коли на НСО, Радев изпрати позиция и обяви голяма промяна за охраната си: "Нямам право да се откажа от личната си охрана по закон. Ако депутатите приемат този закон, нека стигнат до края, аз ще се откажа от лична охрана. Аз не идвам от улични банди, нито от политическа епруветка. Аз съм се оформил като ценностна система сред хората с пагони, където понятията като дълг, солидарност и отговорност не са празни понятия. Бил съм командир, носил съм отговорност за живота на тези хора. Не съм ги оставил сами нито веднъж, за разлика от решенията на овластени политици, които са ги оставяли сами през годините", подчерта той.
https://www.actualno.com/politics/boris ... 08338.html
Прочетено: 104 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
"Борисов капитулира и предава властта на Пеевски. Това не може да продължава повече": Радев каза "моята партия"
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: "Борисов капитулира и предава властта на Пеевски. Това не може да продължава повече": Радев каза "моята партия"
Руският боклук най-сетне призна това, което отричаше от години."Моята партия, моят т.нар. нов политически проект, са българските граждани и аз ще продължа да отстоявам техните интереси с всички средства, които ми е отредила българската конституция", каза Радев.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
С кого след оставката на кабинета: Денков каза за ГЕРБ, Пеевски и Радев
от Mozo » Пет Дек 12, 2025 12:27 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 99 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Дек 12, 2025 12:27
-
-
-
Радев не е канил БСП за общи избори, Борисов и Пеевски се страхуват от него
от Mozo » Чет Фев 19, 2026 11:48 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 31 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Фев 19, 2026 11:48
-
-
-
Нинова: Няма да има промяна с Радев, двуглавата ламя "Борисов-Пеевски", ще стане триглава
от Mozo » Чет Юни 04, 2026 12:27 » в Любопитни новини - 3 Отговори
- 24 Преглеждания
-
Последно мнение от Montoya
Съб Юни 06, 2026 07:51
-
-
-
Борисов: Радев непрекъснато лети и не може да кацне
от Mozo » Сря Юни 18, 2025 13:20 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 146 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Юни 18, 2025 13:20
-
-
-
Радев би и по преференции – 3 пъти повече от Борисов в София и 7 пъти от Бойко Рашков
от Mozo » Чет Апр 23, 2026 12:47 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 7 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Апр 23, 2026 12:48
-