Не е необходимо 20 април да е официален празник. Надделяването на ритуала в подобен тип чествания обикновено убива празника
Още акценти от интервюто с ректора на Софийския университет:
Медицинското образование у нас започва в Софийския университет, затова държим да предлагаме много добро обучение по медицина
Не е нормално да качим таксите в такава тежка година, когато въвеждаме еврото и международното състояние на икономиките се промени
INSAIT вече на дело показва, че се прилагат част от разработките, които се извършват там - и в администрацията, и в публичния ни живот
В средата на лятото се надявам да можем да започнем ремонта на покрива
Радостното е, че студентите припознават университета като свой дом - сами предлагат дискусии там
- Кога ще има нов декан на Медицинския факултет, проф. Вълчев?
- Медицинският факултет трябва да има ново легитимно ръководство до края на април. За нас е важно като факултет той да е част от университета, защото това ни връща към широката картина на класическия тип университет, какъвто е създаден като замисъл Софийският университет. Не може с лека ръка да бъдат зачеркнати толкова дългогодишни усилия да се създаде специалността, да си извоюва място сред останалите университети, които се занимават с медицинско образование. Нека не забравяме и факта, че медицинското образование в България започва най-напред в Софийския университет още в края на 20-те години на ХХ век. Затова държим изключително много да стабилизираме факултета и да предлагаме на студентите много добро обучение по медицина. Там учат и доста чуждестранни студенти.
- А какво е съотношението български/чужди студенти в СУ? Как привличате чуждестранните студенти?
- Чуждестранни студенти се привличат трудно извън медицината не само при нас. Това е проблем за висшето ни образование въобще. Ако те са извън Европейския съюз, а повечето са такива, с изключение на образованието по медицина, имаме много тежки проблеми с визите, с признаването на дипломите от средното образование. Още в началото на миналата година по инициатива на част от ректорите, както и на мен самия, министър Красимир Вълчев организира среща между трите министерства - министерството на образованието, на вътрешните работи и външното министерство, където коментирахме всички тези сложни проблеми. С МВР мисля, че има известен напредък. Много по-бързо се придвижват сега преписките, макар това все още да е проблем. Има още много трудности с МВнР, но добре разбирам и неговия ограничен капацитет за издаване на визи в отделни страни. Явно трябва да се фокусираме върху определени държави, откъдето очакваме да дойдат потенциални студенти, и да работим целенасочено с тях, така че и Министерството на външните работи, и Министерството на вътрешните работи да могат приоритетно да осигурят необходимата административна подкрепа.
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/22564971
Прочетено: 13 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Проф. Георги Вълчев: Млади българи са направили Априлското въстание, и днес все повече искат да се чува гласът им
Re: Проф. Георги Вълчев: Млади българи са направили Априлското въстание, и днес все повече искат да се чува гласът им
Съгласен съм, че има много читави млади хора, но Даниел Петканов има едни хубави сторита в социалните мрежи. Среща някой и след като го пита на колко години е и каже, че е на 21 примерно, следва въпросът: " Ако беше роден преди 10 години, сега на колко години щеше да бъдеш"
И се почват едни сметки и едно хилене, а на мен ми се реве
И се почват едни сметки и едно хилене, а на мен ми се реве
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Проф. Георги Вълчев: Млади българи са направили Априлското въстание, и днес все повече искат да се чува гласът им
Сега са ебаси роботите, брато, след 20 години няма кого да извикаш една кухня дати боядиса

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
"Торба с 600 бона" и гласът на Георги Чолаков: Корупционен трус удари ВАС, сезираха новия главен прокурор (АУДИО)
от Mozo » Пет Апр 24, 2026 12:37 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 4 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Апр 24, 2026 12:37
-
-
-
Проф. Георги Рачев: Времето ще е перфектно за ваканцията на децата
от Mozo » Вто Окт 28, 2025 12:16 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 102 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Окт 28, 2025 12:16
-
-
-
Проф. Георги Рачев: Очаква ни лято в есента, празничните дни са за море
от Mozo » Вто Сеп 16, 2025 13:38 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 103 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Сеп 16, 2025 13:38
-
-
-
Проф. Георги Рачев: В неделя зимата свършва, иде ранна пролет
от Mozo » Пет Фев 20, 2026 12:04 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 29 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Фев 20, 2026 12:05
-
-
-
Проф. Георги Рачев: Обилни валежи в края на работната седмица, жега през уикенда
от Mozo » Вто Юли 15, 2025 12:11 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 115 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Вто Юли 15, 2025 12:11
-