Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Съвет за видео карта  [РЕШЕНА]

feed Процесор, дънна платка, видео карта, RAM памет, захранващ блок, твърд диск, компютърна кутия.
Аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн

Съвет за видео карта

Мнение от тед »

Добър вечер, на коро си купих телевизор с резолюция 3840 x 2160 пиксела или на кратко казано "4к", но дойде момента в който искам да си пусна някой филм с тази резолюция от компютъра но не става понеже сегашната ми видео карта (NVIDIA GeForce GT 630) не поддържа 4к, максималната резолюция която поддържа според сайта на "geforce" е 2560x1600.
Та сега съм решила да си купя нова видео карта за тази цел, и съм се спряла на два екземпляра първата е "GIGABYTE GeForce GT 1030 2GB" и втората е "GIGABYTE Radeon RX 550 2GB", разликата в цената между тях е 50 лева не е кой знае колко много...
Компютъра не се използва за играене на игри, използвасе главно за гледане на филми, ровене из нета, слушане на музика.
И не на последно място да кажа че съм с Linux Mint 18.2 Xfce, дали ще има някакви усложнения при инсталирането на драйвърите някоя от тези видео карти.
Прегледах спецификациите и на 2-те видео карти и останах с впечетлението че AMD картата е малко по добра,

Specifications Radeon RX 550 GeForce GT 1030
GPU architecture Polaris Pascal
Manufacturing Process 14nm FinFET 16nm FinFET
Pixel Pipelines 512 384
Memory Size 2GB / 4GB GDDR5 2GB GDDR5
Memory Interface 128-bit 64-bit
Bus Interface PCI Express 3.0 PCI Express 3.0
DirectX 12 12
OpenGL 4.5 4.5
Power Consumption (TDP) 50W 30W

Коя от вдете бихте ми препоръчали.
Последно промяна от тед на Нед Окт 08, 2017 19:40, променено общо 1 път.
Прочетено: 252 пъти
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Re: Съвет за видео карта

Мнение от Montoya »

Сега ще влязат специалистите, но по прочетеното до момента като че ли нвидия имат по добра подръжка за линукс от радеон и се борави по лесно с тях
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Съвет за видео карта  [РЕШЕНА]

Мнение от Mozo »

Nvidia, разбира се. Проблеми с драйвърите няма да има никакви, дори няма да разбереш, че си сменила картата, защото използват един и същи клон с GT 630. Гасиш компютъра, махаш старата карта, слагаш новата и пускаш. Няма да има дори съобщение, всичко ще си работи, все едно винаги е било с тази карта. Тъп, гаден и некадърен Linux :evil3: :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от тед »

Mozo написа:Nvidia, разбира се. Проблеми с драйвърите няма да има никакви, дори няма да разбереш, че си сменила картата, защото използват един и същи клон с GT 630. Гасиш компютъра, махаш старата карта, слагаш новата и пускаш. Няма да има дори съобщение, всичко ще си работи, все едно винаги е било с тази карта. Тъп, гаден и некадърен Linux :evil3: :headbang: :headbang: :headbang:
Ето за това харесвам този форум, пускам тема и след 5-10 минути ми се отговаря, а не както в някои други форуми пускам тема и чакам по 1 седмица за отговор...
И аз си мислех да си взема Nvidia-та защото 4к филмите едвали товарят толкова много видео картата.
Мерси много за бързия и качествен съвет който ми дадохте.

:salute: PDT_Love_18
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Стига да сме тук, винаги ще помогнем :гуш: :гуш: :гуш:
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори