Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Жажда за живот

Всички таланти под един покрив.
Аватар
Янина
Почетен член
Почетен член

Жажда за живот

Мнение от Янина »

С всяка минута слънцето се отдалечаваше от апогея на своя изгрев и доближаваше точката на залеза си. Много скоро щеше да се скрие от погледите на малкото останали минувачи, любуващи се на тихия плясък на морските вълни и крясъка на гларуси и чайки.
Крайбрежната алея обезлюдяваше. Зареела поглед в далечината, търсех да открия неоткритото, като че ли бях Колумб! Не!!! Не съм! Само една влюбена и обичаща до болка живота, жена. Очите виждаха едно море, сливащо се със синьото на безкрайността. Потърсих слънцето, а така жадувах да посвети, да погрее, да я има топлината още мъничко... Само още миг, докато... Докато и последните слънчеви лъчи пронизаха женското тяло и докоснаха душата. Морският бриз закачливо заигра с тъмните ми коси и ги разпиляваше по слабите ми рамене. Усмихнах се. Още един ден си отиваше, оставяйки поредния свой отпечатък в мен.
Забавих крачки, поспрях се. Кратък миг, в който ярката мисъл, че слънцето ще го има и утре, и вдругиден, завинаги, ме осени и завладя цялата. "Да..., жива си! Обичаш и обичана си! Нямаш право на тъга! Не се поддавай на силите на Мрака! В Светлината е твоят живот!" - нашепваше вътрешния ми глас.
Денят преваляше, а новият ден ме очакваше с усмивката си...
Прочетено: 2302 пъти
„На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци.“
Чарли Чаплин

Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Жажда за живот

Мнение от Mozo »

Красиво и оптимистично PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
Gelert
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от Gelert »

Много я харесах твоята "Жажда за живот "-поздрави !

Яница
Аватар
Янина
Почетен член
Почетен член

Мнение от Янина »

Благодаря Ви от душа! O:)
Чарли Чаплин

Изображение
Аватар
Янина
Почетен член
Почетен член

Мнение от Янина »

Зазоряваше.
Слънцето бавно изпълзя изпод уютната своя синя завивка и като малко дете, събуждащо се от нежна майчина целувка, протегна ръчички, за да прегърне всичко и всички.
Един от топлите, ярки лъчи проби през стъклото на прозореца на малката стая. Докосна красивите личице и разпилени руси къдрици на все още спящата Марина. Леко потрепване на миглите. Очите, с цвят на море широко се разтвориха, жадни за живот.
Марина се протегна в леглото, а на устните й грейна щастлива усмивка. Приличаше на разцъфнала през пролетта, праскова.
С новия ден се раждаше и тя. Пак и отново. Благодари на Този, в когото вярваше за безценния дар. Стана и влезе в банята. Обля девственото тяло с хладен душ, среса дългите си коси и облече тениска с цвят на трендафил. Нахлузи дънките, а загорелите боси крака пъхна в бели чехли. Прехвърли през рамо чантичка, превъртя ключа на стаята и излезе. Навън я лъхна морския бриз. Заслиза към брега, към онзи пясъчен бряг, на който я очакваше всеопрощаващото, пречистващо всичко, море...
Нейната най-голяма любов - морето...
Погледът на Марина се плъзна по гребена на вълните и потърси да зърне в далечината нечия рибарска лодка. Ала нямаше... Само старият морски фар го имаше. Пред сливащия се с водната шир хоризонт девойката застина, прехласната от магията на откриващата се пред нея безкрайност. Потопена в синята любов, в мечтите свои, не долови дори шума на прибоя. Крясък на гларуси я измъкна от състоянието на безтегловност.
А, сега? Накъде???
Кратък миг - решение. Нямаше място за колебание. Марина усмихнато помаха за довиждане на появилите се чайки, на приятеля си скъп - морето и бавно заизкачва стълбите, извеждащи всеки турист от пясъчния плаж на крайбрежната алея.
Лекият бриз се заигра с косите й. Ту ги галеше, ту ги разрошваше. Радваше се на младостта. Играта бе взаимна, а младостта отправи закачлива забележка към новия си приятел. Ускори крачки.
" - За къде съм се разбързала? Толкова е рано!" Въпрос, по-скоро към себе си, чийто отговор знаеше безпогрешно. Не тръгна по заобиколния път, избра краткия. Почти не срещна хора, а слънцето продължаваше да й се усмихва, поздравявайки я.
Последваха го дърветата, тревите, храстите, цветята. И...една приказно красива стена от зелен бръшлян. Какво още желаеше?!? Чувстваше се богата в прекрасното морско утро. Неусетно наближи мястото, към което я водеше сърцето. Дървената портичка я посрещна, мушкатата в саксиите я приветстваха с добре дошла. Обърна поглед към небето, сякаш се допитваше за нещо жизнено важно. Прокрадното съмнение?! По-скоро одобрение. Наоколо всичко бе потопено в тишина. Никой не се осмеляваше да наруши този така царствен покой. Марина усети странни тръпки, побиващи всяка частица от крехкото й телце. Нямаше място за страх! Знаеше, че е при Любовта. Продължи по каменните плочи и влезе през втора, широко отворена врата. Параклис, в манастира "Св.Константин и Елена."
Иконата на двамата светии я привлече. Застанала пред нея с очи, почти хипнотизирана, помоли се за всички, които обичаше и за всички, причинили й страдания и болка. Поогледа се и сред многото изографисани изображения на светци откри онова, довело я до свещеното място. Тук се съхраняваха мощите на Св.Валентин. Тук, Марина срещна и намери бленувания душевен мир, Любовта. Пред иконата на Иисус Христос с едва доловими от чужд слух слова, младостта се обърна с молба за прошка, за живот, изпълнен с щастие, хармония и междучовешка обич. Неусетно от гърдите й се изтръгна стон, цялата затрепери, а сълзите, бликнали от сините й очи покриха нежното лице, стичайки се по розовата тениска, дънките, босите крака. Тресеше се... Няколко минути остана безмълвна, вцепенена. Не й се тръгваше...Дочу гласове. В светата обител заприиждваха хора. Девойката запали свещички под иконата на Божията майка, вглеждайки се във всяко пламъче. И във всяко виждаше човек, оставил завинаги светла диря в сърцето й. Изтри сълзите с мъничка кърпичка, усмихна се. Усети лекота, спокойствие. Наслада. Младостта се сбогува със светата обител, отнасяйки със себе си цялата магия от присъствието в нея. Знаеше, че един ден ще се завърне отново тук...
Напусна святото, чисто място и се сля със суетата извън него. Денят я очакваше... Поредният ден, в който Марина изпрати усмивки за всички и им подари частица от своето сърце. Това нейно сърце, изпълнено само с Любов...
Чарли Чаплин

Изображение
Аватар
Дамян Гочев
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от Дамян Гочев »

Mozo написа:Красиво и оптимистично PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Щом Мозо казва :) значи е така.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Доста майсторски разказано :clap: :clap: :clap: До последно си мислех, че ще се самоубие, а то какво излезе :)
Изображение
Аватар
Янина
Почетен член
Почетен член

Мнение от Янина »

Благодаря Ви, Дамян и Мо! :усмивка1:
Чарли Чаплин

Изображение
Аватар
Янина
Почетен член
Почетен член

Мнение от Янина »

Да бях орлица, да те закрилям!
Да бях орисница, с щастие да те орисам!
Да бях слънце, да те топли в сиви дни и мразовити зими!
Да те спасявам от природните стихии!
Потънал в мисли мрачни, бушуващи,
на душата мир, покой, недаващи.
Да бях дъга след дъжд пороен!
Да бях звезда във нощите безсънни,
светеща във сънищата, неспокойни!
Да бях усмивката за теб!
А ти за мен - разцъфнал дюляв цвят да бъдеш!
Да бях...
Чарли Чаплин

Изображение
Аватар
Дамян Гочев
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от Дамян Гочев »

Браво!
Аватар
Янина
Почетен член
Почетен член

Мнение от Янина »

Блян ли беше?!
Мираж или мечта недостижима?!
В сънищата принц, спасяващ своята принцеса?
Приказка красива...
Безбрежен океан от нежност,
разгарящ, огън във душата ми свенлива!
Чувство - с непознати мощ и сила!
Любов ли беше?!
Ти беше!...И остана...
Чарли Чаплин

Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Хубаво е :clap: :clap: :clap: PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
Аватар
Дамян Гочев
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от Дамян Гочев »

Mozo написа:Хубаво е :clap: :clap: :clap: PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Присъединявам се към Мозо :)
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Янина написа:Да бях орлица, да те закрилям!
Да бях орисница, с щастие да те орисам!
Да бях слънце, да те топли в сиви дни и мразовити зими!
Да те спасявам от природните стихии!
Потънал в мисли мрачни, бушуващи,
на душата мир, покой, недаващи.
Да бях дъга след дъжд пороен!
Да бях звезда във нощите безсънни,
светеща във сънищата, неспокойни!
Да бях усмивката за теб!
А ти за мен - разцъфнал дюляв цвят да бъдеш!
Да бях...
.. но съм жена и отивам на пазар. Дай сега, 50 лв. :104:
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Аватар
Freyja
Доктор
Доктор

Мнение от Freyja »

Офтопик:
beggginer написа: .. но съм жена и отивам на пазар. Дай сега, 50 лв. :104:
Много оптимистично го раздаваш-с 50лв.на пазар.И то жена... :-k :evil4:
“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Поезия, лично и чуждо творчество!!!”