Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Пак сум яз, црън котак со бели мацки

Всички таланти под един покрив.
Аватар
Дамян Гочев
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от Дамян Гочев »

НЕМА КАРТИНКА, НЕ УСПЕХ ДА Я ИЗОГРАФИСАМ. МАЦКИТЕ МИ ЗЕХА АКЪЛОТ...

Утепаани ако си споменувате, мене и Млечкио принц. Разливам се ефирно наоколу… Сега дека сум? У Райот или у Адот? Не сум у Адот. Яз бев веке тамо, у папот на Адот. Требе да сум у Райот. Дали има тука женски?! Или са ни собрале само котаци, мажка баня.
Возкреснах ли, не сум ли, не моа да разбера?!
О-о-о судбо - судбо. Многу сум объркан.

Пак сум яз, пред Господ ме поставиха. И ме фанаа за ногите да не отлетам. Он бил женска?! Езикот ми увисна до подкленките, а они се разтрепераа. Не моа си сбера мислите. Бех изправен пред най- арниот съд. Троица мацки: Вера, Надежда и Любов! Ама светата троица имала женско начало бре и Господ е женска?! Не моа да повервам!

Седнахме на една маса и яз со них. И Она, Бога ме праша:
- Каков си бре момче? Мъкедонче?
- Не – тивко изкокна гласот ми – Персиец сум, Иранец по- точно – и заглъхнах.
Она се разпореди.
- Дайте от цървеното вино, дайте мезе!

Заспало сум после. Не помна шо е ставало. Поогледах се. И фиксирвам бутилки! Гледам и шо виждам, три бутилки, двете праздни, третата наполовина праздна, а по праздните - следи от цървило, на полупраздната - косми от мустаки... Тук там джамски чаши, разфърлани по масата. По некои има и следи из гланц, по некои не. Ахаа! Били сме дванайсеù на софрата со мене. И сите са били женски?! Чейнето ми увисна.
Сетих се. Стана ми жал за мене. Сите женски си имат арни мажове. А яз си немам арна женска. Сега имах дванайсеù бели мацки, най- арни женски, кои ме судеха. Че док сум било живо не сум имал арна женска. Имах еднаж… е, не баш арни, неколко пати… една, и две, и три… и айде да ги не броам сега…
- Е! – стресна ме гласот И – Шо стана?
Гласот ми тивко се отрони:
- Имало е и други присъствуващи, кои тайно са…
Силниот и смех направи снагата ми да потръпнува. – Сега сетили се веке дека си! – и се насмевна йощ еднаж.

Да, бев у Райот.

Оти не ме прашувате, дека е отишел Малечкиот принц?
Прочетено: 117 пъти
Аватар
Галина Ширлетова
Доктор
Доктор

Re: Пак сум яз, црън котак со бели мацки

Мнение от Галина Ширлетова »

Ех ,това вино ...
Сам си и си жив, а ти се иска още по-силно да усетиш, че живееш, дори и по малко странен начин... с широко отворени очи, но в мъглата...

http://www.youtube.com/watch?v=HyatlLeXwLE

http://vbox7.com/play:3842ac3c3e
Нова тема Публикувай отговор

Обратно към “Поезия, лично и чуждо творчество!!!”