Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Партии и гласуване

Хоби, интереси, съвети
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Re: Партии и гласуване

Мнение от Mouse »

@Mozo в момента никой не харесвам. На никого не симпатизирам!
Клипът съм го гледала, изгледах го и сега. Няма как да даря половин пенсия и да не помня кога и на кого съм ги дала. От къде са парите ни ти, ни аз можем да знаем. А на телевизия - не вярвам. Четох и на Монти. В тази тема чета коментарите, за разлика от оная, дето се надпреварвахте да ме убеждавате какъв цвят са пчеличките :toothy10: Пак повтарям - на никоя телевизия - не вярвам!
Темата ми беше за друго. Какво мислите за една или друга партия и коалиция и евентуално за кого ще гласувате при едни избори. Ни Радев ми е фаворит, ни някой друг от боклуджийската кофа. В момента нямаме читава партия. Нямаме читав човек, който да застане отпред. Няма значение дали е проруска, проамериканска, проевропейска, просороска или промадагаскарска. Всичките си гледат в джоба, гледат, приказват, действат и се кланят на този, който го пълни и им дреме за родина и народ.
Няма никакъв смисъл отново да ми казвате кой и какво е казал. Не ме карай и в тази тема да не влизам повече.
Прочетено: 1055 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не те карам нищо, просто е показателно как е омърсен още преди избирането си. Няма как да симпатизирам на отявлен престъпник, влязъл незаконно в президенството. И не е половин пенсия, а цяла :mrgreen:
Mouse написа: Сря Яну 21, 2026 09:21 Признавам, че го харесвам.
Mouse написа: Пет Яну 23, 2026 14:04 На никого не симпатизирам!
Последно :mrgreen:

Както каза Монт, гласуваме с "Не подкрепям никого", поне гласовете ни да не се разпределят и така...
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Пет Яну 23, 2026 14:42 Не те карам нищо, просто е показателно как е омърсен още преди избирането си. Няма как да симпатизирам на отявлен престъпник, влязъл незаконно в президенството. И не е половин пенсия, а цяла :mrgreen:
Mouse написа: Сря Яну 21, 2026 09:21 Признавам, че го харесвам.
Mouse написа: Пет Яну 23, 2026 14:04 На никого не симпатизирам!
Последно :mrgreen:

Както каза Монт, гласуваме с "Не подкрепям никого", поне гласовете ни да не се разпределят и така...
Не отчиташ времевата разлика. Когато писах първия пост още не знаех доста неща. Слушах го какви ги плямпа, та за това. То и Костадинов в началото харесвах на приказки, докато не го разбрах какъв празнодумец е. Този път се интересувам и разбрах и Радев колко струва. Така че няма разминаване в мненията ми, а просто във времето човек научава някои неща и съответно променя мнението и отношението си.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Както каза, всички са един дол дренки. Лошото е, че за нас няма алтернатива, а онези там си правят каквото си искат.
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Пет Яну 23, 2026 15:03 Както каза, всички са един дол дренки. Лошото е, че за нас няма алтернатива, а онези там си правят каквото си искат.
Никога не ми е било ясно, а два пъти съм гласувала с "не подкрепям никого", та какво става с тези гласове? Към кого и на къде се разпределят?

ПП. Да допълня - тези никакви гласове отразяват ли се в бройката явили се на избори? Като процент от общо гласувалите?
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Точно там е работата - влизат в статистиката на гласувалите, но не отиват никъде и точно това е готиното.
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Пет Яну 23, 2026 19:02 Точно там е работата - влизат в статистиката на гласувалите, но не отиват никъде и точно това е готиното.
Обясни ми на нормален бабешки език :p
Как така хем се броят, хем не отиват никъде? Висят във въздуха ли?
Това не се ли отчита поне като отрицателен вот?
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Montoya
Модератор
Модератор

Мнение от Montoya »

Просто не отиват при никоя партия, но вдигат процента на избирателна активност, не е отрицателен вот.
Ще ти го обясня като на бабичка.
Право на глас имат да речем 3 милиона човека. При избирателна активност 30% да речем, че не сме отишли да гласуваме защото няма за кой, отиват да гласуват 1 млн човека.От тях за този който си е платил на братята по 50 лв за глас ще гласуват примерно 400 хил които се явяват 40% от общо гласувалите. Ако обаче нямаме за кой да гласуваме и все пак отидем и гласуваме с опцията не подкрепям никого ще вдигнем избирателната активност.
Ако избирателната активност стане 60% за този платилия пак ще има 400 хил гласа, обаче те вече ще са само 20% от гласувалите, което автоматично му дава по малко депутати. Те така гласуват в Турция от много време за Доган и братята римляни за който им плати.
По простичко не успях да го обясня, дано си ме разбрала
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Благодаря @Montoya - стоплих :гуш: :гуш:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

И да обясним защо се налага това - заради твърдото ядро на някои партии. При тях винаги гласуват твърд брой гласоподаватели. Да кажем, че за ДПС гласуват около 200 хил. на всички избори. Точно затова се казва твърдо ядро, защото имат постоянна маса от избиратели, която се активира винаги по един или друг начин, с кебапчета, пари, автобуси и т.н. Тези 200 хиляди избиратели имат една тежест при 1 милион гласували и съвсем друга при 2 милиона гласували. Затова е важно да се гласува (дори и с "не подкрепям никого"), за да е висока изборната активност и да се размиват тези твърди ядра, които при липса на гласуване имат много голяма тежест.
Изображение
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Mozo написа: Чет Яну 22, 2026 11:13 Истината е, че няма за кого. Иначе и мен ме притеснява да не стане като с НДСВ - хората да повярват на тъпотиите му и да се втурнат масово да гласуват за него. Дано не, защото ще го закъсаме яко...
НДСВ, ИТН, ПП....
Всичките в даден момент са имали висока подкрепа, с надежда за промяна. :sad:
Бах, ако случайно този спечели и нулира Зурлян, за мен ще е достатъчна победа.
Зурлян е тумора, трябва да се изреже. Ако и някоя тиква изгние покрай него - екстра.
Само по генералски да не залитне към Кремъл, уж е щатски възпитаник. Ама в тия лайна, ясно е, че нищо не е ясно... Както описахте, има доста залитания. Още не съм сигурен, че е Кремълски агент и се надявам да не е, ама има доста въпросителни.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Абсолютен кремълски агент е, следя го изкъсо - не можеш да си президент на държава от ЕС и да ходиш на гости в къщата на путинист и да се възхищаваш на колекцията от портрети на Путин в къщата. И това, ако не е ровокация - здраве. Открито подкрепя Русия във войната с Украйна, открито заплашваше да не настъпваме Русия, че без нейня газ не можем, не напразно чуждите медии преди няколко дни реагираха със заглавия, съдържащи определения от рода на поддръжник на путин лявоориентиран, социалист и т.н.
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

По това което чета, защото и ти Мозо си съставяш мнение от това което четеш и слушаш - според мен не е в никакъв случай кремълски агент. Така го изкарват защото така им оттърва, но той си е НОТО-ски възпитаник, две там магистратури ли какво ли има изкарани във САЩ. Няма как де е путист, можи би тръмпист е по-вероятно.
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Абсолютно не. Това, че е завършил в САЩ, не означава абсолютно нищо. И не слушам какво казват за него, а слушам негови изказвания, има голяма разлика. Никога няма да забравя изказването му, че не трябва да дразним Русия, щото ще ни спре газа, а без него не можем. Няма да забравя как се изказза, че трябва да оставим Русия да набие Украйна и да не се месим и пр. Това са неща, които той лично е казал. Не някой написал и някой казал - той лично. Съставям си мнение по неговите действия и изказвания. И не знам примерно на испанския Политико каква им е далаверата да го изкарват социалист и кремълски поддръжник. Ти сещаш ли се поне за една, защото аз не :oops: Всичката световна преса го определя като такъв. И далаверата каква им е? Това е все едно някой да отрече, че Орбан е путинист. Нелепо е.
Изображение
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

Аз нямам търпение да видя как ще се изложи и ще замине на политическото гробище :lol: :lol: :lol:
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Свободно време”