Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Windows лафче

feed Всякакви програми и проблемите свързани с тях.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Windows лафче

Мнение от Mozo »

Linux си е лесен, просто всичко е въпрос на навици. А и като им го инсталирам и настроя, няма нищо какво да учат - само ползват :mrgreen:

Като им го настроя така, то си е същото като Говняндоус, няма какво да учат, а и им харесва външният вид:

Изображение
Прочетено: 24374 пъти
Изображение
Аватар
ExaFlop
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от ExaFlop »

Mozo написа: Чет Дек 22, 2022 20:09
Офтопик:
Валсо написа: Чет Дек 22, 2022 19:46 при условие, че
Няма запетая, сложен съюз :thumbright:
запетаята е пред сложния съюз:
,при условие че
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Нед Дек 25, 2022 10:55 Linux си е лесен, просто всичко е въпрос на навици.
Нещото, с което ми беше най-трудно да свикна, беше липсата на букви - C, D, E и т.н. Трябваха ми месеци, за да загрея :lol: , че в линукс даден дял може да бъде монтиран с каквото си искаш име и където си искаш. :evil4:
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

Мнение от tmp_ZMx2fK6aL4 »

Валсо написа: Сря Дек 28, 2022 23:13
Mozo написа: Нед Дек 25, 2022 10:55 Linux си е лесен, просто всичко е въпрос на навици.
Нещото, с което ми беше най-трудно да свикна, беше липсата на букви - C, D, E и т.н. Трябваха ми месеци, за да загрея :lol: , че в линукс даден дял може да бъде монтиран с каквото си искаш име и където си искаш. :evil4:
Това е наследство от UNIX, което е намерило имплементация в 86-DOS, a по-късно в MS-DOS, NTFS на Майкрософт.В OpenBSD и досега ги има тези букви при парчетосването на диска.
Но днешните подрастващи линуксчии няма как да ги знаят тези работи, още повече, че от версия 5.х насам UFS е изключен по подразбиране в Линукс кърнела, а малцина са тези които знаят как да я пуснат тази опция и файлова система.
Microsoft е бил по-unix 10 години преди да се появи Linux, а както вид парадокс, спекулативен разбира се, Linux е следствие на това, че Майкрософт са се отказали от Xenix и са избрали да създават Windows. Възможно е да съществува друга паралелна времева линия, в която Xenix e бил изборът, а Linus е днешен редови негов юзер. O:)
Hardware: Windows 11 Incompatible Certified!
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

tmp_ZMx2fK6aL4 написа: Чет Дек 29, 2022 08:49 в която Xenix e бил изборът, а Linus е днешен редови негов юзер.
Мега яко :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Windows 10 копае дъното отново и отново. 2-3 пъти на ден крашва Windows Explorer, тръгнеш да търсиш нещо по сториджи - пак крашва. Чат-пат не ми дава достъп до принтерите. През месец преинсталирам IntellIJ, защото се е сбозило по някаква причина, а при Linux - нито веднъж не ми се е случвало. Понякога не ме пуска до домейна. Черешката на тортата за днес, просто реши да се рестартира 2 минути преди важна среща и онова лайно се въртя 30 минути. После ми триха сол на главата, че нарочно не съм влезнал в срещата. Иди докажи, че това лайно се е рестартирало само, заради бъгавите му ъпдейти. VPN-ите мамата си трака. През 30-40 минути ми се разкачат, а на Мака са стабилни.
Откакто премахнаха QA-ите си и назначиха индийци за 5 лева на час, тази бъгня стана още по-насрана. Windows 7 беше последната стабилна ОС на M$. Тези проблеми са в Windows 10 Enterprise. Предстявам си в другите издадния, какво лайно е.
Колко пъти говорих с мениджъри да ме мигрират към Linux, ама не искат. Всичкият ми софтуер, който използвам, го има наличен за Linux. Толкова ли много искам бе, майка му стара. Искам да работя на стабилна ОС. Даже предпочитам Мак-а пред лайното на M$.
Извод - Windows е боклук и застрашава да не си изгубите работата си.
Айде стига толкова флейм...
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да, особено е гадно, когато ти го тикат насила в муцуната. Тогава е мега тежко, не те знам как издържаш. Моите, ако ми кажат, че трябва да ползвам Windows, директно им махам за сбогом. За радост не са такива цървули, а са пичове :mrgreen:
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Ако търсят QA при теб, направо ще ти пратя CV :mrgreen:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ще ги питам :)
Изображение
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

beggginer написа: Пет Яну 20, 2023 13:38 @Shaker - https://greatis.com/stopupdates10/ :lol:
Ако го инсталирам това, нарушавам 5000 корпоративни полисита. Нямам никакъв контрол над това лайно :mrgreen:
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Аа едва ли, ползвай Soft block-a им. Просто паузира ъпдейтите за неопределено време до 2099-та. Ти можеш да го направиш и ръчно в regedit или в gpedit ако е Pro. Едва ли ти гледат създадените ключове в registry :)
Изображение
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

beggginer написа: Пет Яну 20, 2023 16:36 Аа едва ли, ползвай Soft block-a им. Просто паузира ъпдейтите за неопределено време до 2099-та. Ти можеш да го направиш и ръчно в regedit или в gpedit ако е Pro. Едва ли ти гледат създадените ключове в registry :)
Човек, един колега го направи и след това имаше разправии, как застрашава сигурността на всички по този начин. Не знам как го правят, ама засичат всяко твое действие при опит за "хакване" на системата :lol:
Имам инсталирани два Endpoint-a. Дори и да си закача Android или iOS устройство, пак ме засичат човек :evil:
Така са направени нещата, че не мога да напиша и простотия по Slack, Zoom и където и да е. Само не съм сигурен, дали ще ме хванат, ако пиша на български :lol:
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Еби му майката, псувай тука.. то тая тема е за това :D
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

@Shaker, а ако си бучнеш една флашка и си заредиш жив линукс? Другият вариант е линукс във виртуалка.

Edit: показах твоя пост на бест френда в телеграм и той каза:
GPO-та и SCCM, всичко лови и на бг и на ябълки и Линукси (популярните), в корпоративна среда е така
Така че явно и на български ще те хванат. :roll:
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Софтуер”