От теб зависи да не е дървено.бат-начо написа: Нед Авг 17, 2025 21:11 Мозо ти го каза - дървено е. И от мен - по-дървено (засега) е и от LXDE. Но пък има опции дето ги няма (и няма да ги има никога) в LXDE.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми
- Zeroadhesion
Re: Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми
Той толкова време си е прекопавал и торил градинката, и 100 години си е подрязвал храстите, че вече го може и със затворени очи и вързани ръце, и сега го караш да почне всичко със прясно засадени храсти на няква бедна почва... По-скоро ще направи вуду магия "за здраве" на тия "дето са му любимци". 
Селски, Начо Селски.
- Zeroadhesion
Аз не го карам нищо, само посочвам възможни варианти.
Някои са по-приключенски настроени, други си търсят старото цял живот.
Дори сега ме сърбят ръчичките и ще сложа на една виртуалка с Arch + Hyprland.
Хората го хвалят, следователно - ако работи за мен, защо да не се движим напред към прогреса?
Така или иначе автоматизацията в скриптове винаги е по-ефективна от това да си зависим от даден файлов мениджър да ти поддържа желаното ниво на работен процес... ние сме в света на динамично развиващи се технологии и не трябва добиваме обвързващи навици - трябва да създаваме решения.
Сега да очаквам ли да кажете: "Ти къде ме върна 40 години назад, да ме караш да пиша скриптове."
Open your mind, все пак ползваме Open source 
Някои са по-приключенски настроени, други си търсят старото цял живот.
Дори сега ме сърбят ръчичките и ще сложа на една виртуалка с Arch + Hyprland.
Хората го хвалят, следователно - ако работи за мен, защо да не се движим напред към прогреса?
Така или иначе автоматизацията в скриптове винаги е по-ефективна от това да си зависим от даден файлов мениджър да ти поддържа желаното ниво на работен процес... ние сме в света на динамично развиващи се технологии и не трябва добиваме обвързващи навици - трябва да създаваме решения.
Сега да очаквам ли да кажете: "Ти къде ме върна 40 години назад, да ме караш да пиша скриптове."
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Е, аз мога да си инсталирам pcmanfm и при KDE, но не може да стъпи и на малкия пръст на Dolphin. А за използвам LXQt ми е невъзможно. След KDE всичко ми се струва леш. Дори на морето едвам издаяних със CinnamonZeroadhesion написа: Нед Авг 17, 2025 20:43 LXQt приема нови потребители![]()
Вече пробвах, не боли - embrace the basics
Там си има опция при idle да активирам собствен скрипт.
Също така pcmanfm го няма този проблем.
Работи си като нормалните файлови мениджъри.
Същият си е от години, когато беше gtk2 под lxde - solid!

- Zeroadhesion
Знам, братле, просто исках да изтъкна, че може неща в които KDE фейлва и това е комично. 
Но това е феномена на високите очаквания.
Затова е хубаво да има нови проекти, затова е хубаво човек да има избор и затова имаме.
И няма смисъл да се обожествява даден проект - ако вече не ти среща нуждите, има нови проекти.
Може да се пробва, да се тества. Само желание да има.
Но това е феномена на високите очаквания.
Затова е хубаво да има нови проекти, затова е хубаво човек да има избор и затова имаме.
И няма смисъл да се обожествява даден проект - ако вече не ти среща нуждите, има нови проекти.
Може да се пробва, да се тества. Само желание да има.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Така е, но аз съм пробвал, тествал, като Dolphin няма. Жалкото е, че сега този тъпак ще го развали тотално 

- Zeroadhesion
Пак казвам - в света на динамично развиващите се технологии, в света на отворените проекти не трябва да добиваме обвързващи навици и да обожествяваме даден проект. Аз съм готов утре да сменя Arch със Slackware-current примерно и освен, че няма да ми пука, ще ми е интересно да го настроя.
Все пак говорим просто за работна среда - човекът се различава от животните, защото има способността да променя заобикалящата го среда, според неговите нужди.
Все пак говорим просто за работна среда - човекът се различава от животните, защото има способността да променя заобикалящата го среда, според неговите нужди.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

За приспособяване, ще се приспособя, но ще се мъча, а аз не искам, не съм мазохист. Докато мога, ще го ползвам, после отивам да се мъча доживот и така. Просто гледам да скъся периода на мъчение, в което няма нищо лошо, защото все пак става въпрос за мен

Проблемът тук е, може никоя алтернатива да не ти пасва на нуждите на 100% или даже на 80%Zeroadhesion написа: Пон Авг 18, 2025 01:07 Все пак говорим просто за работна среда - човекът се различава от животните, защото има способността да променя заобикалящата го среда, според неговите нужди.
А не всеки потребител можже да форкне примерно Dolphin и да го поддържа както на него му харесва.
Всъщност не те оспорвам, а само допълвам, че способността да променя заобикалящата го среда
на човека може и да има лимити и тогава остава само да свие рамене.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

@bvbfan, аз пак да помоля, че може да си пропусналMozo написа: Нед Авг 17, 2025 11:45 @bvbfan, този PKGBUILD работи, премахва тази глупост, но няма никакво избиране на папка при връщане назад или нагоре, просто нищо - нито подчертано, нито селектирано. Може ли да го погледнеш пак, извинявай![]()

Ами нз при мен работи, точно затова ти го направих. Погледнах, натискаш да влизнеш в папка и като се върнеш папката е селектирана. Компилира се нов пакет, инсталира ли се?Mozo написа: Вто Авг 19, 2025 11:22@bvbfan, аз пак да помоля, че може да си пропусналMozo написа: Нед Авг 17, 2025 11:45 @bvbfan, този PKGBUILD работи, премахва тази глупост, но няма никакво избиране на папка при връщане назад или нагоре, просто нищо - нито подчертано, нито селектирано. Може ли да го погледнеш пак, извинявай![]()
![]()
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Да, компилира се и се инсталира без проблем, току-що опитах пак, но не става. Имам едно съмнение, ти ще кажеш дали съм прав - имам една игра, която е с Denuvo на споделен акаунт и ме редупредиха да не ъпдейтвам. Може да се получава някаква несъвместимост, защото Dolphin е нов, а другите пакети са стари. Гледам да я превъртя възможно най-бързо, но със сигурност ще е поне седмица. На Linux съм почти сигурен, че няма проблем да ъпдейтвам (при Windows е абсолютно забранено, играта веднага се деактивира), но не искам да рискувам, че съм доста напред.
Друго също ми е интересно - това селектиране тези наистина ли смятат да остане така?

Това е убер грозно, не знам какво им стана на тези хора
А виж колко хубаво си беше...

Друго също ми е интересно - това селектиране тези наистина ли смятат да остане така?

Това е убер грозно, не знам какво им стана на тези хора
А виж колко хубаво си беше...

Не, трябва да работи, направи видео да видя.Mozo написа: Чет Авг 21, 2025 03:11 Може да се получава някаква несъвместимост, защото Dolphin е нов, а другите пакети са стари.
Да, това е новият дизайн.Mozo написа: Чет Авг 21, 2025 03:11 Друго също ми е интересно - това селектиране тези наистина ли смятат да остане така?
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Заповядай 
https://dox.abv.bg/download?id=9bbd22b4a4
Пуснах тема в kde дискъс и ги питам що е толкова грозно и дразнещо и ме баннаха

https://dox.abv.bg/download?id=9bbd22b4a4
Направо страхотно

Като повторих твоите стъпки - има бъг. Аз ползвах backspace или другият бутон на мишката (защото това, което махнах е точно като мърдаш мишката), изглежда нещата са още по-трудни
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблеми с основния сайт (не форума)
от Валсо » Сря Яну 28, 2026 23:19 » в Въпроси и проблеми, свързани с Kaminata.net - 9 Отговори
- 185 Преглеждания
-
Последно мнение от Montoya
Сря Юни 03, 2026 07:32
-
-
- 0 Отговори
- 209 Преглеждания
-
Последно мнение от шони
Сря Дек 10, 2025 18:41
-