Можеш и без да си груб. Не съм налагал никакво мнение, просто изказах един неоспорим факт. Това с хилядите пакети е силно преувеличено.sokoban написа: Чет Сеп 12, 2019 18:51Изобщо не го слушай. Манджаро има всичко необходимо, арч е гол като пушка, като ти потрябва нещо почваш да инсталираш хиляди пакети за да докараш накрая нещо подобно на манджаро, който има време за губене да си го губи и да не налага свое мнение
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Arch / Anachy зарежда бавно [РЕШЕНА]
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Arch / Anachy зарежда бавно

Както е силно преувеличено, че манджаро има един милион ненужни пакетиMozo написа: Чет Сеп 12, 2019 20:24Можеш и без да си груб. Не съм налагал никакво мнение, просто изказах един неоспорим факт. Това с хилядите пакети е силно преувеличено.sokoban написа: Чет Сеп 12, 2019 18:51Изобщо не го слушай. Манджаро има всичко необходимо, арч е гол като пушка, като ти потрябва нещо почваш да инсталираш хиляди пакети за да докараш накрая нещо подобно на манджаро, който има време за губене да си го губи и да не налага свое мнение
системд 243.9 има проблем с haveged. Даунгрейд към 242.108 или по-ранна версия.
https://github.com/systemd/systemd/issues/13252
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Ок, но са много. А иначе аз имам инсталирани общо 1200 пакета и повечето са зависимости, нали не мислиш, че съм ги инсталирал ръчноsokoban написа: Пет Сеп 13, 2019 09:11Както е силно преувеличено, че манджаро има един милион ненужни пакетиMozo написа: Чет Сеп 12, 2019 20:24Можеш и без да си груб. Не съм налагал никакво мнение, просто изказах един неоспорим факт. Това с хилядите пакети е силно преувеличено.sokoban написа: Чет Сеп 12, 2019 18:51Изобщо не го слушай. Манджаро има всичко необходимо, арч е гол като пушка, като ти потрябва нещо почваш да инсталираш хиляди пакети за да докараш накрая нещо подобно на манджаро, който има време за губене да си го губи и да не налага свое мнение![]()
То и с нещо друго има проблеми, при мен без haveged се дъни понякога и не иска да стартира ОС, но не ми се занимава да търся точно къде е проблемът. Даунгрейднал съм до 241 и си бачка на пушка засегаbeggginer написа: Пет Сеп 13, 2019 09:52 системд 243.9 има проблем с haveged. Даунгрейд към 242.108 или по-ранна версия.

Нищо не съм downgrade-нал и всичко ми буутва 
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

То и при мен буутва, но от време на време увисва при инициализацията на systemd и предпочетох да играя на сигурно, че ми се налага понякога да го рестартирам отдалечено и не ми трябва увиснал, а работещ 

Малко са, аз имам над 1500 и то като зачистих доста от софтуера, който така, или иначе ползвам рядкоMozo написа: Пет Сеп 13, 2019 10:19Ок, но са много. А иначе аз имам инсталирани общо 1200 пакета и повечето са зависимости, нали не мислиш, че съм ги инсталирал ръчноsokoban написа: Пет Сеп 13, 2019 09:11Както е силно преувеличено, че манджаро има един милион ненужни пакетиMozo написа: Чет Сеп 12, 2019 20:24Можеш и без да си груб. Не съм налагал никакво мнение, просто изказах един неоспорим факт. Това с хилядите пакети е силно преувеличено.sokoban написа: Чет Сеп 12, 2019 18:51Изобщо не го слушай. Манджаро има всичко необходимо, арч е гол като пушка, като ти потрябва нещо почваш да инсталираш хиляди пакети за да докараш накрая нещо подобно на манджаро, който има време за губене да си го губи и да не налага свое мнение![]()
![]()
На мен ми е зор да инсталирам пакети които в манджаро си идват out of the box

Ако ми дадеш идея как да трансферирам виртуалка на реална машина, мога да си поиграя месец, два да глася арч с плазма 
Аз лично си представям следното нещо:sokoban написа: Пет Сеп 13, 2019 16:19 Ако ми дадеш идея как да трансферирам виртуалка на реална машина, мога да си поиграя месец, два да глася арч с плазма![]()
Нагласяш я на виртуалка както желаеш системата.
След товеа й правиш имидж с fsarchiver
Този имидж мяташ на реалната.
Вероятно ще се наложи само да преинсталираш видео драйвърите на реалната
и да направиш конфигурацията на nvidia/intel.
И си готов в общия случай.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
-
Alfonsu
- Редовен потребител

Добре а не можели да се съсдаде едно ISO и да си инсталираш като пич. За Debian/Buntu базираните ползвам Systemback и няма ядове, но за Arch съм начинаещ още и не съм сигурен дали и как ще стане. Инсталвам си във виртуалка, конфигурирам си по мой вкус, съставам си ISO което хем е Live хем и мога да инталвам и е много удобно. Даже аз щях да повдигна тема дали след като си конгигурирам Aрча мога да си направя едно ISO с Live и Install и да не се занимавам с глупости по вече.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Точно такаcprog написа: Пет Сеп 13, 2019 16:46Аз лично си представям следното нещо:sokoban написа: Пет Сеп 13, 2019 16:19 Ако ми дадеш идея как да трансферирам виртуалка на реална машина, мога да си поиграя месец, два да глася арч с плазма![]()
Не, няма смисъл, защото точно след пет дни няма да е актуално, а след някой и друг месец след инсталация няма да можеш да ъпгрейднеш. Затова си правиш бекъп с fsarchiver регулярно през три месеца и това е. Пак е същото - веднъж си нагласял и повече не се занимаваш.Alfonsu написа: Пет Сеп 13, 2019 17:20 Добре а не можели да се съсдаде едно ISO и да си инсталираш като пич. За Debian/Buntu базираните ползвам Systemback и няма ядове, но за Arch съм начинаещ още и не съм сигурен дали и как ще стане. Инсталвам си във виртуалка, конфигурирам си по мой вкус, съставам си ISO което хем е Live хем и мога да инталвам и е много удобно. Даже аз щях да повдигна тема дали след като си конгигурирам Aрча мога да си направя едно ISO с Live и Install и да не се занимавам с глупости по вече.

Пакета qt5-fsarchiver е отдавна изтрит от репозиторитата и няма начин да се инсталира на арчcprog написа: Пет Сеп 13, 2019 16:46Аз лично си представям следното нещо:sokoban написа: Пет Сеп 13, 2019 16:19 Ако ми дадеш идея как да трансферирам виртуалка на реална машина, мога да си поиграя месец, два да глася арч с плазма![]()
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Светът бавно, но сигурно върви към следващата дългова криза
от Mozo » Чет Окт 23, 2025 14:53 » в Любопитни новини - 3 Отговори
- 157 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Окт 27, 2025 12:06
-
-
-
Бивш полицай разследван за лихварство, осъди две съдилища за бавно правосъдие
от Mozo » Пет Апр 24, 2026 12:41 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 5 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Апр 24, 2026 12:41
-
-
-
Петрол гази, жадна ходи: Бавно и сигурно санкциите задушават Русия
от Mozo » Пон Сеп 29, 2025 15:10 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 89 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Сеп 29, 2025 15:10
-
-
-
Варна е като чужбина това лято: по суша - бавно, по въздух - скъпо (Графика)
от Mozo » Пон Юни 23, 2025 12:20 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 98 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Юни 23, 2025 12:20
-
-
- 1 Отговори
- 32 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Съб Фев 28, 2026 18:41