Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse

Мнение от Mozo »

Валсо, я цъкни с дабъл клик на панела на кой да е прозорец - видео карта ли е това :p

Маус, ако съм разбрал правилно, това е ънмаксимайзнато?
Прочетено: 30060 пъти
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Вто Май 03, 2022 21:17 Валсо, я цъкни с дабъл клик на панела на кой да е прозорец - видео карта ли е това :p
Mouse написа: Вто Май 03, 2022 19:47 От няколко дена екранът започна да става по-малък.
Не знам от какво друго екранът може да стане по-малък, ако не от видеото. :lol:
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Щом го оправя с мишката, дали е екранът, помисли :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Вто Май 03, 2022 21:17 Валсо, я цъкни с дабъл клик на панела на кой да е прозорец - видео карта ли е това :p

Маус, ако съм разбрал правилно, това е ънмаксимайзнато?
Ти хубаво си разбрал, но аз не зная какво е "ънмаксимайзнато", така че си нямам и на идея. Сега като го пуснах е разпънат както си требе. Ще го следя през деня при какви положения или действия от моя страна започва да го прави.
Поднови и това, като вдигна капака или размърдам мишката половината екран да е черен, но това са части от секундата и не мога да го шотна, за да покажа.
И третото дето почна да прави е когато с мишката искам да прибера екрана с чертичката горе, мишока е "захапва" и започва да влачи страницата напред-надаз. Кото кликна с бутона я пуска и я нагласям ръчно.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

И това дето докато прехвърля от страница на страница мога яйце да сваря :sad:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Виж, проявявам голямо творчество, за да разбера какво говориш, но ми е доста трудно :sick: Това разпънато и неразпънато си е софтуерен проблем някакъв, няма нищо общо със здравето на лаптопа. Другите неща, нямам представа. Това с прибирането на екрана не го разбрах - какво означава да си прибера екрана :-s
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Сря Май 04, 2022 10:30 Виж, проявявам голямо творчество, за да разбера какво говориш, но ми е доста трудно :sick: Това разпънато и неразпънато си е софтуерен проблем някакъв, няма нищо общо със здравето на лаптопа. Другите неща, нямам представа. Това с прибирането на екрана не го разбрах - какво означава да си прибера екрана :-s
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
А после се смееш като споменах за видео драйвъра. Как да я разбере човек с нейните писания? :lol:
От всичко написано разбрах само, че ѝ се е включила лаптопската функция на тъчпада да влачи прозорец или скролбар без да държи бутона натиснат. Това е една тъпотия, която съм изпитвал, когато преинсталирам някой лаптоп, но така и не съм успявал да разбера как се изключва.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Аз винаги си спирам тъчпада с клавишна комбинация и нямам идея какво прави и какво не :mrgreen:
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Сря Май 04, 2022 13:15 Аз винаги си спирам тъчпада с клавишна комбинация и нямам идея какво прави и какво не :mrgreen:
Така да почна отначало, че до сега бях на "фитнес" из двора.
1. Как да блокирам тъчпада и каква е клавишната комбинация за това?
2. Под разпънат екран разбирам до двата края на монитора (горната част на лаптопа) без лентата отгоре.
3. Минимилизиран екран е когато се натисне чертичката до + горе, за да виждаш едновременно две неща.
При мен се получава при разпънат екран, т.е. при + екранът да е с по 2 мм. по-малък. Като се доближи мишката до ъгъла се появява едно триъгълниче и с него дооправям да е разпънат до край.
Та това питам кога и защо се получава? А дали е проблем на лаптопа, на софтуера, на хардуера или на ОС вие ще кажете.
Да добавя, че сега си седи кротко разпънат ама днес чак сега сядам да го видя.
Няма как пък на никой от вас до сега да не му се е случвало подобно нещо :roll:
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

1. На всеки лаптоп е различно :lol: :lol: :lol:
2 и 3 - не го гласи с мишката, просто цъкни средния бутон :thumbright:
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Mozo написа: Сря Май 04, 2022 17:57 1. На всеки лаптоп е различно :lol: :lol: :lol:
2 и 3 - не го гласи с мишката, просто цъкни средния бутон :thumbright:
Това ли било :shock: Нямам търпение да го пробвам :)
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mouse написа: Сря Май 04, 2022 17:40 Няма как пък на никой от вас до сега да не му се е случвало подобно нещо :roll:
За Мозо не знам, но аз лично не съм фен на лаптопите, защото те са капан за шарани - 2 до 4 пъти повече пари от настолен компютър (понякога и много повече от 4 пъти), 4 пъти по-голяма готварска печка (имам предвид, че пече като готварска печка, дори и без да играеш игри :lol: ), при някои марки своеволията на производителя надминават и Микрошит по алчност (ASUS - виж офтопика).
Затова няма сила на света, която да ме накара да използвам лаптоп. Единственото ми използване на лаптоп се ограничава до това, когато ми донесат някой лаптоп за мигриране или за преинсталиране на говното и толкоз. По-скоро ще използвам телефона, отколкото лаптоп (което и правя всяко лято - качвам си някой сериал на телефона и през 2-те седмици далеч от цивилизацията си гледам моето). Съответно, като не ползвам лаптопи, няма как да ми се случват измислиците и недомислиците като тази простотия да влачиш прозорец без да държиш бутона на тъчпада натиснат.
Офтопик:
* Ако някой иска да разбере какво имам предвид под алчността на АСУС, да гледа това клипче, за да види първия и може би няма да е единствен лаптоп, чиято РАМ памет е заварена за дъното, за да не може да се ъпгрейдва:

Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

При мен, поради липса на място лаптопа е добро решение. Особено зимата, когато свалям всичко и спя долу, то няма място къде да седна. Като почна да си правя разсадите, като тази година, няма къде и да се храня. Една маса, два стола, дивана и това е. То аз моя го ползвам като настолен защото не го местя, не го нося (не че ходя някъде) .... абе за мен си е удобство, пък и аз игри не изграя. Трябва ми връзка със света и толкоз.
Вие имате много по-голями претенции и за това лаптоп не ви устройва, но всеки с нуждите си :)
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mouse
VIP
VIP
Обратна връзка:

Мнение от Mouse »

Така-а-а, намерих си темичката \:D/ Благодаря за идеята Мозо PDT_Love_18

Когато ви питах защо ми се свива леко екрана ми каза да чукна със скрол бутона. Днес беше свит, но не се оправи с това, а пак го разтягах с левия на мишока. Къде точно да позоционирам стрелката на мишката, за да се получи с натискането на средния бутон?
Плъхолюбител
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Снимай го това "ми е свит екранът", щото до ден днешен не разбирам за какво става дума 8-[

Ако е това, за което говорихме по-горе, всеки един прозорец има три бутона горе вдясно, в лентата. Натискаш на средния.
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”