Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Инсталиране на PhotoScape в Ubuntu Mate 24.04

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Re: Инсталиране на PhotoScape в Ubuntu Mate 24.04

Мнение от бат-начо »

Помня, че photoscape се пускаше без проблем с wine. Но не трябваше да е последната версия, ами еди коя си.
Прочетено: 12853 пъти
Селски, Начо Селски.
usmivka_ta
Регистриран

Мнение от usmivka_ta »

Mozo написа: Вто Окт 22, 2024 13:13 Калпав е тоя snap, при мен също не тръгва. Уж подготвяше Windows compatibility layer и след това нищо. Като го стартираш с:

Код за потвърждение: Избери целия код

snap run photoscape
показва:

Starting application..
и пак нищо.
Точно така. И при мен е същото.
usmivka_ta
Регистриран

Мнение от usmivka_ta »

beggginer написа: Вто Окт 22, 2024 13:16 @usmivka_ta не е при теб проблема. И при мен не върви, в Wayland. Виж в Xorg ли я пускаш?

(yad:48063): Gtk-WARNING **: 13:11:23.007: Theme parsing error: gtk.css:3748:23: 'font-feature-settings' is not a valid property name

(yad:48063): Gdk-WARNING **: 13:11:23.203: ../../../../../gdk/x11/gdkwindow-x11.c:5579 drawable is not a native X11 window

/snap/photoscape/68/bin/sommelier: line 180: 48062 Broken pipe             yes
     48063 Terminated              | yad --progress --title="Installing ${EXE_NAME}" --progress-text= --width=400 --center --no-buttons --auto-close --auto-kill --on-top --pulsate
Starting application..
А как да видя? Не разбирам нищо от кода, който си ми написал, за съжаление.
usmivka_ta
Регистриран

Мнение от usmivka_ta »

бат-начо написа: Вто Окт 22, 2024 14:09 Помня, че photoscape се пускаше без проблем с wine. Но не трябваше да е последната версия, ами еди коя си.
Нещо такова, но не зная как да го направя.

Още малко въпроси:
Коя друга програма е подобна на нея, със същите функции, като изключим GIMP
GIMP добре ли се държи като го инсталирам през App center

И този не е по темата: Как се дават 10 точки тук. На мен ми дава да оценя само с една :lol:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

usmivka_ta написа: Вто Окт 22, 2024 23:55 Още малко въпроси:
Коя друга програма е подобна на нея, със същите функции, като изключим GIMP
GIMP добре ли се държи като го инсталирам през App center
GIMP е чудесен и няма значение от къде ще го инсталираш, но е муден за бързи неща. Инсталирай Pinta или Kolourpaint, а защо не и двете. Напълно достатъчни са :thumbright:
usmivka_ta написа: Вто Окт 22, 2024 23:55 И този не е по темата: Как се дават 10 точки тук. На мен ми дава да оценя само с една :lol:
Зависи от тежестта на рейтинга - постове и време прекарано тук. Алгоритъмът е автоматичен и не зависи от теб :)
Изображение
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Въ крайна сметка козата си сака пръч. Нали знаете, с 18.04.6 съм.

Изображение

Не съм гледал github страницата на пича, но схванах, че инсталира wine в папката на програмата и в него пуска екесето. Малко тъпо, но това прави първоначално. Снимах тук таме по време на пускането, но не ми се занимава и тях да прикачвам.
А, да, с командата от стартера!
Селски, Начо Селски.
usmivka_ta
Регистриран

Мнение от usmivka_ta »

бат-начо написа: Сря Окт 23, 2024 17:20 Въ крайна сметка козата си сака пръч. Нали знаете, с 18.04.6 съм.

Изображение

Не съм гледал github страницата на пича, но схванах, че инсталира wine в папката на програмата и в него пуска екесето. Малко тъпо, но това прави първоначално. Снимах тук таме по време на пускането, но не ми се занимава и тях да прикачвам.
А, да, с командата от стартера!
Супер, все е нещо. Сега остава да разбера как да направя това, което каза O:)
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Аз на снапове по принцип имам малко доверие. Особено когато пускат Уйн игри или програми. Затова гледам тука https://www.playonlinux.com/es/app-4629-Photoscape.html и ти предлагам да си инсталираш playonlinux от софт-центъра и през него (плейОНлинукса) да си инсталираш photoscape-то, и то ще работи доказано.
А иначе - инсталирай pinta , ще забравиш за скапето.
Селски, Начо Селски.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

POL отдавна е зарязан. По-добре да се научи сам да борави с Wine или да използва Lutris, Bottles и подобните там хелпъри. Че дори и Steam клиента работи забележително добре.
Изображение
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

То и 3.7 щото е актуална версия на фотото.
Селски, Начо Селски.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

И това е вярно :lol: :lol: :lol:
Изображение
usmivka_ta
Регистриран

Мнение от usmivka_ta »

бат-начо написа: Сря Окт 23, 2024 21:10 Аз на снапове по принцип имам малко доверие. Особено когато пускат Уйн игри или програми. Затова гледам тука https://www.playonlinux.com/es/app-4629-Photoscape.html и ти предлагам да си инсталираш playonlinux от софт-центъра и през него (плейОНлинукса) да си инсталираш photoscape-то, и то ще работи доказано.
А иначе - инсталирай pinta , ще забравиш за скапето.
Инсталирах си PlayOnLinux през app center и при опит да инсталирам през него PhotoScape, дотук стигнах :roll:

Изображение

Ако не се появи картинката, казва, че се е сблъскал с критична грешка и ще преустанови инсталацията на PhotoScape

Иначе още вчера инсталирах Pinta и ще я пробвам при първа необходимост, но ме чопли да опитам да имам и PhotoScape O:)
Последно промяна от usmivka_ta на Чет Окт 24, 2024 15:03, променено общо 1 път.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Добреее, ще мъчим снапа. Въпреки че единствената разлика вероятно ще е версията на Виното във снапа.
Във терминал, изпълняваш всяка една команда последователно и изчакваш да приключи. Умишлено съм ги направил да трябва графично да въвеждаш парола.

cd

snap remove --purge photoscape

snap remove -r photoscape

snap refresh

snap install photoscape

sudo apt update

sudo apt install --reinstall yad zenity -y
И тука трябва да погледна каква е командата в стартера. Щото пиша от таблета. Но кога ще стане - днес, по някое е време ще е. Жена ми е "тиранин" щото освен пета имам и счупен прешлен на гърба, и ми мисли доброто, пък аз искам да съм финикиец. ;)
А пък точната команда може да я дадат и Мозо, и всеки писал че не му тръгва като снап.

Та, пуска се командата (и стискаме палци) и чакаме докато или се отвори прогрограмата с грешка и и даваме ОК, или излезе редът в терминала, че е приключил процеса. При второто стартиране (ако е първия, полу успешен случай) на същата команда би трябвало да "изгрее". А виж, utf-8 и на кирилица имена на папки са "много сладки". И на файлове, де.

П.П. Сега, като се замисля, аз YAD нямам, само zenity... Пък в терминала yad се вижда да се изпълнява, да показва напредъка...
Селски, Начо Селски.
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

env BAMF_DESKTOP_FILE_HINT=/var/lib/snapd/desktop/applications/photoscape_photoscape.desktop /snap/bin/photoscape %F
Това е командата, дето сработва и подкарва Скапето при мене. Дано проработи.

Въпреки че и класическото "снап рън блабла" прави при мен същото.

В Ментата има drawing, тука също може да го има.
Селски, Начо Селски.
usmivka_ta
Регистриран

Мнение от usmivka_ta »

бат-начо написа: Чет Окт 24, 2024 10:28 Добреее, ще мъчим снапа. Въпреки че единствената разлика вероятно ще е версията на Виното във снапа.
Във терминал, изпълняваш всяка една команда последователно и изчакваш да приключи. Умишлено съм ги направил да трябва графично да въвеждаш парола.

cd

snap remove --purge photoscape

snap remove -r photoscape

snap refresh

snap install photoscape

sudo apt update

sudo apt install --reinstall yad zenity -y
И тука трябва да погледна каква е командата в стартера. Щото пиша от таблета. Но кога ще стане - днес, по някое е време ще е. Жена ми е "тиранин" щото освен пета имам и счупен прешлен на гърба, и ми мисли доброто, пък аз искам да съм финикиец. ;)
А пък точната команда може да я дадат и Мозо, и всеки писал че не му тръгва като снап.

Та, пуска се командата (и стискаме палци) и чакаме докато или се отвори прогрограмата с грешка и и даваме ОК, или излезе редът в терминала, че е приключил процеса. При второто стартиране (ако е първия, полу успешен случай) на същата команда би трябвало да "изгрее". А виж, utf-8 и на кирилица имена на папки са "много сладки". И на файлове, де.

П.П. Сега, като се замисля, аз YAD нямам, само zenity... Пък в терминала yad се вижда да се изпълнява, да показва напредъка...
Добре, тук засече нещо:
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”