Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Проблем при буутване на флашка с Fedora Sileverblue  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Re: Проблем при буутване на флашка с Fedora Sileverblue

Мнение от wannaBe »

Щом от Steam са направили SteamOS имютабъл значи не е лошо :lol: :lol: :lol:
Прочетено: 3100 пъти
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Mozo написа: Пон Апр 14, 2025 10:38 Кое като се скапе?
Флашката. Тогава няма значение с какво е правена и какво има на нея. Тогава процедирам така - с нещо тежко и твърдо (за предпочитане желязно или каменно) прилагам ударна сила по нея. Засега са ми се скапали 2 - едната е откакто имам комп и може да не се брои, ама с другата се набутах - изкара година-две. И сега като се замисля - бях я дал на един колега и тя си беше имала вземане-даване с Уйн, пък и на чужд кон и сто тояги са малко.
Селски, Начо Селски.
wannaBe
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от wannaBe »

И да се скапе ще загубиш линукс исота, не едно а няколко, не е болка за умиране имхо
Най-лошото е когато разчиташ на нещо и то да се скапе когато ти трябва, ама това се случва със всякакъв хардуер
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Е, с ventoy няма да са само пингвини, ама в общия случай си прав. Отделно имам и файлове и папки там. И те са ми ценните.
Селски, Начо Селски.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

wannaBe написа: Пон Апр 14, 2025 13:30 Щом от Steam са направили SteamOS имютабъл значи не е лошо :lol: :lol: :lol:
Там целта е друга, защото е конзола и те имат определен модел, предоставят ти ОС като фърмуер.
бат-начо написа: Пон Апр 14, 2025 13:20 Зависи как са го решили. Но обикновено "баш ъпдейта" се случва при рестартиране/изключване и се губи много време. Може да са делта-обновявания, ама пак отнема маса време.
За друго говорим - направените промени отиват при ъпдейт и почваш отначало. Няма как да си го причиня :съгласен:
Изображение
Аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Mozo написа: Пон Апр 14, 2025 15:33 За друго говорим - направените промени отиват при ъпдейт и почваш отначало. Няма как да си го причиня :съгласен:
Е, то трябва да си краен мазохист да го ползваш за дома.
Но пък така оня който стои зад дистрото "поема целия огън за всичко", т.е. то е изключително и правилно настроено, съответно - би следвало и "да носи на бой" (в днешно време му викат загуба на пари) когато не е по реда си. Това разбира се, когато във няколкото съществуващи снимки си носи "лошата карма". Мммм не го вярвам да има "толкова корави пичове, дето да носят на бой", ама не съм и бизнесмен.
Селски, Начо Селски.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

бат-начо написа: Пон Апр 14, 2025 17:56 Е, то трябва да си краен мазохист да го ползваш за дома.
Именно, ама се превръща в мода и много народ го ползва без да разбира нищо и после плюе по Linux безпричинно.
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”