Имаш флашката с ventoy. На нея е вече образа на 11. Там слагаш rufus-порталка и жив Уйн. Стартираш от живия Уйн, навигираш до Руфус и го пускаш. Ще ти трябва друга флашка на която да запишеш. И това е.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Създаване на локален акаунт при Windows 11
Re: Създаване на локален акаунт при Windows 11
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

И всичкото това, за да инсталираш нормално ОС. Тея са абсолютно откачили...

- elementaryos
- Почетен член

Вчера ми се наложи да инсталирам на едно Lenovo ThinkPad E530c win11. Имам една флашка правена с rufus миналата година лятото. Ами работи си. Направена е с рестрикциите за акаунт и т.н. Инсталира се без проблем и след това се ъпдейтна до последна версия ( 25,2 май беше) без никакъв проблем. Е, времето за ъпдейтите беше по дълго, но какво от това. Явно все още работи. Като спре - не е като да няма варианти

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Ее, при старите билдове е ясно, че става. То тая простоия е от последния Windows 11 25H2. И имаме проблем, когато смотаният Windows не може да си намери контролера за диска дори и с драйвъри и тръгва само с тази версия (пак трябват драйвъри, но поне го вижда). Точно в такава ситуация попаднах и аз. За пробва само буутнах от Linux и виждаше всичо без да правя нищо. Доста са назад с материала от Редмънд, както винаги 

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Дааа, значи не само аз съм се натъквал на този проблем! Не че щях да го инсталирам, де, просто исках да проверя нещо в инсталацията, ама така и не стигнах дотам, защото нямаше драйвъри за контролера. При това за дъно модел на 2+ години и един от най-скъпите модели на АсРок. После разбрах, че изобщо за всички производители с чип Z790 изобщо нямало драйвъри, докато и Арч, и тестовата Мента 18.3 си намериха дисковете.
С други думи - компът ми готов за Уйн 11, ама Уйн 11 не е готов за моя комп. 
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Работи. Т.е. когато и твоите "шменти капели" няма да сработват, то и това тогава няма да работи. И, вероятно, някои ще се търсят други пътища (и ще намират). Поне докато напълно "отрежат" локалния акаунт. Тогава песента "Хей Зорин, здравей, здравей" ще я пеят повече. А пък братята дотогава ще пуснат в core-версията и настроено "безплатно" wine, пък ще вадят от друго пари.Mozo написа: Съб Яну 03, 2026 23:52 Ее, при старите билдове е ясно, че става. То тая простоия е от последния Windows 11 25H2.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Там няма ZorinOS Pro, за него говорехме. Една от малкото платени дистрибуции, но хората си я харесват
Как става с Ventoy, само пускам файла сред исотата ли?

- ExaFlop
- Редовен потребител

К'ви са тия сложнотии?! Веднъж като стигнеш до Windows PE, стартирай WinNTsetup, който си насипал на флашката и си ти. Зе пълна нирвана можеш да си направиш и unattend.xml и да нямаш грижи с цъкането Next >Next...
Кеф ти локален акаунт, кеф ти регионални настройки, кеф ти мноого други гъдели
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Все е сложно и иска яка занимавка. Засега ще инсталирам стар билд, ще си правя локален акаунт и ще ъпгрейдвам. когато се наложи де, за щастие скоро не се е налагало.

- ExaFlop
- Редовен потребител

Лесно като раз-два-три. Веднъж инсталирай по тази метода и никога няма да се завърнеш към стандартното инсталиране. Гарантирам. И съм го наблюдавал при използвали метода.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Трябва да започна да чета от нулата, а това ще отнеме цифра време. Предпочитам да си направя флашка с Rufus, една чавка е. Гледам, с Ventoy не става, защото отбягваш няколко пъти въпроса как става, та Rufus е най-лесното решение към момента явно