Днеска пак го инсталирах, за да видя дали това, което казваш е така. И е така, и не е така.Mozo написа: Чет Мар 05, 2026 00:16 Не е точно така, защото ти казваш - на Octopi не му работи това, това и това и затова направих еди-какво си. Което не е вярно, на octopi си му работи всичко. Иначе, разбира се, че ще ползваш каквото си искаш, просто не разправяй, че нещо не работи, когато то всъщност е напълно функционално. И последният му ъпдейт не е отпреди две години...
Колоните работят, обаче поведението му по подразбиране е да прати всички нови колони извън екрана и затова впечатлението е, че не работят. А просто трябвало да свиеш най-дългата колона, за да видиш останалите, които си добавил.
На иконката, където би трябвало да показва пакетите от АУР, при мен показва само тези от офиц. хранилище. Пише "8 пакета чакат за ъпдейт", а реално бяха малко повече заради тези в АУР. Липсата на иконата тип "извънземно" за АУР (в долната част на програмата) няма да я коментирам. Другата икона със зелено извънземно върху туулбара, чийто tooltip е "използвай trizen" - едва след като кликнах върху нея, пакетите от АУР се появиха. 'Начи, требе да цъкаш ръчно, за да разбереш откъде какво има за ъпдейтване. Което за мен е тъпо. Моето приложенийце изкарва всичко буквално с един клик - върху десктоп файла за стартирането на приложенийцето. Точно както ти обичаш - с един клик.
На бутона "инстал", който си показал по-горе, нѐма да цъкна, щот' му не'ам доверие - ако нещо откаже да се билдне и даде грешка, не се знае дали и къде ще я покаже, затова предпочитам да си ъпдейтвам през терминала.
Като цъкнеш на "Изглед" (мисля, че беше) и избереш "Инсталиран" (вместо стандартното "Всички"), би трябвало да скрие списъка със задържани пакети, а то не го прави. Което обезсмисля наличието на менюто "Изглед", след като част от него изобщо не работи.
В заключение: октоподът в по-голямата си част работи. Но не така, както очаквам или бих искал да работи. 90% от функциите му са ми ненужни. Това, което ми трябва като информация е в меоето "гардже".