Абе да ползва Wine, Cedega, Virtual Box or whatever..
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Инсталиране на програми
Re: Инсталиране на програми
Въобще не съм гледал какво пише.
Прочетено: 573 пъти
OK, разбрах ви но първо нямам абсолютно никаква заинтересованост от игри за Linux, a за администриране на база данни и web-hosting , второ ако исках да цъкам игрички ще си взема конзола а не PC за целта. В момента навлизам в материята свързана с ''clouds", защото работата ми го изисква и ако ще се впускам в Linux Server ще бъде през VMware.
Смятай какви хора стават администратори. 
- cleaver
- Ентусиаст

- Обратна връзка:
За облаци ще ти трябва нещо много повече от VMware - ще трябва да изградиш клъстърна инфраструктура. Ще ти трябва да попрочетеш за DRBD, Corosync, Pacemaker и други сървиси, които се използват при изграждане на клъстъри под Линукс.Porthos написа:OK, разбрах ви но първо нямам абсолютно никаква заинтересованост от игри за Linux, a за администриране на база данни и web-hosting , второ ако исках да цъкам игрички ще си взема конзола а не PC за целта. В момента навлизам в материята свързана с ''clouds", защото работата ми го изисква и ако ще се впускам в Linux Server ще бъде през VMware.
http://www.elastix.org/en/component/kun ... tears.html
Redhat Cluster Suite също е добро решение.
Redhat Cluster Suite Introduction
Също ти препоръчвам да оставиш VMware и да използваш KVM (Kernel-based virtual machine) за хипервайзър при виртуализацията. Работи стабилно, изполвам го отдавна и нямам никакви проблеми с него. Откакто вкараха KSM (Kernel Samepage Merging) се справя доста по-добре и с менажирането на RAM паметта. Има и готино тулче (virt manager) за управление на виртуалките през Gnome.
KVM Howtos
Може и Xen-базирана виртуализация да използваш, в последните версии на Линукс ядрото вкараха напълно native поддръжката за Xen хипервайзър.
http://blogs.oracle.com/wim/entry/linux ... ns_all_the
Във всеки случай, като гледам на какво ниво си, ще трябва да седнеш и да четеш много, особено за клъстърите.
Виж и тоя линк:
Openstack
И тук прочети:
http://docs.openstack.org/
Забравих да добавя това:
OpenHA Documentation
"cleaver" много ти благодаря за инфото, беше пределно ичерпателен. Такива хора дай Боже в повече по БГ блоговете, че ми омръзна от хейтъри и тролове и дървени философи. Напълно си прав че съм нов в сферата на клъстърите и ще използвам максимално информацията, предоставена ми от теб!
Недей да плачеш, мускетарю. Никой не е длъжен да ти сервира материята на тепсия. Както вече ти каза cleaver, трябва повече четене и по-малко питане.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Проблем с grub след инсталиране на Arch Linux
от ArchEnemy » Чет Май 14, 2026 09:10 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 5 Отговори
- 76 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Съб Май 16, 2026 00:19
-