Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Инсталиране на програми

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Re: Инсталиране на програми

Мнение от beggginer »

Въобще не съм гледал какво пише. :lol:

Абе да ползва Wine, Cedega, Virtual Box or whatever.. :lol:
Прочетено: 573 пъти
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа: Съб Яну 21, 2023 12:28 Знам какво правя.
Porthos
Регистриран

Мнение от Porthos »

OK, разбрах ви но първо нямам абсолютно никаква заинтересованост от игри за Linux, a за администриране на база данни и web-hosting , второ ако исках да цъкам игрички ще си взема конзола а не PC за целта. В момента навлизам в материята свързана с ''clouds", защото работата ми го изисква и ако ще се впускам в Linux Server ще бъде през VMware.
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Смятай какви хора стават администратори. #-o
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Всеки тръгва отнякъде, Беги, недей така :thumbright:
Изображение
Аватар
cleaver
Ентусиаст
Ентусиаст
Обратна връзка:

Мнение от cleaver »

Porthos написа:OK, разбрах ви но първо нямам абсолютно никаква заинтересованост от игри за Linux, a за администриране на база данни и web-hosting , второ ако исках да цъкам игрички ще си взема конзола а не PC за целта. В момента навлизам в материята свързана с ''clouds", защото работата ми го изисква и ако ще се впускам в Linux Server ще бъде през VMware.
За облаци ще ти трябва нещо много повече от VMware - ще трябва да изградиш клъстърна инфраструктура. Ще ти трябва да попрочетеш за DRBD, Corosync, Pacemaker и други сървиси, които се използват при изграждане на клъстъри под Линукс.
http://www.elastix.org/en/component/kun ... tears.html

Redhat Cluster Suite също е добро решение.
Redhat Cluster Suite Introduction

Също ти препоръчвам да оставиш VMware и да използваш KVM (Kernel-based virtual machine) за хипервайзър при виртуализацията. Работи стабилно, изполвам го отдавна и нямам никакви проблеми с него. Откакто вкараха KSM (Kernel Samepage Merging) се справя доста по-добре и с менажирането на RAM паметта. Има и готино тулче (virt manager) за управление на виртуалките през Gnome.

KVM Howtos

Може и Xen-базирана виртуализация да използваш, в последните версии на Линукс ядрото вкараха напълно native поддръжката за Xen хипервайзър.

http://blogs.oracle.com/wim/entry/linux ... ns_all_the

Във всеки случай, като гледам на какво ниво си, ще трябва да седнеш и да четеш много, особено за клъстърите.

Виж и тоя линк:
Openstack

И тук прочети:
http://docs.openstack.org/

Забравих да добавя това:
OpenHA Documentation
Porthos
Регистриран

Мнение от Porthos »

"cleaver" много ти благодаря за инфото, беше пределно ичерпателен. Такива хора дай Боже в повече по БГ блоговете, че ми омръзна от хейтъри и тролове и дървени философи. Напълно си прав че съм нов в сферата на клъстърите и ще използвам максимално информацията, предоставена ми от теб!
Аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Недей да плачеш, мускетарю. Никой не е длъжен да ти сервира материята на тепсия. Както вече ти каза cleaver, трябва повече четене и по-малко питане.
Изображение
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”