razorramon написа:Абе аз не споря дали става или не.Сигурно има начин но е безмислено да го търся, след като едни прости драйвери счупиха цялата операционна система. Аз просто исках да поиграя Warhammer.
Това дори няма да го коментирам.
Кой все пак пише затворените драйвери? Производителите на хардуера!
Mint само го инсталирам на лаптопи... по изрично желание на клиенти (този месец два и с единия банкират т.е. използват електронен подпис, а това каква недомислица е...

). При това НАИСТИНА измислени в хардуерно отношение лаптопи, дето да се чудиш как са успели да окастрят чак толкова всичко и то все пак някак да работи. Нямам абсолютно никакъв опит в него и никакви проблеми - в смисъл на Nvidia карти. Intel си имат добра поддръжка). Но драйверите на AMD могат да счупят ВСИЧКО, включително Windows, хем за него поддръжката им е основна, при това достатъчно често го правят. И тогава какво се прави под Windows 10? след като Shift + Restart пак води до смъртоносни екрани?
Докато ако в линукс оплескаш нещо, просто от конзола (която винаги работи) триеш xorg.conf и... следващият рестарт изгрява с драйвера по подразбиране и поне при мен така се оправяше в миналото, когато се опитвах да изкарам нещо повече от античната си Nvidia и за целта да използвам неподходящ драйвер. А ако се разбира (а аз не разбирам – не съм стигнал по-далеч от FreeBSD) може в конзола да се направи необходимото.
От AMD знаят за проблемите и не случайно са започнали някаква кампания в тази посока, но новостите уви ще засегнат само новите видеокарти... както обикновено. За старите... жалко. Няма да давам съвети, защото само мога да объркам повече (такива видеокарти целенасочено не съм имал и няма да имам у-нас, че и на служебните компютри, въпреки че съм фен на AMD), но тук имаше подробни теми как се инсталират AMD драйвери (уви не е по този начин до колкото помня).

Ако не се намират, трябва само да се изчака да пише някой, който знае повечко по въпроса.