Доста колеги го използват за сметка на чистия GNU/Linux, но това е реалността.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Как да инсталирам Linux и Windows на един компютър
Re: Как да инсталирам Linux и Windows на един компютър
Колкото и да не харесвам лично WSL, @tmp_ZMx2fK6aL4 е прав в случая. Този инструмент подкарва игри и софтуер за Linux с някои условности, които не искам да ги споменавам. Само ще спомена Hyper-V и приключвам
Прочетено: 31095 пъти
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Няма такова нещо, то си Е Linux и си работи прекрасно с това, с което работиш и ти.Валсо написа: Пон Юни 19, 2023 02:23sh е само първият етап на опаковането. След това има още едно опаковане, чийто формат само линукс може да отвори. И ако се направиш на хитър да му смениш разширението на каквото и да било друго, ядеш дървото, защото изписва, че архивът е повреден.Mozo написа: Пон Юни 19, 2023 00:15 WSL вече подкарва цели игри, та един .sh ли няма да може да отвори![]()
![]()
За жалост е така. Доста народ закрепостиха с тоя WSL, но то все пак си е и до човек. Когато си тъп, ще си ползваш Говното и това е...Shaker написа: Пон Юни 19, 2023 08:59 Колкото и да не харесвам лично WSL, @tmp_ZMx2fK6aL4 е прав в случая. Този инструмент подкарва игри и софтуер за Linux с някои условности, които не искам да ги споменавам. Само ще спомена Hyper-V и приключвам![]()

- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран

Чак закрепостени - не. Може даже да има обратен ефект - пробвалите WSL да вземат да рипнат да пробват и нормален Линукс.Mozo написа: Пон Юни 19, 2023 11:24 Доста народ закрепостиха с тоя WSL, но то все пак си е и до човек.
Hardware: Windows 11 Incompatible Certified!
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Докато ползвах dual boot с 10-ка, веднъж го пробвах тоя WSL. Бледо копие на Линукс, нищо общо нямат. Не можа даже и колорпейнт да подкара. 
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Ммм и на кой от вградените му линукси искаше да пуснеш колорпайнта?
И щом ти не си можал - и питащия ще има зор.
Но пък може и да му е по-лесно, не го знаем как се оправя.
И щом ти не си можал - и питащия ще има зор.
Но пък може и да му е по-лесно, не го знаем как се оправя.
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Иба ли го? Отворих WSL в PowerShell според инструкциите и понеже ме мързеше да рестартирам до линукс, реших да подкарам колорпейнт бинарите, свалени от официалното репо на арч. И онова изплю 1000 грешки, така че все пак ребуутнах до линукс. 
https://t.me/linuxtalkbg
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Не съм видял досега, но обратното го виждам постоянноtmp_ZMx2fK6aL4 написа: Пон Юни 19, 2023 17:24Чак закрепостени - не. Може даже да има обратен ефект - пробвалите WSL да вземат да рипнат да пробват и нормален Линукс.Mozo написа: Пон Юни 19, 2023 11:24 Доста народ закрепостиха с тоя WSL, но то все пак си е и до човек.![]()
Дръпнаха изключително много, не си прави грешни изводи от зората на WSL. Както казах, вече можеш дори и игри да играеш. И това не е бледо копие на Linux, то Е Linux.Валсо написа: Пон Юни 19, 2023 19:48 Докато ползвах dual boot с 10-ка, веднъж го пробвах тоя WSL. Бледо копие на Линукс, нищо общо нямат. Не можа даже и колорпейнт да подкара.![]()

Здравейте, отдавна не съм влизал, та реших да видя как я карате. От скоро имам нова щайга( на черешата съм). Сложил съм един Джам 11, ама искам и да сложа некой Линукс. Едно време, на лаптопа беше лесно. Сега диска е GPT. Пробва няколко версии, обаче плюят грешки, обикновенно след избирането на празния дял, който съм заделил. Има ли нещо специфично при инсталирането с тази UEFI-GPT система?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Пробвах няколко версии не ни говори нищо - няколко версии на какво?
Няма нищо специфично, инсталаторите си правят всичко автоматично. Загасил ли си бозата напълно (не само Shut Down)? Имам 5 операционни системи, едната от които е Недоразумение 11 и се пуска веднъж в годината за някой репак инсталатор, който на нищо друго не тръгва и нямам проблеми, никакви
Какви са грешките?
Няма нищо специфично, инсталаторите си правят всичко автоматично. Загасил ли си бозата напълно (не само Shut Down)? Имам 5 операционни системи, едната от които е Недоразумение 11 и се пуска веднъж в годината за някой репак инсталатор, който на нищо друго не тръгва и нямам проблеми, никакви
Какви са грешките?

- Mouse
- VIP

- Обратна връзка:
Мозо, ти си цар на подобни нещаMozo написа: Нед Дек 15, 2024 18:04 Пробвах няколко версии не ни говори нищо - няколко версии на какво?
Какви са грешките?
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Тук нямаме предвид виртуални машини, а инсталирани няколко операционни системи директно на компютъра, ако мога така да се изразя, за да ме разберешMouse написа: Нед Дек 15, 2024 18:22Мозо, ти си цар на подобни нещаMozo написа: Нед Дек 15, 2024 18:04 Пробвах няколко версии не ни говори нищо - няколко версии на какво?
Какви са грешките?![]()
Още си имам виртуалния уиндоус 7-ца, въпреки че не съм влизала от три години в него. Би трябвало да е си там.

Успях да сложа ментата. Интерсното е, че като рестартирам в GRUb излиза Linux Mint, а под него пише Windows boot manager. След малко ще прикача скрийншот с новата система.

Така де, ама преди, на лаптопа като сложех 10 и линукс, ми изписваше Linux Mint, а под него даваше Windows 10. Да не е нещо свързано с boot menu-то в UEFI -то??
Инсталирал си го в EFI mode и имаш два буут мениджъра вътре, включително Windows-кия и затова ти го показва. Ако имаш EFI\Microsoft е нормално. Ей тук има решение как да го махнеш, но реално не е добра идея, защото Windows при ъпдейт през SFC и DISM ще си го възстанови и ще ти затрие GRUB за назидание.
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=241454
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=241454
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Само един от трима готов да защити демокрацията, един от пет ще е доброволец във война (Графики)
от Mozo » Чет Ное 06, 2025 12:11 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 173 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Ное 06, 2025 12:11
-
-
- 11 Отговори
- 77 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Апр 30, 2026 11:39