Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Гоблени

Споделен проблем - половин проблем.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Rebba
Академик
Академик
Обратна връзка:

Re: Гоблени

Мнение от Rebba »

rosi_vesko написа:Имам предвид да си избера конците -дали с DMc или с други,това ще реша в магазина на място!А за кошничката си спомням какво ми писа,но можеш да си сигурна в едно-ще шия с гобленов бод,нещо кръсчетата не ми пасват :booty: !
Роси-веско, чакам да кажеш готова ли си с комплектовката и как ти се струва :salute:
Прочетено: 14854 пъти
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Rebba
Академик
Академик
Обратна връзка:

Мнение от Rebba »

abadonka написа:Моля ви,кажете ми нещо за конците "Ариадна",до нас ги продават,на фирма Милена Стил.Ших със "Pupets" на същата фирма и няма да повторя,има ли шанс тези да стават?
Ами от египетски памук са http://www.milenastyle.com/catalog/cata ... p/cPath/51, по-евтини от ДМЦ, Анхор. Сходна цена с Пъпетс. Какво да кажа, всеки си харесва различни марки конци. Ето за пъпетса казах, че не ми допадат, Цвете казва, че тя ги харесва. Има привърженици само на ДМЦ и отричат всички други марки конци. Някои се страхуват да не избелеят по-евтините конци /не съм живяла толкова, за да мога да кажа/. Според мен имат блясък, но са като бройка по-малко от ДМЦ напр., следователно 1 цвят на ДМЦ отговаря на 2 на Ариадна. Ето сега ще шия това момиченце по-горе с каквото ми е останало от други гоблени, в т.ч. ариадна. Имам малки притеснения, защото ще шия лице. Лица се шият по-добре с конци с по-голяма цветова гама. Така, че ти трябва да си прецениш сама колко искаш да вложиш като средства - конци, панама, после рамка и т.н. Кой ти допадат най-много. Предлагам ти да ги пробваш всички и да решиш сама. Аз поне това правя последните месеци. И винаги си спомням как преди години ших гоблен от неизвестна фирма, без да пише какви са конците. Бяха невероятно плътни и лъскави, но си останаха неизвестни и до днес.
Също, ако комплектоваш сама можеш да смесваш видовете конци, напр. съм с добро впечатление от микс между: ДМЦ-Анхор, ДМЦ-Ариадна.
Изображение
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
Аватар
Rebba
Академик
Академик
Обратна връзка:

Мнение от Rebba »

http://homepage.mac.com/cfitzgerald/Needle/ - видове интересни бодове с описание. Прибавих ги на 1 стр.
Аватар
cvete_78
Цветна усмивка
Цветна усмивка

Мнение от cvete_78 »

Rebba написа: Цвете, тази ли майчина прегръдка Изображение или има 2 кончета :-k
За картините/гоблени на майстора не казах. И на мен много ми допадат и обмислям един ден да ушия някоя или пък от бг къщите. Ето, че обмена на инфо помага, не знаех, че "Невестата" мъчи толкова 8-[
Да точно тази е моята прегръдка.Реб да ти акжа с каквото и от българските да се захванеш няма да ти е лесно.Българите са известни с изплзването на доста широка цветова гама.И къща ще се боде трудно ,но си заслужава да притежаваш"Стария Пловдив"или "Изглед от Мелник","Рилския манастир "изобщо няма да го коментирам.
Защо е толкова трудно просто да се обичаме?Изображение
Живите затварят очите на мъртвите,а мъртвите отварят очите на живите./Й.Радичков/
Изображение
Аватар
abadonka
Ветеран
Ветеран
Обратна връзка:

Мнение от abadonka »

Благодаря ти,Ребба!Видях сладки котенца с "Ариадна",направо комплектовани,май ще ги пробвам. :усмивка1:
Аватар
Rebba
Академик
Академик
Обратна връзка:

Мнение от Rebba »

cvete_78 написа:
Rebba написа: Цвете, тази ли майчина прегръдка Изображение или има 2 кончета :-k
За картините/гоблени на майстора не казах. И на мен много ми допадат и обмислям един ден да ушия някоя или пък от бг къщите. Ето, че обмена на инфо помага, не знаех, че "Невестата" мъчи толкова 8-[
Да точно тази е моята прегръдка.Реб да ти акжа с каквото и от българските да се захванеш няма да ти е лесно.Българите са известни с изплзването на доста широка цветова гама.И къща ще се боде трудно ,но си заслужава да притежаваш"Стария Пловдив"или "Изглед от Мелник","Рилския манастир "изобщо няма да го коментирам.
Ти вече сподели за ръкава на невестата :tard: Но пък когато има повече цветове мисля става по-контрасно. Кораба, който мъча е с малко цветове ииии .... абе ще го видите и него :p
Аватар
fetus
Почетен член
Почетен член

Мнение от fetus »

Rebba написа:Фетус, ти нещо не казваш шиеш ли в момента? Гледай всеки си каза :toothy10:
Нищо не шия , не съм в кондиция.Даже не ми се и пише.
Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...
Изображение
rosi_vesko
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от rosi_vesko »

:вълна/ура: Набрах конците за кошничката и го почвам!
"Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му."
http://vbox7.com/play:abfa319b&ef=1
Аватар
fetus
Почетен член
Почетен член

Мнение от fetus »

rosi_vesko написа::вълна/ура: Набрах конците за кошничката и го почвам!
Свърза ли се с Миленастил ? :-k
Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...
Изображение
rosi_vesko
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от rosi_vesko »

Не съм се обаждала,защото намерих книжарница в която мога да си поръчам гоблен по каталога \:D/ .Доставката е за около седмица. Това ме устройва!
"Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му."
Аватар
Rebba
Академик
Академик
Обратна връзка:

Мнение от Rebba »

Фетус, къде е положителното мислене 8-[ Ще взема да ти препоръчам още един филм :разбих се:
Роси-веско, какви конци взе? Нали на бяла, неразграфена ще шиеш?
Вчера ших кораба и се оказа, че шия на друго място и разшивах :toothy10:
rosi_vesko
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от rosi_vesko »

Взех ДМС конци,исках да шия на такава панама,но Веско каза че го иска с фон :sad: -иначе това не било гоблен :evil: !
Аватар
Rebba
Академик
Академик
Обратна връзка:

Мнение от Rebba »

Дааа, сега като казваш аз пропуснах бледо синия фон :idea: Бях забравила. Точно тогава исках да шия гоблен, който не е квадрат/правоъгълник. Успешно шиене и да го покажеш :)
Още се сещам, че тъй като схемата е цветна, но някои цветове нямат знак, а само цвят и има сходни си ги номерирах 1,2,3 и т.н. в самата схема да не объркам цвят.
rosi_vesko
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от rosi_vesko »

Благодаря за идеята!Тъкмо се чудех как да се справя с този проблем :така да бъде:!
Аватар
Rebba
Академик
Академик
Обратна връзка:

Мнение от Rebba »

Гаднички са малко тези схеми. Гледам да ги избягвам, но не всичко намирам със знаци. Днес лунувам /умряла от глад/ и шия. Така се концентрирам в/у гоблена, а не глада :mrgreen:
Нова тема Публикувай отговор

Обратно към “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”