Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Препоръчваме Ви

Доктор Бентън да се яви в операционната!
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Препоръчваме Ви

Мнение от Mozo »

Лично на мен, много ми хареса :съгласен: .
Прочетено: 41708 пъти
Изображение
Ivan0v
Машина
Машина

Мнение от Ivan0v »

15) Bachelor Party 2: The Last Temptation / Ергенско парти 2: Последно изкушение
Изображение
## Режисьор : Джеймс Раян

## В ролите : Сара Фостър, Дани Джейкъпс, Еманюел Вогияр, Керън Гордън, Андрю Ладерсън, Чей Сантини, Сандра Селинг, Харланд Уилямс

## IMDB : Линк към IMDB

## Оценка в IMDB : 5.2/10 (260 votes)

## Държава : САЩ

## Година : 2008

## Времетраене : 104 минути

## Жанр : Комедия

## Релийзът е на група : ViSiT

## Субтитри : В торента, благодарение на mstancho и subs.sab.bz

## Резюме : Преди всяка сватба има една нощ, която никога не се забравя!

Рон е готов да се задоми и да се ожени за прекрасната жена, но първо трябва да оцелее по времето на своето лудо ергенско парти, което ще го отведе в свят и приключения за които не си е и представял.Заедно със своите най-добри приятели по чашка, Рон ще отпразнува така, както никога преди, а стриптизьорките, хубавите момичета, баровете, количеството алкохол и балоните ще са най-малкото, което може да стане причина за това да няма сватба и Рон да загуби любимата си.
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка

Мнение от Kotkata68 »

16) Rain Man / Рейнман (1988)

Изображение

Режисьор : Бари Левинсън

В ролите : Том Круз, Дъстин Хофман, Валерия Голино, Майкъл Д.Робъртс, Бони Хънт, Ким Робилард, Бет Грант

IMDB : Линк към IMDB

Държава : САЩ

Година : 1988

Времетраене : 133 минути

Резюме : “Баща ми цял живот ми е натяквал какво ли не”, оплаква се Чарли Бабит (Том Круз) - безчувствен, егоцентричен млад търговец, който чувства, че е бил излъган за наследството от 3 милиона долара, което така е очаквал. Оказал се само с безценната розова градина и с един буик, модел 1949 година, Чарли скоро открива още една изненада - че има брат, за чието съществуване никога не е и подозирал. Спечелилото “Оскар” изпълнение на Дъстин Хофман на ролята на Реймънд - гений, страдащ от аутизъм, живеещ в свой собствен, изолиран свят, е може би едно от върховите постижения в кариерата му. Чарли намира Реймънд в клиника и буквално го отвлича, опитвайки се да си присвои неговия дял от семейното наследство. Това, което започва като неволно пътуване из страната се превръща в мистична одисея на любовта и себеоткриването. Реймънд успява да преобрази Чарли, който намира сили да надрасне своите предразсъдъци.

Награди и номинации:

4 награди "Оскар"'88 - за най-добър филм, главна мъжка роля на Дъстин Хофман, режисура и оригинален сценарий

4 номинации за "Оскар" - за операторско майсторство, монтаж, оригинална музика и сценография

2 награди "Златен глобус"'88 - за най-добра драма и главна мъжка драматична роля на Дъстин Хофман

2 номинации за "Златен глобус" - за режисура и сценарий

3 номинации за Наградите на Британската академия - за мъжка роля на Дъстин Хофман, оригинален сценарий и монтаж

Награда от Режисьорската гилдия на Америка

Награда от Американското общество на филмовите монтажисти

Номинация от Американското общество на операторите

"Златна мечка" - Берлин'89

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Аватар
machine_shot
ни чул, ни видял
ни чул, ни видял

Мнение от machine_shot »

mitashki1975 написа:ок ти кога имаш време да гледаш толкова филми?
Миташки аз лично имам колекция от скромните 123 филма :).По-специално тези,който най-много са ми харесали , тях съм си запазил.А колко тъпи са изгледани..И предполагам има и по-големи ''Киномани'' от мене :mrgreen:
" С една ръка държа Вашата снимка, а с другата си мисля за Вас..."
gadabout
Ветеран
Ветеран
Обратна връзка:

Мнение от gadabout »

17)The Bucket List

Изображение

Резюме :
Приключенска сага за двама души на прага на смъртта. Корпоративният милиардер Едуард Коул в ролята (Джак Никълсън) и работникът механик Картър Чембърс в ролята (Морган Фрийман) са от различни светове. Кръстопътят на живота ги среща и съдбите им се пресичат. Те споделят една болнична стая и окриват две общи неща, които ги сближават: желанието да изживеят останалото им време, така както винаги са искали и неосъзнатата нужда да се примирят с това което са преди да хвърлят топа. Заедно те предприемат пътуване, сприятеляват се и се научават да живеят пълноценно. Всяко приключение е нова проверка за техния списък от последни желания, изпълнена с прозрение и хумор...

Предполагах, че ще е добър, но той се оказа много добър. Горещо препоръвам, много зареждащ и силен филм. А и все пак, Джак Никълсън, Морган Фрийман... все големи любимци.

Вижте го и ми се иска да прочета коментарите ви.
Аватар
Rebba
Академик
Академик
Обратна връзка:

Мнение от Rebba »

Гледах го, готин е :cheers:
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Rebba
Академик
Академик
Обратна връзка:

Мнение от Rebba »

18) Последната мисия
Изображение
Режисьор: Джулио Басе

В ролите: Даниеле Лиоти, Долф Лундгрен, Моника Круз, Христо Шопов, Христо Живков, Макс фон Сюдов, Ф. Мъри Ейбрахам, Орнела Мути

IMDB: Линк към IMDB

Държава: Италия, Испания, България, САЩ

Година: 2007

Резюме: Броени дни след разпятието на Иисус от Назарет. Слуховете, че Той е възкръснал, сега вдъхват кураж у мнозина да негодуват срещу ботуша на Римската империя. Йерусалим кипи от противоречия. Римският император Тиберий (Макс фон Сюдов) привиква от север образования и находчив трибун Тит Валерий Таврус (Даниеле Лиоти) и го изпраща да провери слуховете за възкресението. Докато разследва, трибунът се запознава с красивата млада еврейка Тавита (Моника Круз) и се забърква в сложна плетеница от вярвания и интриги. По някаква необяснима причина управителят на префектура Юдея Пилат Понтийски (Христо Шопов) възпрепятства неговото разследване.

В една поробена земя, докосната от вяра и надежда, гордият римски герой Таврос се въвлича дълбоко в тайните на любовта, честта и духовното проникновение. Там той открива тайни и среща хора, които са достатъчно силни, за да пречупят и най-твърдото сърце и да възкресят истината в империята.
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
gadabout
Ветеран
Ветеран
Обратна връзка:

Мнение от gadabout »

Не знам защо това ^ ми напомня за излезлия неотдавна "IX легион" (май така се казваше), който е един от най-малоумните филми на историческа/легендарна тематика евър мейд.
Аватар
Rebba
Академик
Академик
Обратна връзка:

Мнение от Rebba »

Не знам.
Аватар
Rebba
Академик
Академик
Обратна връзка:

Мнение от Rebba »

Препоръчвам ви този филм, наситен с невероятна чувственост. Също така и книгата по която е направен: “Като гореща вода за шоколад” - Лаура Ескивел
19) Como Agua Para Chocolate / Като гореща вода за шоколад (1992)
Мексиканският режисьор Алфонсо Арау намери рецептата за успеха с това буквално вкусно съчетание между магически реализъм и ароматен романтизъм. Заснет по романа на тогавашната му съпруга Лаура Ескивел, “Като гореща вода за шоколад” разкрива необичайните последствия от любовна връзка, осуетена от старомодните мексикански предразсъдъци и обичаи. Като най-малка от дъщерите в своето семейство, Тита (Луми Кавасос) трябва да се отрече от любовта си и да остане завинаги неомъжена, само за да може да се посвети напълно на грижи за майка си. Но потиснатата страст на Тита намира израз в нейните неподражаеми готварски умения – всеки, който вкуси от чувствените й гозби, се оказва запленен от еротична омая. Изкусната операторска работа (един от операторите е Емануел Лубецки, прочул се по-късно с визията си във филмите на Тим Бъртън и Алфонсо Куарон) разкрива свят, величествено променен от магията на храната и желанието. Завладяващ и пленителен, “Като гореща вода за шоколад” е възхитителна приказка, която дължи много както на Федерика Гарсия Лорка, така и на “Ромео и Жулиета”.

2 награди в Токио ‘92 – за най-добра актриса на Луми Кавасос и артистичен принос на операторите
8 награди “Ариел” ‘92 (мексиканският “Оскар”) - за най-добър филм, режисура, актриса на Регина Торне, актьор на Марио Иван Мартинес, поддържаща актриса на Клодет Майе, сценарий, операторско майсторство и сценография
Номинации за “Златен глобус”, БАФТА и “Независим дух” за чуждоезичен филм
Номинация за “Гоя” за испаноезичен чуждестранен филм

Изображение
Аватар
roki
Пристрастéн
Пристрастéн
Обратна връзка:

Мнение от roki »

20)The Spiderwick Chronicles
Изображение

## Режисьор : Марк Уотърс

## В ролите : Сара Болджър, Фреди Хаймор, Мери-Луис Паркър, Дейвид Стрейтърн, Сет Роуджен, Ник Нолти, Мартин Шорт

## Държава : САЩ

## Година : 2008

## Времетраене : 98 минути

## Резюме : След като се преместват в западналото имения Спайдеруик, близнаците Джаред и Симон, заедно със сестра си Малори скоро откриват себе си в алтернативен свят, населяван от феи и други чудати създания.

## Субтитри : Има
nekrogiant
Ветеран
Ветеран

Мнение от nekrogiant »

Препоръчвам ви един стар сръбски сериал-Горещ Вятър.
Ето ви оценка за него в световната база данни

http://www.imdb.com/title/tt0191747/
All for one and one for all,
We sold our souls to the gods of Rock and Roll.
Born to lose - live to win,
Let them read the message on your skin.
tolostoi
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от tolostoi »

Стара класика, ще плачете :salute:

21)Магнолия

http://www.imdb.com/title/tt0175880/

Изображение

Доста звзди участват, още преди да са сънували оскарите си :mrgreen:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Така и не успях да го гледам този филм. Сега ще наваксам - благодаря ти :съгласен: .
Изображение
mivaros
Ентусиаст
Ентусиаст

Мнение от mivaros »

22) Vidocq (2001)

Изображение

## Режисьор : Pitof

## В ролите : Gerard Depardieu,Guillaume Canet, Ines Sastre, Andre Dussollier, Edith Scob, Moussa Maaskri, Jean-Pierre Gos, Isabelle Renauld ...

## Държава : France

## Година : 2001

## Времетраене : 93

## Жанр: Криминален / Драма / Трилър / Екшън / Фентъзи / Мистерия

## Резюме : Париж. 1830-та година. В сърцето на града Видок , известен следовател, изчезва след няколко месечно преследване на убиеца наречен Алхимика. Младият биограф на Видок , Етиен Буасе, решава да отмъсти и започва разследване..
Нова тема Публикувай отговор

Обратно към “Филми”