Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Сливенски Балкан
- hrisito
- Доктор

Re: Сливенски Балкан
Офтопик:
На сърцето не можеш да заповядаш-то само си сервира вино и отрова, само си пали клада и си гори на нея !

- hrisito
- Доктор

из гората?!golden-fox написа:споко,те сами ще ви намерят![]()
На сърцето не можеш да заповядаш-то само си сервира вино и отрова, само си пали клада и си гори на нея !

- videania
- Доктор

hrisito написа:golden-fox написа:споко,те сами ще ви намерят![]()
Преди години "из гората" имаше много "батковци"....(там ходеха на спортна подготовка и адаптация-футболни отбори,спортисти и др.)hrisito написа:из гората?!
За мен Сливенския балкан или т.н. "Сини камъни" имат особено значение.Не само за това,че обичам планината,но защото съм била няколко пъти там,направила съм прекрасни излети и разходки,видяла съм красотата им,ОБИКНАЛА СЪМ ГИ.
Първото нещо,което прави впечатление е,че планинската верига издигнала се над Сливен, наистина е СИНЯ . Приближавайки я,попадаш във вилна зоничка,която има много дървени постройки или масив в комбинация с дърво в островърх алпийски стил .Тук е и хотелът,който Лечков построи в модерен стил с всички удобства и екстри след незабравимото световно първенство,в което се класирахме на 3-то място.(няколко години след построяването на хотела,Лечков стана кмет на Сливен).Стига се до открит двуседалков лифт.В дясно от него,се намира красива сграда,строена от времето на Тодор Живков за резиденция,но не одобрена,поради лошо стратегическо местоположение-вижда се от всички страни и височини...След 1989 г. стана хотелски комплекс,прохладен през лятото,добре отоплен зимата,удобен ,с чудесна кухня и елегантно ресторантче.Сега не зная какъв й е статута и категорията.
Та стигнахме до лифта.В краката ти е невероятната красота на Сливенския балкан,гори,ждрела на полупресъхнали рекички,криволичещи пътеки и алеи,покрай които растат диви малини и ягоди,поляни осеяни с цветя,скали с причудливи форми...На Карандила(на върха) има хотел,ресторант,чайна.Там има някакъв паметник(не помня чий е),към който води прекрасна алея от хотела.Има спортни игрища и кътчета за отмора и спорт.
В лявата страна на Сините камъни (застанал с лице към тях) се намираше комплекса Св-Георги-там имаше ресторантче с отделни сепарета(стаички) на различни нива,прекрасна лятна градина-всичко в битов,храктерен за района стил.
Въздухът е толкова чист,че дробовете се чудят какво влиза в тях,а прохладата в летните горещини е благодат...
Благодаря,Хриси за хубавите снимки на това чудесно местенце!!
[quote="hrisito"]Да ви пренеса отново в моя край със снимките от днешната разходка!
Първо да ви представя дружката,с която ходя,защото май само нея не я мързи
Та това е Нори!

Ау на тази смика съм излязла....направила съм такава физиономия,защото едвам дишах
Хрисее папарак 
Първо да ви представя дружката,с която ходя,защото май само нея не я мързи
Та това е Нори!
Ау на тази смика съм излязла....направила съм такава физиономия,защото едвам дишах
- hrisito
- Доктор

mi6ito2 написа: Ау на тази смика съм излязла....направила съм такава физиономия,защото едвам дишахХрисее папарак

hrisito написа:mi6ito2 написа: Ау на тази смика съм излязла....направила съм такава физиономия,защото едвам дишахХрисее папарак
![]()
![]()
Аз винаги дебна.....внимавай!
Много са хубави 
Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием.

- lyubo
- Начинаещ
Кога ли ще ми остане време да се кача, че незнам вече отколко време не съм се качвал нагоре.
Един ден Любовта казала на Приятелството: - Защо съществуваш Ти, когато мен ме има? А Приятелството отговорило: - За да донеса усмивка там, кадето ти остави само сълзи!!!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=388511
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=388511