Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

За скриптовете и тежестта на форума

feed Новини и полезни съвети, свързани с Интернет.
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Re: За скриптовете и тежестта на форума

Мнение от Inferlin »

Първо изобщо не съм си спрял работата, заради това видео, а то... въпросното видео се записва се в HD резолюция и дали не трябват за това"малко" или по-точно МНОГО ресурси? Я кепчвайте в реално време екрана (резолюция 1920x1080) + всичко останало, което се записва и компресирайте и да видим колко свободни ресурси, ще ви останат на съвременните машини? :)

Иначе нарочно си подбирам AMD процесори заради по-голямата производителност. Нали разбирате разликата, на производителност и бързина? Съседния Intel, който е доста по-нов и скъп (да разполагам и с такъв), изобщо не покрива скромният стандарт, на който съм свикнал (често правя какво ли не заемащо сериозни ресурси и не искам всичко да се смачква от това) и затова не ми е основен десктоп. За игри обаче е перфектен... докато не му разкарах външната видеокарта, че не беше моя. :)
Прочетено: 2281 пъти
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Inferlin написа:Първо изобщо не съм си спрял работата, заради това видео, а то... въпросното видео се записва се в HD резолюция и дали не трябват за това"малко" или по-точно МНОГО ресурси? Я кепчвайте в реално време екрана и компресирайте да видим колко свободни ресурси, ще ви останат на съвремените машини? :)

Иначе нарочно си подбирам AMD процесори заради по-голямата производителност. Нали разбирате разликата, на производителност и бързина? Ако ми трябваше предимно за игри, щях да избера Intel, но за съжаление няма смисъл да "бръмча" само игри, колкото и да и се иска. Ако съседния Intel, който е доста по-нов и скъп (да разполагам и с такъв), изобщо не покрива стандарта, на който съм свикнал и затова не ми е основен десктоп. За игри обаче е перфектен... докато не му разкарах външната видеокарта, че не беше моя. :)
Свали видеото от линка в предишното ми мнение. Тамън след като прочетох твоя пост с твоя клип, записах моето видео. А компресирането става толкова бързо, че дори нямам време да реагирам. Записвам си екрана с HyperCam2 от памтивека - още откакто имах едноядрен интелец на 2.6 гигахерца и тази програма никога не ми е създавала ядове по време на запис. Ето ти едно клипче да видиш натоварването на процесора и изобщо на РАМ-та докато HyperCam2 записва екрана. Най-хубавото на програма е, че можеш да си селектираш колкото ти искаш голям регион от десктопа, като цъкнеш на бутона "Select Region". Нито една друга програма няма такава опция.
http://www.mediafire.com/download/b969g ... U_load.rar
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Kotkata68 написа:На мен, като не съм с опера, коя точно ракета ми пречи? :мисля: Как пък с другите форуми, сайтове, тракери и прочие нямам никакви проблеми, само тук? :tard:
При теб не е от браузъра, а от вграденото видео, което е супер зле PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
rado84 написа:
Inferlin написа:Първо изобщо не съм си спрял работата, заради това видео, а то... въпросното видео се записва се в HD резолюция и дали не трябват за това"малко" или по-точно МНОГО ресурси? Я кепчвайте в реално време екрана и компресирайте да видим колко свободни ресурси, ще ви останат на съвремените машини? :)

Иначе нарочно си подбирам AMD процесори заради по-голямата производителност. Нали разбирате разликата, на производителност и бързина? Ако ми трябваше предимно за игри, щях да избера Intel, но за съжаление няма смисъл да "бръмча" само игри, колкото и да и се иска. Ако съседния Intel, който е доста по-нов и скъп (да разполагам и с такъв), изобщо не покрива стандарта, на който съм свикнал и затова не ми е основен десктоп. За игри обаче е перфектен... докато не му разкарах външната видеокарта, че не беше моя. :)
Свали видеото от линка в предишното ми мнение. Тамън след като прочетох твоя пост с твоя клип, записах моето видео. А компресирането става толкова бързо, че дори нямам време да реагирам. Записвам си екрана с HyperCam2 от памтивека - още откакто имах едноядрен интелец на 2.6 гигахерца и тази програма никога не ми е създавала ядове по време на запис. Ето ти едно клипче да видиш натоварването на процесора и изобщо на РАМ-та докато HyperCam2 записва екрана. Най-хубавото на програма е, че можеш да си селектираш колкото ти искаш голям регион от десктопа, като цъкнеш на бутона "Select Region". Нито една друга програма няма такава опция.
http://www.mediafire.com/download/b969g ... U_load.rar
Първо - не можеш да правиш сравнение с процесор, който е много по-евтин и слаб от твоя, защото можем да вземем един пентиум на 10 години, да му пуснем да записва и да го гледаме как е вечно на 100% и да говорим, че Интел са боклуци. Второ - не можеш да правиш паралел между различни програми, а още повече между различни програми, работещи на различни платформи, гълтащи различни ресурси.
Изображение
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Това е резолюция 852x768 при 10 кадъра в секунда практически без компресия (RAW-MS Video1) и затова компресирането е бързо, защото... няма такова :), в сравнение с HD резолюция (1920X1080) 24 кадъра в секунда (формат OGV) и по грешка съм записвал и аудиото, отделно че Firefox, има 12 отворени Yutube таба?! Под Windows да се запише десктопа, с такава резолюция и кадри май само от специализирани програми като Fraps можеше да се записва...

Не мисля че може да се сравнява всичко и със съвременен четериядрен процесор, плюс това едва ли диска е произведен в далечната 2007г. (Seagate ST3500630A) какъвто е моят, а все пак и той записва видеото + това че му бях дал да прави още неща. И да се направи, трябва разликата да е над 3-пъти за да сме изравнени... :)

Процентите натовареност на процесите са до 200% (така се изчисляват на двуядрен процесор), значи може да ги делим на 2 тези които са отчетени...

Нека все пак да не правим повече офтопик (да, кой го пише ;)). Целта на видеото беше САМО да покаже, че на такава стара машина, сайта си върви съвсем поносимо т.е. явно проблема е някъде другаде - бях писал предположенията си и да не се повтарям. :)
Последно промяна от Inferlin на Пет Май 16, 2014 21:43, променено общо 7 пъти.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Хаха, ама той вярно ли ти е дал видео в 852x768 :toothy10: :toothy10: :toothy10: Радо, Радоо :хихикам се:
Изображение
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка

Мнение от Kotkata68 »

Mozo написа:
Kotkata68 написа:На мен, като не съм с опера, коя точно ракета ми пречи? :мисля: Как пък с другите форуми, сайтове, тракери и прочие нямам никакви проблеми, само тук? :tard:
При теб не е от браузъра, а от вграденото видео, което е супер зле PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
И въпреки всичко, все още не ми е ясно, защо само в този форум имам проблеми! Зле, зле, колко да е зле, след като без циклене мога да държа по петнайсет други отворени прозорци, с видео, с картинки, с форуми и каквото се сетиш, та дори и отварени програми които изобщо не са леки. :roll:

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Прави се видео, както аз направих (т.е. при различни места на форума и режими на браузъра), пльосва се тук и започваме да разсъждаваме... Щом при мен е ОК - моят запис го показва (на античната 5 годишна машина, с видеокарта и диск от 2007г (7 години май излизат).), значи не е от сайта и на база видеото и останалите неща преценяваме и откриваме другите причини... :)
Последно промяна от Inferlin на Пет Май 16, 2014 21:48, променено общо 1 път.
rado84
VIP
VIP

Мнение от rado84 »

Mozo написа:Хаха, ама той вярно ли ти е дал видео в 852x768 :toothy10: :toothy10: :toothy10: Радо, Радоо :хихикам се:
Първото видео на предишната страница е на почти максимална резолюция - без 3-4 пиксела (така заобикалям единствения бъг в HyperCam2). Натоварването е все същото. А компресия има, но я правя не с конвертор, а просто архивирам клипчето с УинРАР на максимална компресия и от 100 МБ става 4 МБ, ако не си гледал какво си свалял.

Изображение

Но щом толкова искаш видео компресия - ето ти. За малко отиде на 61%, което пак е много далеч от 71%. :roll: Това е линковът за макс резолюция с и без компресия, а току-що пробвах да настроя компресията на 1% (колкото по-малка е цифрата, толкова по-малко ще стане клипчето, съответно компресията е по-голяма). Клипчето стана около 1 мегабайт и пърформансът на компютъра не се промени изобщо. При зареждане стигна 55% и бързо се върна на 15%.

https://www.mediafire.com/folder/676wfy ... erformance
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Kotkata68 написа:
Mozo написа:
И въпреки всичко, все още не ми е ясно, защо само в този форум имам проблеми! Зле, зле, колко да е зле, след като без циклене мога да държа по петнайсет други отворени прозорци, с видео, с картинки, с форуми и каквото се сетиш, та дори и отварени програми които изобщо не са леки. :roll:
Проблеми като? В момента работи супер добре. Не е ясно докога, но е супер :mrgreen: Надявам се не свързваме бавенето причинено от някакъв технически проблем като тежък сайт 8-[
Inferlin написа:Прави се видео, както аз направих (т.е. при различни места на форума и режими на браузъра), пльосва се тук и започваме да разсъждаваме... Щом при мен е ОК - моят запис го показва (на античната 5 годишна машина, с видеокарта и диск от 2007г (7 години май излизат).), значи не е от сайта и на база видеото и останалите неща преценяваме и откриваме другите причини... :)
Нейната е още по-антична и е лаптоп на всичкото отгоре :mrgreen:
rado84 написа:
Mozo написа:Хаха, ама той вярно ли ти е дал видео в 852x768 :toothy10: :toothy10: :toothy10: Радо, Радоо :хихикам се:
Първото видео на предишната страница е на почти максимална резолюция - без 3-4 пиксела (така заобикалям единствения бъг в HyperCam2). Натоварването е все същото. А компресия има, но я правя не с конвертор, а просто архивирам клипчето с УинРАР на максимална компресия и от 100 МБ става 4 МБ, ако не си гледал какво си свалял.

Изображение

Но щом толкова искаш видео компресия - ето ти. За малко отиде на 61%, което пак е много далеч от 71%. :roll: Това е линковът за макс резолюция с и без компресия, а току-що пробвах да настроя компресията на 1% (колкото по-малка е цифрата, толкова по-малко ще стане клипчето, съответно компресията е по-голяма). Клипчето стана около 1 мегабайт и пърформансът на компютъра не се промени изобщо. При зареждане стигна 55% и бързо се върна на 15%.

https://www.mediafire.com/folder/676wfy ... erformance
Mozo написа:Първо - не можеш да правиш сравнение с процесор, който е много по-евтин и слаб от твоя, защото можем да вземем един пентиум на 10 години, да му пуснем да записва и да го гледаме как е вечно на 100% и да говорим, че Интел са боклуци. Второ - не можеш да правиш паралел между различни програми, а още повече между различни програми, работещи на различни платформи, гълтащи различни ресурси.
Изображение
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Писах вече - под WIndows има само две програми, можещи да направят видео от десктопа с 24 и повече кадри при тази резолюция. Тази програмка прави само 10 кадъра/сек некомпресирано видео и става въпрос за компресия на самият файлов формат. Без компресия ако беше с моята резолюция, файла щеше да е от порядъка на гигабайти - вероятно 5 и повече. За това при мен не се компресира допълнително с някаква програма архиватор - не е необходимо, а видеото може да се използва веднага такова, каквото си е. :)

Май едната програма за запис с висока резолюция и много кадри в секунда беше специализиран инструмент на Nvidia (мисля че вече е отделна програма), а другата е Fraps (не съм много с Windows на ти очевидно :) и поне изброените могат да записват видеото от игри с тези параметри). Отварят се 12 таба на Yutube и после се записва натоварването при ОТВОРЕН уеб браузър, докато се цъка на сайта, както аз съм направил (отделно че аз се мъчих да постигна голямо натоварване). :) Това горе/долу ще покаже сравнение, щом е толкова важно. Измереното натоварване се умножава по 3 заради технологичните разлики и броя на ядрата (при мен процесора е само двуядрен модел, друго поколение преди 5 години почти и би трябвало само заради разликата на диска да е още *2) после още *2 защото при мен показва два пъти по-висока стойност (заради това че процесите се измерват до 200%) и така... :)
Последно промяна от Inferlin на Пет Май 16, 2014 22:04, променено общо 1 път.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да, супер яко е на record my desktop, ръчно си въвеждаш колко кадъра искаш, все едно е нещо суупер нормално и обикновено, а всъщност програма на Windows такава йок :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка

Мнение от Kotkata68 »

Mozo написа: Проблеми като? В момента работи супер добре. Не е ясно докога, но е супер :mrgreen: Надявам се не свързваме бавенето причинено от някакъв технически проблем като тежък сайт 8-[
Проблеми като това, да ми отваря този опит за отговор 32.312 секунди. И това, ако съдя по твоите думи, че в момента работи супер добре. Да, допреди няколко седмици беше добре, но напоследък е ад, за моите нерви. :banghead:
Изображение

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не знам защо така :???:

Изображение

Всеки път ли ти е така? Днес цял ден е супер 8-[
Изображение
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Какви са тези стойности - 30сек за една страница? Аз за толкова записах цялото видео с 30 отворени страници (еее. почти).... :)
Скрито съдържание!:
Регистрирайте се или влезте в акаунта си, за да видите съдържанието
Скрито съдържание за нерегистрирани:
Да не би да се използва интернет от Gobul в режим 128kbps... Зънях им за да ги питам веднъж защо 128kbps им интернет е точно 64kbps? И те учтиво ми казаха че като се съберяли Upload-а и Download-а всеки по 64kbps и се получава точно 128kbps. Явно така се измерва интернет канал според тях... Аз колкото и да съм самоук, знам друго но.... все пак учтиво им благодарих за краткия урок по математика и най-вече наглост и ги изпратих да "пътуват", заедно с останалите им примоции. Не че останалите са различни.
Това с 30-те секунди за страница не беше ли пак от днес?
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Шотът явно е от днес, но всички отваряме супер бързо форума. Коте, я дай:

Start->Run, пишеш cmd, и в новотворилия се прозорец напиши:

Код за потвърждение: Избери целия код

tracert 82.118.242.44
и ни плякни един шот да разгледаме PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение