Разполагам със статистики на два интернет доставчика и един магазин и... имам малко (МНОГО

) по-лошо мнение за рутерите от 40лв.

Известно време помагах в избора, защото не може интернет доставчик да ти продаде макар и евтин рутер и после да се оправдае с ниското му качество.

Вярно е, че някои се случват и повече зависи от серии, място на производство, компоненти и какво ли не, но като цяло... за 40лв не бих се учудил на безпроблемната работа на въпросния рутер (и то само за домашни цели), но определено не бих заложил на това.
В случая с Level-a според мен са указвани лицензните ограничения (макар и основата да е Линукс, все пак е с цел комерсиална употреба).
>ТУК< може да се видят. С въпросния хардуер (рутерборд), въпросните ограничения (Level 4) изобщо не могат да се стигнат дори с цели за малък интернет доставчик образно казано. Няколко примера за да обясня какво имам в предвид:

User manager active sessions (20) ограничението не е свързано с брой потребители които са свързани по Wireless примерно, а си е чисто за брой потребители към самото устройство - например с цел за администриране.

200 HotSpot активни потребителя (което е режим за интернет доставчик, хотел, заведение) са прекалено много за такъв хардуер, макар да казват че няма проблеми. Бих заложил до 100 за безпроблемна работа на този хардуер, като говорим за сериозно интернет потребление на въпросните 100 потребителя, а не мобилни устройства.

Примерно бих задал ограничение на 150 в този режим.
Изобщо идеологията при Mikrotik е предназначение за доста по-сложни цели от домашна употреба, откъдето идва и по-сложната настройка и т.нт...
Скрито съдържание!:
Регистрирайте се или влезте в акаунта си, за да видите съдържаниетоСкрито съдържание за нерегистрирани:
Мога да пиша за интересни случки за "Релоуд Системс", но като цяло това е сериозна фирма и дребните (макар и забавни) проблеми са били причинени от служители, а не от такава фирмена политика. Докато се занимавах по-сериозно с това, винаги за заменяли дефектирали устройства, макар че от километри си в личало, че причината е токов удар. Вярно всичко това беше отдавна, но не вярвам да са се влошили много нещата, макар че точно сега е лош момент (тук заради токовите удари от снега, много неща са умрели като хардуер - няма лаптопи, няма рутери

и... дискове - моят на едно сървърче...

и повечето такива фирми... ограничават рекламациите). Скоро мои познати са си купували хардуер от там и като цяло са доволни от начина им на работа. Ако се сравняват с едни други уж големи фирми (много се изкушавам, но няма да ги напиша), то те са направо АБСОЛЮТНО коректни.

Още възможни недостатъци. Все пак това трябва да са основните фактори за избора. В форумите тук там (вярно - малко са) има оплакване че на някои по-стари мобилни устройства се наблюдава по-голяма консумация. Примерно забелязах че на един малко по-стар Mikrotik стария ми HTC Sensation прави невероятни трансфери и изобщо работи като луд но... общата статистика за консумацията (за седмицата) наистина показва едно 30% увеличение. Проблемите естествено не са изолирани за Mikrotik и един служебен Linksys в един офис (предназначен уж за тестове, но така и остана) два пъти го хвърлях директно в кофата, заради ужасни проблеми и предимно такива (VOIP телефона ми е важен, а това нещо се скъсваше от проблеми, включително и с повишена консумация - "смъкваше" ми батерията за няколко часа почти до нула), но някой го изваждаше от кофата и на другия ден - пак същия рутер.
За въпросниият проблем има обяснения, че това се дължи на характерния... хардуер за безжичната част или пък на малкият
preamble по подразбиране, но тогава не се сетих да го сменя (мисля че има 3 възможни режима). От тестваните по-съвременни телефони, изобщо не се наблюдаваха такива проблеми и вървяха като луди...

Мой познат има същият модел телефон (и той е сглобяван от 3 телефона

) но при него пък не съществуваше въпросният проблем на същият Mikrotik