Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Mетеорит навлезе в земната атмосфера и изгоря над румънско село (Видео)

Видео, аудио, картинки в света на майтапите.
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Re: Mетеорит навлезе в земната атмосфера и изгоря над румънско село (Видео)

Мнение от Inferlin »

Там е уловката. Невъзможно е да се докаже че математиката е доказана истина чрез... математиката, защото тя (математиката) не се занимава с истината. :) Та е просто математика и толкова.
Това е все едно да си измислиш един модел и естествено той е идеален.... значи... той е истина. :) А ако опитват да ти кажат че не е истина - използваш довода... "-Ааа само чрез този модел трябва да докажем че е или не е истина". :evil4:
За имагинерните числа - това е глупост, просто се самоизключва логически това твърдение,
Писах безсмислица вместо глупост просто. :) Очевидно е че имагинерните числа не съществуват - няма ги и няма как да бъдат доказана истина. Накратко те... очевидно и явно са модел. Останалите математически... неща пак са модел, но не толкова явен. :)

Сетих се и за много интересни математически компютърни проблеми т.е. компютърни грешки при сравнително прости математически операции. Неочаквано нали? Свикнали сме всичко да е даденост и компютрите по подразбиране трябва да смятат вярно. Да, но заради особеност на конвертирането в други системи се получават много интересни математически проблеми при... смятането. :evil4: Затова се използват няколко вида системи за тази цел, но при тях се появяват пък други интересни проблеми и... грешки. Не мога да изровя в момента видеото (на български е), пък и не е за тази тема. :)
Последно промяна от Inferlin на Вто Яну 13, 2015 23:59, променено общо 1 път.
Прочетено: 1259 пъти
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Inferlin написа:Там е уловката. Невъзможно е да се докаже че математиката е доказана истина чрез... математиката, защото тя (математиката) не се занимава с истината. :) Та е просто математика и толкова.
Не съм съгласен. Математиката е средство за доказване на истината :thumbright:
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Уха... Това е много силно. Докажи го (но математически, че философски нали беше лесно ;)) и си новият Аристотел... в математиката. :evil4:
Последно промяна от Inferlin на Сря Яну 14, 2015 00:01, променено общо 1 път.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Inferlin написа:
За имагинерните числа - това е глупост, просто се самоизключва логически това твърдение,
Писах безсмислица вместо глупост просто. :) Очевидно е че имагинерните числа не съществуват - няма ги и няма как да бъдат доказана истина. Накратко те... очевидно и явно са модел. Останалите математически... неща пак са модел, но не толкова явен. :)
Ами пак не си ме разбрал :) Не съм написал, че имагинерните числа са глупост или безсмислица, а че твърдението ти е безсмислено, защото се самоизключва логически.
Недей да разглеждаш математиката колко голяма истина е, разглеждай я като средство за достигане до истината и май ще осъзнаеш какво искам да ти кажа.
Inferlin написа:Уха... Това е много силно. Докажи го (но математически, че философски нали беше лесно ;)) и си новият Аристотел... в математиката. :evil4:
Няма смисъл да го доказвам, то е пределно ясно ;)
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Няма как да я разгледам като средство за достигане до истината, защото още с имагинерните числа ще затънем. Или с безкрайните множества... или с вероятностите като десерт. Те (всичките тези неща) по математическа дефиниция не са истина (дори и математическа в някои области), а са само математически модел. :evil4:
А моделите не са истина, а само обясняват истината т.е. са нейно приближение в някакъв аспект. Но в друг аспект са лъжа. :)
Последно промяна от Inferlin на Сря Яну 14, 2015 00:06, променено общо 1 път.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Inferlin написа:Няма как да я разгледам като средство за достигане до истината, защото още с имагинерните числа ще затънем. Или с безкрайните множества... или с вероятностите като десерт. Те (всичките тези неща) по математическа дефиниция не са истина, а са само математически модел. :evil4:
А моделите не са истина, а само обясняват истината т.е. са нейно приближение в някакъв аспект. Но в друг са лъжа. :)
Ъъъ, разбрахме, няма смисъл да се повтаряш, не си учил само ти висша математика :evil4:
Също така имагинерните числа, безкрайните множества и вероятностите са съсвсем малка част от математиката.
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Всъщност съм учил... но не много. ;) :) Дори в гимназията - допълнителни часове математика за тези които са нямали връзки да се спасят с изучаването на някой език примерно (бяха ме набелязали :) ). Къде иначе ще държа изпити за интеграли и компютърното им изчисление както писах? Направо съм се размазвал с разни математически, физически и интегрални модели и защо работят, не работят, точности и т.нт... В някои области бях доста добър, в други зле... Като цяло не е моята област, но тогава се справях някак (макар и с отвращение).:)
НИКОГА не бих повторил обаче. :toothy10:
Последно промяна от Inferlin на Сря Яну 14, 2015 00:21, променено общо 2 пъти.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Inferlin написа:Всъщност съм учил... ;) :)
Пак не ме четеш :) Май стана много късно. Между другото и аз не бих си го причинил отново. :lol:
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Не винаги успявам да напиша това което искам (в това имам много да работя), а всъщност прочетох точно нещата. :)
Намекнах че като са ми дали образование, не значи че съм го... получил. ;) :evil4:
Не че някой ми го е дал де... Сам се блъсках, но нямах достатъчно желание да речем и се разкарах на третата година и тръгнах на лов за някакви доходи... ;) Не мога да се оправдавам, така и не се научих. :)
Последно промяна от Inferlin на Сря Яну 14, 2015 01:40, променено общо 2 пъти.
Аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Да приемеш е много по-трудно, отколкото да предадеш. :) Важи за всичко, с малки изключения. :lol:
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Това което ми даваха тогава... щеше да ме отрови с нафталин. :) Но пък къде щях да разръчкам примерно VAX/VMS. Това беше антично, дори тогава. Отначало гледах терминалите и се ядосвах, но после реших да видя нещата и от друг ъгъл и... още първият час "изядох" каквото намерих като документация... Доста хитра и... проста система, но... съвършенството е в простотата. Признавам че елементарните пароли също помогнаха които използваха. ;)
Изобщо - тогава бях наистина бърз, не като сега. Следващия час чатих с колега студент... който също явно скучаеше, после имах всички курсови работи готови (тъпо е да имаш една парола за цяла група терминали - не беше мое "откритие", а на колегата), а на тези които ме натопиха че правя така, им изчезна работата от последните няколко часа като фино предупреждение (стават грешки ;)) и на първият зачот всичките четири групи минаха с отличен успех, освен мен защото ме изгониха за постоянно от всички часове по Компютърна археология (Информатика де - лаборатории и лекции) + награда - изпит (да, много страшно :evil4: ). Не можели да повярват че просто от интерес съм решил задачите и на четирите групи (някои с по две решения) и по някаква странна случайност абсолютно всички студенти (без трима които ме дразниха) са мислили абсолютно по същия начин. Много недоверчиви хора. :evil4:
Това май беше единственото ми забавно нещо като студент. :) И при това знанията ми бяха потресаващо зле дори и по Информатика която ми вървеше някак и с тях не можех да правя каквото и да е полезно в реалността т.е. практиката.
Не знам защо се дразнеше един доцент на невинният ми въпрос - че спорим с колегите, този трансформатор който го учим наистина ли не се произвежда от 40 години или само от 20?
Имаше и Физическа култура... (ако правилно помня). Не знам дали сега има такава глупост и дали важи за всички. Представяте ли си, някакъв... преподавател по това (така му казвам, че не му знаех и тогава името), се мъчеше да ме действа като новобранец заедно с още такива... колеги. Груба грешка. :)
–ЗА ЗАКЪСНЕЛИТЕ - ТРИ ОБИКОЛКИ НА СТАДИОНА!!!
Та имаше учтиво...
- Хммм, нали се сещате откъде идваме?
- Ама колеги, не може така. Какво ви казваше старшината като закъснявахте за строя?
- Казваше ни -Здраве желая, другарю лейтенант! - отговори единият колега. Предполагам е бил фазан (старшина-школник) и... не ги знам този вид... птици, но едва ли ще е било точно така, както е отгорил като във вица, но беше забавно. :)
Изобщо студент за пример. :evil4: След 3 години реших че мога да си губя времето по много по-смислен начин и тръгнах на лов за доходи. Такива безсмислени образователни хартийки не ми трябваха нито преди нито сега.
Затова... приех каквото сметнах че ще понеса... Останалото великодушно го оставих на останалите. :evil4:
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Но е факт, че вече никой или почти никой не се кланя на вятъра и слънцето като върховни божества. Поуките ще си извлечете сами, а те са тук, току до носа ви.
Изображение
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

Сега се заклеват и кланят на политици... които ще направят чудеса. :evil4: Някои дори са ги виждали - чудесата, нищо че не съществуват. :toothy10: За мен божествата са по-добрият вариант да се вярва в тях (ако трябва да се вярва изобщо в нещо де :)). По - реални са. :toothy10:
Аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Брееей, обикновен метеорит, който отдавна е изгорял в земната атмосфера, а какви разсъждения поражда. :tard:
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Аватар
Inferlin
Почетен член
Почетен член

Мнение от Inferlin »

При това е бил на 7-ми януари. :) Няма много какво да се коментира. Много за кратко се вижда астероида. Но за 26-ти може да е за по-дълго :)

Ето още кадри по темата: :)

Още 4 камери:

И... за финал, малко цветни кадри с високо качество от охранителни камери на летището (Букурещ):

Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Забавни клипове и картинки”