Аз не ползвам Уйн,малкия ме накара да поздравя майка му и ако съм се сетил че уинът е виновника те ме на.Валсо написа: Сря Мар 02, 2022 19:48![]()
![]()
![]()
![]()
Че Уинът е говно спор няма, но не за всичко е виновно то. Повечето пъти проблемът е в задклавиатурното устройство.![]()
А на Уина не му давам да диша по никакъв начин, като започнеш от метода на инсталиране и минеш през няколко неща, според които уинът нямало да работи, ако не ги направиш, така че Дебил Гейтс на мен ми прави вятър, а не аз на него.![]()
![]()
![]()
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Как да не преинсталираме всеки път Linux или как да си направим бекъп с fsarchiver
- fifi_fifito
- Дарител

Re: Как да не преинсталираме всеки път Linux или как да си направим бекъп с fsarchiver

- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Как да не преинсталираме всеки път Linux или как да си направим бекъп с fsarchiver
Интересно твърдение, но абсолютно невярно. След като ти се налага по един или друг начин да използваш недоразумението, е повече от ясно кой е победителят и това със сигурност не си тиВалсо написа: Сря Мар 02, 2022 19:48![]()
![]()
![]()
![]()
Че Уинът е говно спор няма, но не за всичко е виновно то. Повечето пъти проблемът е в задклавиатурното устройство.![]()
А на Уина не му давам да диша по никакъв начин, като започнеш от метода на инсталиране и минеш през няколко неща, според които уинът нямало да работи, ако не ги направиш, така че Дебил Гейтс на мен ми прави вятър, а не аз на него.![]()
![]()
![]()

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
1. Това е временно. С нарастване популярността на линукс разработчиците ще започнат да пишат софтуер и за линукс. Друг е въпросът, че нямаше да ми се налага да използвам говното, ако онези, които пишат софтуера за мапване на клавиши го бяха направили както трябва и той откриваше специалните копчета на клавиатурата ми (G-копчетата), когато ги натисна. Този "велик" софтуер открива само програмираните G-копчета и понеже е много велик, ги засича като функцията, за която са програмирани, а не като G-keys.Mozo написа: Сря Мар 02, 2022 21:29 Интересно твърдение, но абсолютно невярно. След като ти се налага по един или друг начин да използваш недоразумението, е повече от ясно кой е победителят и това със сигурност не си ти![]()
2. Победителят съм аз, защото говното не може да си прави неговото. Изтрил съм му няколко файла, за да не може да си прави неговото при стартиране и съм му забранил не едно и две неща. И въпреки пропагандата на Микрошит и техните овце, то си пали прекрасно и без тези неща.
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
- elementaryos
- Почетен член

Прекалено наивен си, ако смяташ, че след като си изтрил или редактирал "няколко неща" си победител.
MS са си оплели кошницата повече от добре. Щом ги използваш, всичките ти данни са при тях. И не само.
MS са си оплели кошницата повече от добре. Щом ги използваш, всичките ти данни са при тях. И не само.

Как да направя бекъп с fsarchiver на arch linux който е инсталиран на два дяла - root криптиран, и boot некриптиран? И как да го възстановя след това?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Кой те кара буут дяла да го оставиш отвън? Иначе по същия начин - правиш имидж на буут, правиш имидж на криптирания и готово, но това са излишни разправии. Вкарваш всичко в контейнера, така е най-лесно.

Когато се криптира системата се създава отделен дял за boot. Това е стандартна процедура. А да правя имидж на криптирания дял не е добра идея защото имидж файла ще излезе с голям размер. Ще пробвам някои други идеи.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Няма значение дали дискът е криптиран или не, информацията на него си е все същата, така че имиджът няма да стане по-голям. Дали е криптиран или не е все тая - да речем, че имаш дял с 15GB инфо на него. Криптираш го - заетото място пак си е толкова, съответно имидж файлът няма да е по-голям. Не знам откъде го измисли товаArchEnemy написа: Нед Мар 13, 2022 12:56 Когато се криптира системата се създава отделен дял за boot.

Ако криптирания дял не е отворен и mount-нат размера на имидж бекъп файла ще бъде със същия размер като на криптирания дял независимо какъв размер данни има на него. Такъв беше резултата когато за последен път правех имидж бекъп на криптиран дял с Clonezilla.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Че кой е казал, че ще го бекъпваш неотключен? Аз ги бекъпвам като буутна от нашите имиджи тук от форума, пускам Disks, отключвам ги и ги бекъпвам. Когато се наложи рестор, по същия начин - отключваш и ресторваш 

Ако дяла на който е направен бекъп е изтрит може ли този дял да бъде възстановен на нов дял, ако новия дял е с различен размер?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Да, никакви проблеми. Понякога изкарва предупреждение, но не пречи.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Офтопик:
https://t.me/linuxtalkbg
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Някакъв мозъчен мисклик е, много добре знам как се пише, що така е излязло, нямам идея

Коя опция дава най добрата компресия?
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Тайната на НСО в джоба на всеки: Как пробита система позволява всеки да управлява светофарите на София
от Mozo » Сря Ное 12, 2025 12:54 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 167 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Ное 12, 2025 12:54
-
-
-
Шефът на "Киберпрестъпност": Всеки ден има жертва на инвестиционна измама, всеки месец - на романтична
от Mozo » Чет Авг 21, 2025 13:06 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 330 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Чет Авг 21, 2025 13:06
-
-
-
Линдзи Греъм: Ще направим много пари от падането на режима в Иран
от Mozo » Пон Мар 09, 2026 12:11 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 14 Преглеждания
-