Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Как да не преинсталираме всеки път Linux или как да си направим бекъп с fsarchiver

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Публикувай отговор
Аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител

Re: Как да не преинсталираме всеки път Linux или как да си направим бекъп с fsarchiver

Мнение от fifi_fifito »

Валсо написа: Сря Мар 02, 2022 19:48
fifi_fifito написа: Сря Мар 02, 2022 17:07 и тези които ползват Уйн,да му правят вятър.
:toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Че Уинът е говно спор няма, но не за всичко е виновно то. Повечето пъти проблемът е в задклавиатурното устройство. :p
А на Уина не му давам да диша по никакъв начин, като започнеш от метода на инсталиране и минеш през няколко неща, според които уинът нямало да работи, ако не ги направиш, така че Дебил Гейтс на мен ми прави вятър, а не аз на него. :lol: :evil4: :evil4:
Аз не ползвам Уйн,малкия ме накара да поздравя майка му и ако съм се сетил че уинът е виновника те ме на.
Прочетено: 31530 пъти
Изображение
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Re: Как да не преинсталираме всеки път Linux или как да си направим бекъп с fsarchiver

Мнение от Mozo »

Валсо написа: Сря Мар 02, 2022 19:48
fifi_fifito написа: Сря Мар 02, 2022 17:07 и тези които ползват Уйн,да му правят вятър.
:toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Че Уинът е говно спор няма, но не за всичко е виновно то. Повечето пъти проблемът е в задклавиатурното устройство. :p
А на Уина не му давам да диша по никакъв начин, като започнеш от метода на инсталиране и минеш през няколко неща, според които уинът нямало да работи, ако не ги направиш, така че Дебил Гейтс на мен ми прави вятър, а не аз на него. :lol: :evil4: :evil4:
Интересно твърдение, но абсолютно невярно. След като ти се налага по един или друг начин да използваш недоразумението, е повече от ясно кой е победителят и това със сигурност не си ти :съгласен:
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Mozo написа: Сря Мар 02, 2022 21:29 Интересно твърдение, но абсолютно невярно. След като ти се налага по един или друг начин да използваш недоразумението, е повече от ясно кой е победителят и това със сигурност не си ти :съгласен:
1. Това е временно. С нарастване популярността на линукс разработчиците ще започнат да пишат софтуер и за линукс. Друг е въпросът, че нямаше да ми се налага да използвам говното, ако онези, които пишат софтуера за мапване на клавиши го бяха направили както трябва и той откриваше специалните копчета на клавиатурата ми (G-копчетата), когато ги натисна. Този "велик" софтуер открива само програмираните G-копчета и понеже е много велик, ги засича като функцията, за която са програмирани, а не като G-keys. :lol:
2. Победителят съм аз, защото говното не може да си прави неговото. Изтрил съм му няколко файла, за да не може да си прави неговото при стартиране и съм му забранил не едно и две неща. И въпреки пропагандата на Микрошит и техните овце, то си пали прекрасно и без тези неща. :lol:
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
elementaryos
Почетен член
Почетен член

Мнение от elementaryos »

Прекалено наивен си, ако смяташ, че след като си изтрил или редактирал "няколко неща" си победител.
MS са си оплели кошницата повече от добре. Щом ги използваш, всичките ти данни са при тях. И не само.
Изображение
ArchEnemy
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от ArchEnemy »

Как да направя бекъп с fsarchiver на arch linux който е инсталиран на два дяла - root криптиран, и boot некриптиран? И как да го възстановя след това?
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Кой те кара буут дяла да го оставиш отвън? Иначе по същия начин - правиш имидж на буут, правиш имидж на криптирания и готово, но това са излишни разправии. Вкарваш всичко в контейнера, така е най-лесно.
Изображение
ArchEnemy
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от ArchEnemy »

Когато се криптира системата се създава отделен дял за boot. Това е стандартна процедура. А да правя имидж на криптирания дял не е добра идея защото имидж файла ще излезе с голям размер. Ще пробвам някои други идеи.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

ArchEnemy написа: Нед Мар 13, 2022 12:56 Когато се криптира системата се създава отделен дял за boot.
Няма значение дали дискът е криптиран или не, информацията на него си е все същата, така че имиджът няма да стане по-голям. Дали е криптиран или не е все тая - да речем, че имаш дял с 15GB инфо на него. Криптираш го - заетото място пак си е толкова, съответно имидж файлът няма да е по-голям. Не знам откъде го измисли това :)
Изображение
ArchEnemy
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от ArchEnemy »

Ако криптирания дял не е отворен и mount-нат размера на имидж бекъп файла ще бъде със същия размер като на криптирания дял независимо какъв размер данни има на него. Такъв беше резултата когато за последен път правех имидж бекъп на криптиран дял с Clonezilla.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Че кой е казал, че ще го бекъпваш неотключен? Аз ги бекъпвам като буутна от нашите имиджи тук от форума, пускам Disks, отключвам ги и ги бекъпвам. Когато се наложи рестор, по същия начин - отключваш и ресторваш :съгласен:
Изображение
ArchEnemy
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от ArchEnemy »

Ако дяла на който е направен бекъп е изтрит може ли този дял да бъде възстановен на нов дял, ако новия дял е с различен размер?
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да, никакви проблеми. Понякога изкарва предупреждение, но не пречи.
Изображение
Аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Обратна връзка:

Мнение от Валсо »

Офтопик:
Mozo написа: Нед Мар 20, 2022 12:57 По някога
"Понякога". :p
За втори път днес виждам да допускаш тази грешка. :p :roll:
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
Аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Някакъв мозъчен мисклик е, много добре знам как се пише, що така е излязло, нямам идея :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
ArchEnemy
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от ArchEnemy »

Коя опция дава най добрата компресия?
Нова тема Публикувай отговор

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Обратно към “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”