Аз пък никога не съм виждал смисъл в това да играя незавършени игри. Ще я разработват още не знам колко време, понякога години и накрая няма да има нищо общо със сега. Просто не виждам смисъл.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
| Ако не знаете как, кликнете тук |
Играете ли нещо в момента?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Re: Играете ли нещо в момента?
Е, нали се сещаш, че тея експлойти ще ги махнат във финалната версия
Аз пък никога не съм виждал смисъл в това да играя незавършени игри. Ще я разработват още не знам колко време, понякога години и накрая няма да има нищо общо със сега. Просто не виждам смисъл.
Прочетено: 123679 пъти

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Не са експлойти. Те нарочно са направени, за да можеш да изкараш повече пари и опит или пък ако искаш предизвикателство, да можеш да си трепеш боса пак и пак. Само че аз поне изкарвам повече опит и пари като ходя да бия ордите редовни чудовища (основно Ichtians), защото ония като те наобиколят 15-20 чудовища и всяко ти дава по 300 до 500 опит, доста по-бързо трупаш и опит, и пари от тези босове.Mozo написа: Нед Окт 19, 2025 18:26 Е, нали се сещаш, че тея експлойти ще ги махнат във финалната версия![]()
https://t.me/linuxtalkbg
Мързелът е двигател на прогреса.
Светът е shell, а хората в него са alias-и и скриптове.
и аз съм такаMozo написа: Нед Окт 19, 2025 18:26 Е, нали се сещаш, че тея експлойти ще ги махнат във финалната версия![]()
особено като видя early access
ама имаше и такива EA дето са с по 30+ часа геймплей и ако ме заинтригува пак си ги цъкам пък като станат 1.x ще ги цъкам втори път
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Те тия гадове направиха една простотия, за да те принудят да играеш TQ2 - TQ1 я насраха да крашва без причина, когато си поиска, независимо дали играеш под линукс или под spyware. И аз им казах, че щом така ще правят, ще играя TQ2, но ще я играя кракната. Така че дори и да пуснат прецакана версия, се връщам на непрецакана.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

TQ1 работи без забележк. Наскоро я сложих на брат ми, който е с Linux Mint и си я превъртя като пич, без нито един проблем.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
И в Стийм с Протон (различни версии), и с моето Вино - все си крашва, когато му кефне.Mozo написа: Пон Окт 20, 2025 02:28 TQ1 работи без забележк. Наскоро я сложих на брат ми, който е с Linux Mint и си я превъртя като пич, без нито един проблем.
- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Чудя се дали не са я направили да крашва само на Стийм ОС, а тя нали е модифициран Арч и като открие Арч - краш. Все пак са си Майкрософтски г*золизци... Уиндоус умира, а те продължават да правят игрите само за него, а се бият в гърдите как UE (TQ2) бил крос-платформен. 
чакам Windows да залезе и след време и това ще стане, пък ако ще и на баба ми микровълновата да направят да работи с Windows пак ще му дойде времетоВалсо написа: Пон Окт 20, 2025 18:27 Чудя се дали не са я направили да крашва само на Стийм ОС, а тя нали е модифициран Арч и като открие Арч - краш. Все пак са си Майкрософтски г*золизци... Уиндоус умира, а те продължават да правят игрите само за него, а се бият в гърдите как UE (TQ2) бил крос-платформен.![]()
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Той е крос-платформен, има възможност за Linux билд, но трябва разработчикът да иска да направи такъв. Възможността я има, а дали някой ще я използва, е съвсем друг въпрос. Има иначе UE5 нейтив игри. Например Cronos: The New Dawn. При Unity3D са много повече нейтив изданията обаче. Но нали можем безпроблемно и уиндоуските версии да играем, засега е доволно. Не виждам скоро да се обърне тенденцията и да започнат да използват възможностите на игровите енджини. Все пак има доста, които го правят де.Валсо написа: Пон Окт 20, 2025 18:27 Чудя се дали не са я направили да крашва само на Стийм ОС, а тя нали е модифициран Арч и като открие Арч - краш. Все пак са си Майкрософтски г*золизци... Уиндоус умира, а те продължават да правят игрите само за него, а се бият в гърдите как UE (TQ2) бил крос-платформен.![]()

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Тази не съм я чувал, ще я проверя.
А за безпроблемно - не бих казал. TQ2 Chapter 1 вървеше много мазно на "епик" в моето къстъм Вино, докато с Протона се насираше. На Chapter 2 не знам какво ѝ направиха, но вече не мога да играя на "хай" и на "епик" без брутално накъсване, на "средно" пак накъсва, но е по-поносимо, а с Протона е чист късмет да тръгне - повечето пъти не тръгва изобщо. И не е единствената UE игра, която върви така. Единственият плюс на UE, който виждам (поне засега) е, че играта тръгва от раз, дори и без да имаш инсталиран DXVK в системата. С вградените неща във Виното е напълно достатъчно.
Ще ме изкефи някой ден да направят енджин и игра само за линукс, които да не могат да бъдат подкарани в Spyware.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

Имплементацията им е супер куца, със слабо представяне. Задължително се инсталира DXVK и VKD3D.Валсо написа: Пон Окт 20, 2025 20:42 Единственият плюс на UE, който виждам (поне засега) е, че играта тръгва от раз, дори и без да имаш инсталиран DXVK в системата. С вградените неща във Виното е напълно достатъчно.

- Валсо
- Дарител

- Обратна връзка:
Говорех специално за TQ2. Ако си инсталирал UE_Prerequisites.exe в префикса, тръгва и без VKD3D (TQ2 е DX12, така че DXVK не върши никаква работа).Mozo написа: Вто Окт 21, 2025 02:21 Имплементацията им е супер куца, със слабо представяне. Задължително се инсталира DXVK и VKD3D.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit

DXVK върши работа, при това голяма. Винаги се инсталира, дори и на DX12 игри. UE_Prerequisites инсталира една камара тъпотии като vcrun, .NET и регистрира xaudio. Хайде не ми обяснявй кое какво прави, молим те

простих й на играта и пак я дръпнах
и отново съм първи

и отново съм първи

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Какви са наемите в София и какво се търси в момента
от Mozo » Сря Авг 27, 2025 14:13 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 745 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Авг 27, 2025 14:13
-
-
-
Тройното убийство в Петрохан - какво се знае до момента
от Mozo » Сря Фев 04, 2026 12:17 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 47 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Сря Фев 04, 2026 12:17
-
-
-
Кои са четирите ключови повратни момента за мозъка с напредване на възрастта
от Mozo » Пон Дек 08, 2025 14:07 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 158 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Дек 08, 2025 14:07
-
-
-
Димо Алексиев след присъдата: За момента съм "персона нон грата“
от Mozo » Пон Авг 04, 2025 12:50 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 613 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пон Авг 04, 2025 12:50
-
-
-
В момента г-н Сарафов е в ролята на клошар, който харчи 1 млрд. лв. на година за прокуратурата
от Mozo » Пет Окт 03, 2025 11:47 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 195 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
Пет Окт 03, 2025 11:47
-